Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ιουδαιοναζί δολοφόνοι: 30 νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί, 1.500 τραυματίες, 700 συλλήψεις ‒ «Ημέρα οργής» στη Δυτική Όχθη ‒ Απειλές Νετανιάχου ‒ Ο Κέρι καταδικάζει τη βία της πέτρας

Δημοσίευση: Τρί, 13/10/2015 - 23:16
Λάδι στη φωτιά της αγανάκτησης του παλαιστινιακού λαού, που στενάζει από τον κλοιό της κατοχής, της καταπίεσης και του περιορισμού βασικών δικαιωμάτων του, ρίχνει η καθημερινή σκληρή βία των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων.
Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια «ημέρα οργής» και νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ εκατοντάδων νεαρών που πέταγαν πέτρες και Ισραηλινών αστυνομικών στο Μπετ Ελ, κοντά στη Ραμάλα, την Καλαντίγια και τη Βηθλεέμ. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στα επεισόδια, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι εκσφενδόνισαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον ενός σημείου ελέγχου στο Ερέζ.
Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα από σφαίρες των Ισραηλινών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης των Παλαιστινίων.
Νεαρός Παλαιστίνιος (φωτό ΑΡ)
Απειλές από Νετανιάχου
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε νέες απειλές, λέγοντας ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα» που έχει στη διάθεσή της και θα αποφασίσει τη λήψη «ισχυρών μέτρων» απέναντι στους Παλαιστινίους.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ θα θεωρήσει υπεύθυνο τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση. Τον κάλεσε επίσης να φροντίσει ώστε να σταματήσει η «υποκίνηση μίσους» ενάντια στους Ισραηλινούς από την παλαιστινιακή πλευρά.
Παρά τις ισραηλινές απειλές, ωστόσο, η ορμή της εξέγερσης των νεαρών Παλαιστινίων  φαίνεται πως παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και κάθε θάνατος Παλαιστινίου δείχνει να την ενδυναμώνει, αντί για να την κατασιγάζει. 

Άλλωστε, πρόκειται για μια γενιά Παλαιστινίων που γεννήθηκε με μοναδικό ορίζοντα το τείχος του διαχωρισμού που περικλείει τη Δυτική Όχθη και με το μέλλον της θαμμένο κάτω από τα ερείπια που αφήνουν πίσω τους οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί...

ΗΠΑ - Ισραήλ: Ο Κέρι καταδικάζει τη βία μόνο σε βάρος των ισραηλινών
Δημοσίευση: Τετ, 14/10/2015 - 09:25
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 14/10/2015 - 09:35
 «Αόρατη» είναι για τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, η σκληρή βία και η καταπίεση των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αφού αργά το βράδυ της Τρίτης ο αξιωματούχος έσπευσε να καταδικάσει μόνο τις «τρομοκρατικές», όπως τις χαρακτήρισε, «επιθέσεις» νεαρών Παλαιστινίων με μαχαίρια και πέτρες σε βάρος «Ισραηλινών».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε Ισραηλινούς άμαχους πολίτες», δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, ενώ εξισώνοντας για μία ακόμη φορά θύμα και θύτη, κάλεσε τις δύο πλευρές να σταματήσουν «τη βία», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη «εξαιρετικά εκρηκτική και πολύ επικίνδυνη».

Ο Κέρι είπε ότι συνομίλησε το Σαββατοκύριακο με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για να εκφράσει (υποκριτικά) τις «ανησυχίες» του.
Όσο ο Τζον Κέρι «ανησυχεί», η βίαιη καταστολή παλαιστινιακών αντιδράσεων που πυροδότησε, πριν λίγες βδομάδες ουσιαστικά, η παραβίαση του ισχύοντος στάτους κβο στην πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, έχει προκαλέσει το θάνατο 30 νεαρών Παλαιστινίων (ο τελευταίος σκοτώθηκε αργά χτες βράδυ στη διάρκεια συγκρούσεων στη Βηθλεέμ) και τον τραυματισμό πάνω από 1.400 άλλων και τις συλλήψεις τουλάχιστον 700 άλλων.
Η ανακοίνωση της παλαιστινιακής πρεσβείας
Σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή διπλωματική αντιπροσωπεία στην Αθήνα καταδίκασε χτες τη βία των κατοχικών αρχών, προειδοποιώντας τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» ότι
«τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης σιωπής της, είναι που ενθαρρύνουν το Ισραήλ να παρασύρει ολόκληρη την περιοχή σε ένα νέο κύκλο αίματος και βίας».
Την καλεί έτσι να παρέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσουν τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται από το Ισραήλ σε βάρος του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού «και να τεθεί ο παλαιστινιακός λαός υπό καθεστώς διεθνούς προστασίας».
Ζητά επίσης την άμεση εφαρμογή όλων των αποφάσεων του ΟΗΕ, σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα, ώστε να πραγματοποιήσει ο παλαιστινιακός λαός τα αναφαίρετα δικαιώματά του, όπως εκείνο της αυτοδιάθεσης, της επιστροφής των προσφύγων στα πάτρια εδάφη και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.