Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα τιμήσουμε τις προσδοκίες των εργατών, των άνεργων των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών (VIDEO)

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΟ του ΚΚΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Παρ, 02/10/2015 - 11:45
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 02/10/2015 - 14:30
Σε εκδήλωση της ΚΟ του ΚΚΕ μίλησε, το πρωί της Παρασκευής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα: 
«Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε ευχές για καλή δύναμη, κυρίως στους εργατοϋπάλληλους όλης της χώρας, είτε έχουν δουλειά, είτε είναι ημιαπασχολούμενοι, είτε άνεργοι, είτε είναι νέοι και νέες σε ηλικία, είτε συνταξιούχοι.
Να εκφράσουμε τις ευχές μας στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στους αγρότες, στους φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Είναι όλοι και όλες αυτοί που χρειάζονται, περισσότερο από ποτέ, δύναμη και κουράγιο, γιατί το επόμενο διάστημα θα έρθουν αντιμέτωποι με τον βαρύτατο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου, μαζί φυσικά με τα μέτρα των δύο προηγούμενων μνημονίων, που παραμένουν σε ισχύ.
Αυτή τη δύναμη μπορούν να τη βρουν μόνο μέσα στη συλλογική, οργανωμένη πάλη και δράση, με τη στήριξη του ΚΚΕ.
Σε αυτό το καθήκον θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και από τη θέση ευθύνης του εκπροσώπου της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού, του βουλευτή του ΚΚΕ.

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, στη νέα αυτή περίοδο ανάπτυξης της ταξικής πάλης, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους τους βουλευτές του Κόμματος, αλλά και τους συντρόφους που εργάζονται στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Όλοι και όλες έχουμε τη συναίσθηση της ευθύνης να ανταποκριθούμε σε αυτό για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν χιλιάδες άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων, αρκετοί από αυτούς ίσως για πρώτη φορά.
Νιώθουμε το βάρος να ανταποκριθούμε, στο βασικό καθήκον να δυναμώσει μια μαχητική, δυναμική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή.
Να συμβάλουμε από το δικό μας μετερίζι, στη τιτάνια προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει από εδώ και μπρος για την ανασύνταξη και ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος, ευρύτερα του λαϊκού κινήματος, την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για να δυναμώσει η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης, της συνολικής αμφισβήτησης και αντίθεσης με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν, τον αδιέξοδο για το λαό, δρόμο.
Φίλοι και σύντροφοι
Ως Κόμμα συλλογικά, αλλά και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, έχουμε πλήρη επίγνωση της βαρβαρότητας των μέτρων που έρχονται και των δυσκολιών που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ήδη έτοιμα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά νομοσχέδια, που θα κατατεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενόψει και της αξιολόγησης του Οκτώβρη από το λεγόμενο "κουαρτέτο".
Έρχονται οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, που από του χρόνου θα πιάσει και χαμηλοσυνταξιούχους, οι νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ.
Ξεκινάει η συζήτηση, για περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Έρχονται τα νέα ραβασάκια της εφορίας, με τον ΕΝΦΙΑ του 2015, θεσπίζονται νέα χαράτσια στη φορολογία αγροτών, με απογείωση του φόρου εισοδήματος και φορολόγηση των κάθε είδους επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, η εξάλειψη του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο κ.ά.
Νέα φοροληστεία, με σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους, μικρές επιχειρήσεις, καθώς και για εργαζόμενους με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών.
Ξεκίνησε η κατάργηση στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που θα γενικευτεί το επόμενο διάστημα.
Αυξάνεται και μονιμοποιείται η λεγόμενη "εισφορά αλληλεγγύης".
Πετσοκόβεται το επίδομα θέρμανσης.
Μειώνεται η προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη σε εφορίες και τράπεζες.
Την ίδια ώρα δρομολογούνται οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις, η πλήρης εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η κυβέρνηση, επίσης, θα καταθέσει μέσα στον Οκτώβρη το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, ενώ ακολουθεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2016- 2019.
Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό….
Μπροστά έχουμε, λοιπόν, μεγάλες κρίσιμες μάχες και χρειάζεται να είμαστε ετοιμοπόλεμοι παντού, όλοι και όλες, να συμβάλλουμε στην ανάδειξη και αποκάλυψη των μέτρων, στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.
Έχουμε πλήρη επίγνωση, ότι ο συσχετισμός δύναμης παραμένει εξαιρετικά αρνητικός.
Ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα παραμένει ακόμα σε υποχώρηση. Το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα, αντανακλά αυτόν τον πολύ αρνητικό συσχετισμό, το επίπεδο της ταξικής πάλης, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς.
Στην ουσία εκφράζει παραπέρα σταθεροποίηση της αναδίπλωσης, της παθητικής αναμονής, ακόμα και συντηρητικοποίησης ενός τμήματος του λαού.
Η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν το μνημόνιο και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, θα αξιοποιήσουν -ήδη άλλωστε το κάνουν- το εκλογικό αποτέλεσμα, για να πουν ότι ο λαός έχει δώσει τη συναίνεσή του, την έγκρισή του, ότι έχει νομιμοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο λαός να αποδεχτεί αυτή την -σε βάρος του- ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος.
Ανεξάρτητα από τι ψήφισε στις εκλογές.
Ανεξάρτητα αν απείχε από αυτές, πιστεύοντας -κατά τη γνώμη μας λαθεμένα- ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά του για το αστικό πολιτικό σύστημα.
Ανεξάρτητα από τις όποιες αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες έχει ακόμα για τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ανεξάρτητα από τις όποιες συλλογικές ή και προσωπικές ευθύνες του καθένα και της καθεμιάς.
Τώρα είναι η ώρα της ενεργητικής στάσης, της συμβολής στην ανάπτυξη της μαζικής, συλλογικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην αλληλεγγύη.
Σε αυτόν τον αγώνα καλεί το ΚΚΕ. Εκεί θα πρωτοστατήσουν τα μέλη, τα στελέχη, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και φυσικά η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Το ΚΚΕ, συνεπές σε όσα έλεγε και προεκλογικά, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει μια σκληρή πολιτική, συνέχεια των πολιτικών που άσκησαν οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους εκάστοτε πρόθυμους συμμάχους τους.
Θα αξιοποιήσει όλες του τις δυνάμεις για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε.
Να ασκεί από τη συγκεκριμένη θέση που του έδωσε ο λαός, τη συνεπή, δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή, αλλά πάνω απ’ όλα στο κίνημα, για να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία για το σήμερα και το αύριο.
Τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός, δε μας την έδωσε για να την εξαργυρώσουμε, ανεχόμενοι αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα υλοποιήσουν μνημόνια, σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού, για την ανάκαμψη των κερδών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η συνεπής και δυναμική, αποφασιστική αυτή στάση του ΚΚΕ δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε "εκ του ασφαλούς", όπως λένε άλλα κόμματα.
Η κομμουνιστική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση είναι πολύ δύσκολο και σύνθετο καθήκον, απαιτεί μεγάλες θυσίες κι ευθύνες.
Αυτή είναι, όμως, η μόνη στάση που μπορεί να ασκήσει πίεση με θετικά μέτρα για το λαό, να βάλει εμπόδια στα σκληρά μέτρα και την ασυδοσία των κρατικών μηχανισμών, των μηχανισμών της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας και μπορεί να ανοίξει το δρόμο ριζικών αλλαγών κι ανατροπών.
Αυτή είναι η μόνη περήφανη και παλικαρίσια στάση που ανταποκρίνεται στο εργατικό - λαϊκό συμφέρον και όχι η συμμετοχή σε υπουργικές καρέκλες κυβερνήσεων διαχείρισης της σαπίλας του συστήματος και συνεχών θυσιών μόνο για το λαό.
Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, μέχρι την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ουσιαστικά θα σιγοντάρουν, θα δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, για να περνά χωρίς σκοπέλους το αντιλαϊκό της έργο.
Άλλοι θα την πιέζουν και άλλοι θα τη διευκολύνουν να προχωρά, όσο γίνεται πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αλλαγές.
Θα καλλιεργούν τις γνωστές αυταπάτες, ότι δήθεν για τα λαϊκά προβλήματα φταίει το μείγμα, η συνταγή που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το τρίτο μνημόνιο, το οποίο περιέχει περισσότερους φόρους από ότι μεταρρυθμίσεις.
Θα προσπαθήσουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή, είτε σε ακόμη πιο αντιδραστική, συντηρητική κατεύθυνση είτε σε ανώδυνη εκτόνωσή της.
Θα στηρίζουν τα μέτρα, δήθεν στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ζητώντας από το λαό να δηλώσει υποταγή και να υψώσει "λευκή σημαία" στην ολομέτωπη επίθεση που θα δέχεται στα δικαιώματά του.
Στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνεται από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης της νέας κυβέρνησης, ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν είναι ούτε προϊόν αστοχίας, ούτε αποτέλεσμα μιας κακής τακτικής στη διαπραγμάτευση.
Είναι μέτρα που χρόνια τώρα απαιτούσε το μεγάλο κεφάλαιο. Που χρόνια τώρα αποτελούσαν κατευθύνσεις της ΕΕ και εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη - μέλη αυτής της λυκοσυμμαχίας.
Μέτρα που έχουν στόχο να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης και του χρέους μόνο στις πλάτες αυτού που δεν ευθύνεται για όλα αυτά, δηλαδή του εργαζόμενου λαού.
Πίσω από κάθε αντεργατικό - αντιλαϊκό μέτρο, είτε αυτό αφορά τη φορολογία, είτε τους μισθούς και τις συντάξεις, είτε τις περικοπές σε τομείς κοινωνικής πολιτικής, είτε τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, βρίσκεται η επιδίωξη του κεφαλαίου να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του, να ρίξει στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης, να βρει νέα πεδία κερδοφορίας, να εκτοπίσει από την αγορά μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, να τσεπώσει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές που θα τα πληρώνει ο λαός με τα ματωμένα πλεονάσματα.
Όλα τα παραπάνω είναι τα προαπαιτούμενα, είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει ο λαός για να υπάρξει η περιβόητη καπιταλιστική ανάκαμψη, που όλα τα άλλα κόμματα προβάλλουν ως "εθνικό στόχο". Κρύβοντας ότι η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη, ακόμη κι αν υπάρξει, δεν θα οδηγήσει σε ανάκτηση απωλειών και ουσιαστική ανακούφιση του λαού.
Τα νέα "ευχαριστώ τις ΗΠΑ" από τον πρωθυπουργό, οι επαφές με Αμερικανούς και άλλους παράγοντες, δεν αφορούν μόνο τις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο και το χρέος, αλλά κυρίως την ανάληψη από την κυβέρνηση πιο ενεργού ρόλου στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, με πρόσχημα τους τζιχαντιστές και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αμέσως, τι είδους ανταλλάγματα έχει δώσει και ποιες δεσμεύσεις έχει αναλάβει στο ζήτημα της επέμβασης στη Συρία, το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, το Κόσοβο και σε μια σειρά άλλα ζητήματα, που συνθέτουν την πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην περιοχή.
Αυτό δείχνει και η εμπειρία όλων των κρατών. Τους έσυρε στη δίνη οξυμένων αντιθέσεων, ενώ ακόμα και η ανάκαμψη, που σημειώθηκε για παράδειγμα σε άλλα κράτη, δεν μείωσε ουσιαστικά την ανεργία, δεν οδήγησε σε ανάκτηση των οικονομικών απωλειών για το λαό, ούτε σε κατάργηση κάποιων έστω αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, που πάρθηκαν στα χρόνια της κρίσης.
Χώρια που επιπλέον πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη, ότι εμφανίζονται σημάδια για την εκδήλωση μιας νέας διεθνούς συγχρονισμένης κρίσης, την ίδια στιγμή που οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η απόφαση της ρωσικής ηγεσίας να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του "Ισλαμικού Κράτους", σηματοδοτεί αυτή την παραπέρα όξυνση στην ευρύτερη περιοχή μας.
Φίλες και φίλοι
Το επόμενο διάστημα θα αποδειχθεί ότι αποτελούν ωμή κοροϊδία οι διακηρύξεις όλων των άλλων κομμάτων για ισοδύναμα, αντισταθμίσματα ή παράλληλα προγράμματα, για την αναδιάρθρωση του χρέους και τα αναπτυξιακά πακέτα, που δήθεν μπορούν να αμβλύνουν τις βαριές συνέπειες του 3ου μνημονίου.
Στην "καλύτερη" περίπτωση, μια ομάδα εργαζομένων θα παίρνει κάτι ψίχουλα και θα το πληρώνουν την ίδια στιγμή όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Ο λαός θα πληρώσει τόσο τη ρύθμιση του κρατικού χρέους, ανεξάρτητα με το πώς και πότε θα γίνει, όσο και τα αναπτυξιακά πακέτα που θα κατευθυνθούν στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα.
Την ίδια ώρα, η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της θα αξιοποιήσουν τα διάφορα ισοδύναμα για να καλλιεργήσουν τη λογική του "διαίρει και βασίλευε", του διαχωρισμού των εργαζομένων, για να αποτρέψουν την ενίσχυση ενός κινήματος που θα συνενώνει πάνω σε κοινά και ενιαία αιτήματα, που θα παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, το κεφάλαιο, την ΕΕ.
Αυτό βλέπουμε τις τελευταίες μέρες με το ζήτημα των συντάξεων. Άνθρωποι με συντάξεις, πάνω από 1000 ή 1500 ευρώ, που δούλεψαν γι’ αυτά όλη τους τη ζωή και τα έχουν χρυσοπληρώσει, που μπορεί και να σακατεύτηκαν σε βαρέα και ανθυγιεινά, τώρα να βαφτίζονται από "προνομιούχοι", "πλούσιοι" που πρέπει να συνεισφέρουν για τους πιο φτωχούς.
Πρόκειται για την επικίνδυνη αντιδραστική, φασίζουσα λογική που λανσάρουν και κάποια "κόμματα - λαγοί", τύπου 'Ένωσης Κεντρώων" και που βέβαια οδηγεί στο να πληρώνει συνεχώς και μόνο ο φτωχός για το φτωχότερο, οδηγεί στο να τσακίζονται δικαιώματα για να ζουν καλά οι "έχοντες" που έχουν στη δούλεψή τους πολιτικά μορφώματα και διάττοντες αστέρες του πολιτικού συστήματος, για να παίζουν το παιχνίδι τους κυβερνώντες και εξουσιαστές της ζωής του λαού και της νεολαίας.
Αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία, βρήκαν στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ την ιδανική λύση, για να περάσουν τώρα τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα να δώσουν χρόνο στα παραδοσιακά κόμματα του κατεστημένου, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ανασυνταχθούν, να ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά τους, για να προχωρήσει συνολικά η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, όπως γίνεται αυτήν την περίοδο με την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, με τα σενάρια συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Ποταμιού και πάει λέγοντας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα.
Σε πρώτη φάση, αξιοποίησε τη δυσαρέσκεια του λαού για τα αντιλαϊκά μέτρα, στοχοποιώντας αποκλειστικά την κυβερνητική διαχείριση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, συσκοτίζοντας τον πραγματικό τους χαρακτήρα, ως πολιτική στήριξης του κεφαλαίου στη φάση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, που είναι αναπόφευκτο φαινόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Προσπάθησε να εξαπατήσει εργατικές λαϊκές δυνάμεις ότι η δική του πολιτική πρόταση θα είχε δήθεν φιλολαϊκό - "αντιμνημονιακό" προσανατολισμό.
Ότι είναι δυνατό, χωρίς ρήξη και ανατροπή, να επιτευχθεί η λαϊκή ευημερία, γιατί είναι δήθεν ζήτημα "άλλης" διαπραγμάτευσης, τιμιότητας, ικανότητας, εξυπνάδας.
Η υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η εσπευσμένη προκήρυξη βουλευτικών εκλογών συνοδεύτηκαν από ανανέωση των διλημμάτων, προκειμένου να υπάρξει χειραγώγηση των λαϊκών δυνάμεων και απόσπαση της λαϊκής συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα.
Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καλλιεργήσει την ψευδεπίγραφη εντύπωση ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η δική του "πάλεψε".
Ότι παρά το συμβιβασμό, η μάχη της διαπραγμάτευσης δήθεν δεν έχει κριθεί, ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά (ρύθμιση χρέους, αναπτυξιακά πακέτα, ισοδύναμα), τα οποία μπορεί μια δική του κυβέρνηση να τα διαχειριστεί καλύτερα.
Με αυτόν τον τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωμάτωσε εργατικές λαϊκές δυνάμεις, οι οποίες, ενώ τα προηγούμενα χρόνια πάλεψαν εναντίον των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων, τώρα υποστηρίζουν μια δήθεν "δικαιότερη" και "ηπιότερη" εφαρμογή τους.
Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των διαφωνούντων παρακλαδιών του είναι ότι αφόπλισαν το κίνημα, το υπέσκαψαν, με τις αυταπάτες, τις απατηλές υποσχέσεις τους.
Η πιο μεγάλη αρνητική προσφορά του τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται στην ανάδειξή του σε εργοδοτική, εργατοπατερική δύναμη, ενσωματώνοντας τους αντίστοιχους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και αποδεχόμενος το χάιδεμα ενός σημαντικού μέρους της καπιταλιστικής εργοδοσίας και των μηχανισμών της ΕΕ. Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε και καλλιέργησε το έδαφος για να περάσουν νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα και ως αξιωματική αντιπολίτευση παλιότερα και στο 7μηνο της διακυβέρνησής του.
Παρά τις δυσκολίες, έχουμε επίγνωση και των δυνατοτήτων που υπάρχουν, έτσι ώστε το επόμενο διάστημα το κίνημα να ξεπεταχτεί, να κάνει βήματα στην ανασύνταξή του, να βάλει εμπόδια και να παίξει καθοριστικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Ή θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων αξιοποιώντας την πείρα και ανεκμετάλλευτες δυνάμεις που έχει και δεν έχει ακόμη δοκιμάσει, ή πραγματικά τα επόμενα χρόνια θα μετρήσει νέες απογοητεύσεις, νέες ήττες και μάλιστα σε μάχες που δεν θα έχει καν δοκιμάσει να δώσει.
Αυτή τη μάχη δεν την έχει δώσει ακόμα ο λαός μας.
Υπάρχουν εφεδρείες, αναπτύσσονται εστίες αντίστασης. Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν.
Μόνο το ΚΚΕ έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα, την επιστημονική πρόβλεψη, το σχέδιο και την οργάνωση, να τεθεί επικεφαλής αυτού του ενιαίου εργατικού μετώπου πάλης, της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας και να οδηγήσει το κίνημα, το λαό, τη νεολαία, σε νέες νίκες, σε νέα ανάταση.
Έτσι ώστε και να αποσπάσουμε κάποιες επιμέρους κατακτήσεις και να πάρουμε οριστικά διαζύγιο σαν λαός, με την συνθηκολόγηση στη βαρβαρότητα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια να ζήσουμε, τα επόμενα χρόνια, πολύ χειρότερα εμείς και παιδιά μας.
Αυτή την αρνητική πορεία που έχει ξεκινήσει εδώ και 25 χρόνια -μετά το μεγάλο πισωγύρισμα που έζησε και ζει ακόμα η ανθρωπότητα- μπορούμε και πρέπει να τη σταματήσουμε, να την ανατρέψουμε, να τη μετατρέψουμε σε ανατρεπτική δύναμη πάλης.
Είναι θετικό το γεγονός και επένδυση για το σήμερα και το αύριο, ότι το προηγούμενο διάστημα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, περισσότεροι εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου, νέοι, προοδευτικός και ριζοσπαστικός κόσμος, πιο βαθιά και πιο πλατιά συζήτησαν, προβληματίστηκαν, ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν και να μάθουν την πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.
Κι αυτό, άσχετα αν αυτές οι διεργασίες δεν εκφράστηκαν σήμερα και στην κάλπη.
Αποτελεί ευθύνη και καθήκον άμεσης προτεραιότητας, από την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, έως την κάθε Οργάνωση του Κόμματος και της ΚΝΕ, σε όλη την Ελλάδα, να συνεχιστεί η προσπάθεια διεύρυνσης των αγωνιστικών δεσμών με νέες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, εκλαϊκεύοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Η εναλλακτική πρόταση εξουσίας είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, όχι μόνο εναλλακτικό, αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, με κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο για ολοένα διευρυμένη λαϊκή ευημερία. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για έξοδο από την ΕΕ προς όφελος του λαού, με αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες και σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής μας, της Ευρώπης, όλου του κόσμου, με μονομερή διαγραφή του χρέους και λύτρωση από τη μέγγενη των αγορών του κεφαλαίου.
Σε αυτόν το δρόμο, το λαϊκό κίνημα μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα, να διεκδικήσει βελτίωση της ζωής του.
Απευθυνόμαστε, τόσο σε εκείνους που στις τελευταίες εκλογές έκαναν το βήμα και ψήφισαν το ΚΚΕ όσο και σε εκείνους που, αν και εκτιμούν την αγωνιστική φιλολαϊκή στάση του ΚΚΕ, δεν έκαναν ακόμα το αποφασιστικό βήμα, κυρίως κάτω από την πίεση της πόλωσης και του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την ψήφο "για να μην επιστρέψει το παλιό" ή προτίμησαν την αποχή.
Καλούμε όλες αυτές τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, από αύριο κιόλας, να συναντηθούν μαζί μας στους καθημερινούς αγώνες, στα σωματεία, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στο κίνημα, για την απόκρουση των μέτρων του 3ου και των προηγούμενων μνημονίων, για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και γενικότερα στην πάλη για να αλλάξει συνολικά χέρια η εξουσία.
Μέσα στον αγώνα, τη συλλογική δράση, μπορούν να ξεπερνιούνται δισταγμοί κι αναστολές, να κατανοείται καλύτερα η πρόταση του ΚΚΕ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα βρεθεί στο πλευρό των εργατών, των άνεργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Με κριτήριο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, τη διεκδίκηση για την ανάκτηση απωλειών που είχε ο λαός μας στη διάρκεια της κρίσης, το ΚΚΕ θα δουλέψει με βασικό στόχο να ενώσει όλους τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για το δίκιο τους, άσχετα με το τι επέλεξαν να ψηφίσουν στις πρόσφατες εκλογές.
Θα συμβάλουμε στην άνοδο της απαιτητικότητας, της μαχητικότητας για να μην παραιτηθεί ο λαός μας και να αντιμετωπίσει, να αντιπαλέψει τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου που με γοργούς ρυθμούς θα υλοποιήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τα "μεγάλα λόγια" περί παράλληλων προγραμμάτων και ισοδύναμων μέτρων.
Οι κομμουνιστές βουλευτές θα βρεθούν μαζί με τους εργάτες στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, γενικότερα στους τόπους δουλειάς εκεί όπου οργιάζει η εργοδοτική επιθετικότητα, οι άθλιες εργασιακές συνθήκες, το καθεστώς της εκμετάλλευσης. Θα βρεθούν στις εργατογειτονιές στις μεγάλες πόλεις, στα χωριά, εκεί όπου η λαϊκή οικογένεια δίνει καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης για να εκφράσουν τις αγωνίες, τα βάσανά της.
Για να καταγράφουν, να αναδεικνύουν και να παρεμβαίνουν πολύμορφα για κάθε λαϊκό πρόβλημα και να συνδυάζουν αποτελεσματικά την εξωκοινοβουλευτική και την κοινοβουλευτική πάλη, με αναφορές, ερωτήσεις, επερωτήσεις, με κάθε πρόσφορο μέσο και σε συνεργασία με τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος. 
Για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου, να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι, σε σύγκρουση και ρήξη με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
Σε αυτά τα πλαίσια η Κοινοβουλευτική Ομάδα με τις παρεμβάσεις της στη Βουλή, θα συμβάλει:
- Στην καθημερινή αποκάλυψη της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στη διεκδίκηση της αποκατάστασης απωλειών των εργαζομένων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, με κατεύθυνση το φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης που προβάλει το ΚΚΕ.
- Θα συνεχίσουμε, με ακόμη καλύτερη προετοιμασία και σχεδιασμό, στοχευμένες πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και θα συμβάλουμε να κερδίζει έδαφος στο λαό η γραμμή της αντεπίθεσης και της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την έκβαση του αγώνα.
- Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις νόμου και τροπολογίες:
 • Για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και την ουσιαστική ανακούφιση - προστασία των ανέργων.
 • Για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων.
 • Την ακύρωση κάθε σχεδιασμού για τις ομαδικές απολύσεις, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και την κατάργηση προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα.
 • Την επαναφορά του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, ως βάση για αυξήσεις των μισθών.
 • Για να μπουν εμπόδια στη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβρη.
 • Για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των "κλεμμένων" από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της μεγαλοεργοδοσίας - πλουτοκρατίας και του κράτους τους.
 • Για την απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και στα νησιά, στην ιδιωτική εκπαίδευση και αλλού, χωρίς ισοδύναμα που συντηρούν το πρόβλημα και δημιουργούν νέα αδιέξοδα.
 • Για την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με την ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και άλλες προτάσεις νόμου.
 • Ειδικά μέτρα για την ανακούφιση της αγροτιάς και των αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ, που δεν μπορούν να επιβιώσουν σήμερα, ενώ αντίθετα, με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, φορτώνονται όλο και νέα βάρη.
 • Τη συνεχή αποκάλυψη των νέων συμφωνιών και "ανταλλαγμάτων" προς τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, συμμετοχή σε πολεμικές τυχοδιωκτικές αποστολές εκτός συνόρων, λειτουργία νέων στρατιωτικών βάσεων ολέθρου, που μπλέκουν την Ελλάδα και το λαό μας στο κουβάρι των μεγάλων ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή, για τους δρόμους μεταφοράς και ελέγχου των αποθεμάτων πετρελαίου, φυσικού αερίου, υδρογονανθράκων, δρόμοι που βάφονται με το αίμα των λαών.
- Οι παρεμβάσεις μας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με τις απλές και επίκαιρες ερωτήσεις, καθώς και τις επερωτήσεις, θα έχουν ως βασικό περιεχόμενο τα κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό μας και ιδιαίτερα την εργατική λαϊκή οικογένεια, με το τσάκισμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
- Την απαράδεκτη κατάσταση στον χώρο της Υγείας - Πρόνοιας και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία με τις μεγάλες ελλείψεις, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για τον άνεργο, τον εργάτη και την εργάτριες, το συνταξιούχο, τις λαϊκές οικογένειες και λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε εργαστήρια και υποδομές, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, στο ακριβό φάρμακο και την ανύπαρκτη περίθαλψη και πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες και τόσα άλλα που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά, όσοι και όσες έχουν την ατυχία να βρεθούν στην ανάγκη περίθαλψης των ίδιων, συγγενικών ή αγαπημένων προσώπων τους.
- Την άθλια κατάσταση στον χώρο της Παιδείας, όπου για πρώτη φορά σχολεία παραμένουν κλειστά, λόγω της έλλειψης των εκπαιδευτικών της προσχολικής αγωγής, όπου χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός των παιδικών σταθμών, αλλά και της τριτοβάθμιας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής τεχνικής εκπαίδευσης, όπου η λαϊκή οικογένεια πληρώνει ακριβά για τη μόρφωση των παιδιών της.
- Στο κέντρο της προσοχής μας παραμένουν τα προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού, της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
- Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στο σοβαρό θέμα του μεταναστευτικού - προσφυγικού, το οποίο παίρνει τρομακτικές διαστάσεις με τους δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στις χώρες της ΕΕ.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης. Διεκδικεί κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Όχι σε μέτρα καταστολής της ΕΕ. Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση από την ΕΕ και τον ΟΗΕ.
Το μεταναστευτικό - προσφυγικό αναδεικνύει με τραγικό τρόπο το ζήτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων στις οποίες και η χώρα μας συμμετέχει μέσω της συμμετοχής της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Η εμπλοκή της χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ συνεχίζεται όχι μόνο με την υλοποίηση των νατοϊκών δεσμεύσεων, αλλά και με την ανάληψη νέων, όπως είναι η εγκατάσταση νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Κάρπαθο που δρομολογεί η κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ διεκδικεί ταυτόχρονα άμεσα μέτρα, όπως η δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, η στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά τους από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα. Διεκδικεί ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση των προσφύγων. Αιτήματα που έχουν και οι κάτοικοι των νησιών και των πόλεων που υποφέρουν, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφάλειας στις περιοχές αυτές.
Όλα τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόνο δείγμα, όσων θα παλέψει το ΚΚΕ. Σε πολλές συναντήσεις μας προεκλογικά και μετεκλογικά με μαζικούς φορείς του κινήματος, με εκπροσώπους εργαζομένων από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από πολλούς κλάδους, έχουμε γίνει γνώστες των προβλημάτων και αιτημάτων τους. Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν στο ακέραιο, για συνεπή καθημερινή πάλη και αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για άσκηση της μέγιστης πίεσης, κάτι που γίνεται αποτελεσματικότερα μόνο με τη δική τους συμμετοχή, από το μετερίζι του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις, στην απεργία, παντού.
Αυτά και άλλα κρίσιμα ζητήματα θα αναδείξουμε μέσα και έξω από τη Βουλή. Στη Βουλή, όπου όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν και τώρα επιδιώκουν να υλοποιηθούν κατά γράμμα τα προαπαιτούμενα, να ψηφιστούν και οι εφαρμοστικοί νόμοι, να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να βγει από την κρίση.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πορευτεί έχοντας μέτωπο στα κόμματα της εξουσίας του κεφαλαίου, μέτωπο και στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, την οποία δεν αντιπάλεψαν ουσιαστικά, πολιτικά, ανοιχτά τα άλλα κόμματα, τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και πιο πριν. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να υψώνει τη σημαία του αγώνα ενάντια στο ναζισμό - φασισμό και τους σημερινούς εκπροσώπους του στην Ελλάδα, που δηλητηριάζουν εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις, οργανώνουν τάγματα εφόδου, στήνουν δουλεμπορικά παραμάγαζα, παρά την προσπάθεια εμφάνισης ενός πιο "νομιμόφρονος" προσώπου, εξαιτίας και των ποινικών διώξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Για αυτό άλλωστε τις τελευταίες μέρες σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι στηρίζουν τα νέα φορολογικά προνόμια για το κεφάλαιο, τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με γνώμονα μόνο το δίκαιο του αδύνατου, του εργάτη, του άνεργου, του συνταξιούχου, του αγρότη, του επαγγελματία, του νέου και της νέας, τόσο στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, τις άλλες μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας, από την Κρήτη, έως την Θράκη, όσο και στην ύπαιθρο, στα χωριά μας, στα νησιά μας, θα τιμήσει τις προσδοκίες των εργατών, των άνεργων των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Φίλοι και φίλες
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μαζί με το σχεδιασμό της δουλειάς της συζήτησε και κατέληξε στον εξής καταμερισμό:
  1. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής Β’ Αθηνών και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας.
  1. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αχιλλέας Κανταρτζής.
  1. Μέλη της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι οι: Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Λαμπρούλης και ο Γιώργος Μαρίνος.
  1. Για Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.