Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ένας ακόμα ξύλινος Πολιτικός Λόγος ανάμέσα στα κούφια λόγια της Βουλής (VIDEO)

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Δ. Κουτσούμπας:
Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του
Δημοσίευση: Τετ, 07/10/2015 - 22:49
Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
«Από το βήμα της βουλής θέλουμε να απευθυνθούμε κυρίως στο λαό και να τονίσουμε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, ότι υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, ότι ο δρόμος που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα μας οδηγεί μόνο σε συνεχείς θυσίες. Δεν είναι μονόδρομος όπως τον παρουσιάζουν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Πολύ περισσότερο κ. Πρωθυπουργέ δεν έχετε δικαίωμα να ερμηνεύεται το 36% που σας έδωσε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές ως έγκριση των αντιλαϊκών πολιτικών σας, των σκληρών μέτρων που φέρνετε. Και εδώ που τα λέμε, από που και ως που δεν έχουν δικαίωμα οι άλλες δυνάμεις να ασκούν κριτική σε ένα κόμμα που πήρε μια πλειοψηφία ευκαιριακή ή μονιμότερη, δεν έχει σημασία. Τι πάει να πει ο λαός μίλησε; Ξέρετε πόσα κόμματα ο λαός τα έβγαλε πανηγυρικά και με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από τα δικά σας και τελικά τα έριξε στα τάρταρα; Μέχρι εξαφάνισης; Και όταν ήσασταν αντιπολίτευση, και μάλιστα αντιπολίτευση αυτού του 4 - 5% όπως είναι άλλα κόμματα σήμερα, κάνατε κριτική στα εκάστοτε κόμματα του 40, 45, του 48%. Και πολύ σωστά. Και από που έως που σήμερα, δεν το ανέχεστε εσείς και απαντάτε αφ' υψηλού ο λαός μίλησε και αναγνώρισε. Επειδή είσαστε εσείς ο εξουσιαστής τώρα; Επειδή κάθεστε στις υπουργικές και πρωθυπουργικές καρέκλες; Δε θα είναι μακριά σας λέμε, που ο ελληνικός λαός θα βγάλει συμπεράσματα για το πως αξιοποιούν κάθε φορά την ψήφο του.
Προχτές ο κ. Πρωθυπουργός, για τις ανάγκες της διαφοροποίησης του κόμματός του από τις επί της ουσίας σύμμαχες δυνάμεις του στην ψήφιση του μνημονίου, δηλαδή τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, επανέφερε την ψευδεπίγραφη αντινεοφιλελέυθερη διαχωριστική γραμμή, αφού πλέον δεν μπορεί να υποστηρίξει την επίσης ψευδεπίγραφη αντιμνημονιακή γραμμή που υποστήριζε στις εκλογές του Γενάρη του 2015, μέχρι τον Ιούλη, οπότε μπήκε στα γεμάτα στο κλαμπ των υπολοίπων «yesmen».
Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, υπόσχονται ξανά «μια ανάπτυξη κοινωνικής ισότητας και ευημερίας», που θα ωφελεί δήθεν τόσο το κεφάλαιο όσο και το λαό!
Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τα γνωστά χιλιοειπωμένα εργαλεία και μέσα που θα διασφαλίσουν τάχα αυτό το στόχο: την προσέλκυση επενδύσεων που θα εστιάζουν στην καινοτομία και στην ποιότητα του παραγόμενου εμπορεύματος, την αξιοποίηση των κρατικών επενδύσεων και των μεγάλων κοινοτικών πακέτων χρηματοδότησης, την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων που καθυστερούν.
Στην πραγματικότητα επαναλαμβάνει όλα αυτά που μας έφεραν σε ακόμα πιο βάρβαρο 3ομνημόνιο, σε προαπαιτούμενα, σε νέα σκληρά μέτρα, άσχετα πώς βαφτίζονται, «ισοδύναμα», «παράλληλα προγράμματα», «αντισταθμίσματα».
Αν κοιτάξουμε τα πρακτικά της βουλής, θα βρούμε πανομοιότυπες σχεδόν ομιλίες και υποσχέσεις σε προγραμματικές δηλώσεις, όλων των προηγούμενων πρωθυπουργών, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκαν -ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ- αν ήταν σε κυβερνητικό σχήμα μονοκομματικής πλειοψηφίας, είτε σε κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας προθύμων.
Θα εντοπίσετε σχετικά εύκολα ότι όλα αυτά που σερβίρονται ως «φρέσκιες» ιδέες και δήθεν νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι αντίγραφα των ίδιων παλιών ιδεών για έναν ανύπαρκτο ανθρώπινο καπιταλισμό.
Θυμηθείτε μόνο, πόσα δις ευρώ διοχετεύθηκαν στη χώρα με το Β' και το Γ΄ ΚΠΣ, με το ΕΣΠΑ, με τα προγράμματα ενίσχυσης της καινοτομίας.
Με το Γ΄ ΚΠΣ διοχετευτήκαν πάνω από 45 δις ευρώ, με το ΕΣΠΑ 2007-2013 πάνω από 40 δις ευρώ.

Κερδισμένοι μόνο οι εγχώριοι και ξένοι όμιλοι

Μέσα απ' αυτά τα προγράμματα διοχετεύτηκαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της καινοτομίας και της παραγωγικότητας. Ωστόσο, τελικά τι κέρδισε ο λαός μέσα από αυτή τη χρηματοδότηση; Κερδισμένοι βγήκαν μόνο οι εγχώριοι και ξένοι όμιλοι.
Θυμηθείτε, τους ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι την εκδήλωση της βαθύτερης μεταπολεμικής κρίσης του 2008 στην ελληνική οικονομία.
Η ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος όχι μόνο δε συμβαδίζει με τη λαϊκή ευημερία, αλλά την αντιστρατεύεται, οριζοντίως και καθέτως.
Οσο βαδίζουμε σ' αυτό το δρόμο, οι μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι αγρότες, θα έχουν νέες απώλειες, και στη φάση της νέας κρίσης για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στη φάση της όποιας ανάκαμψης ή ανάπτυξης για να αυξηθούν τα κέρδη και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους.
Δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης και «μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης» που να μπορεί να οδηγήσει σε ένα καπιταλισμό χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια και ανεργία, χωρίς την απαίτηση του κεφαλαίου να υπάρχει ψαλίδα ανάμεσα στην αύξηση της παραγωγικότητας και του μισθού, χωρίς ξεζούμισμα των εργαζόμενων.
Οι σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας που επιτρέπουν να μειωθεί ο αναγκαίος χρόνος για την παραγωγή εμπορευμάτων, αξιοποιούνται από το κεφάλαιο σε βάρος της εργατικής τάξης. Από τη μια έχουμε την μεγάλη στρατιά των ανέργων και από την άλλη αυξάνει η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση όσων εργάζονται.
Η αντιλαϊκή επίθεση για την στήριξη των κερδών του κεφαλαίου, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Είτε έχουν είτε δεν έχουν μνημόνιο. Είτε είναι στην ευρωζώνη είτε έχουν εθνικό νόμισμα. Γι' αυτό και εφαρμόζεται σ' όλη την ΕΕ η στρατηγική Ευρώπη 2020.
Το πού οδηγεί συγκεκριμένα, αυτός ο δρόμος και η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων το ξέρουμε πολύ καλά στη χώρα μας. Οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.5 εκατομμύριο, ενώ στις νεότερες ηλικίες σχεδόν 1 στους 2 δεν μπορεί να βρει δουλειά.
Το λαϊκό εισόδημα έχει υποχωρήσει σχεδόν 25% και αν υπολογίσουμε την αύξηση των φόρων και την εκτίναξη του κόστους ζωής, οι εργαζόμενοι έχουν απολέσει το μισό βιοτικό τους επίπεδο.
Πρόκληση για τους φτωχούς και τους άνεργους όσα παρουσιάζει ως επίτευγμα η κυβέρνηση

Αποτελεί πρόκληση να παρουσιάζει ο Αλ. Τσίπρας ως επίτευγμα της κυβερνώσας Αριστεράς ότι θα διασφαλίσει ένα πιάτο φαί σε κάποιες οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, την ώρα που την περίοδο της κρίσης επενδύθηκαν 140 δις ευρώ στο εξωτερικό απ' την εγχώρια άρχουσα τάξη.
Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι να χρησιμοποιεί τα θύματα της ακραίας φτώχειας, για να κλιμακώσει την επίθεση στη μεγάλη μάζα των υπόλοιπων μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων. Από τη μια το κράτος θα εγγυάται ένα επίδομα πείνας μέσα σ' αυτό το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και από την άλλη θα κατεδαφίζει όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, για την πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Επίσης, αποτελεί πρόκληση να εμφανίζει ως απάντηση στην ανεργία τις 8μηνες συμβάσεις εργασίας με συνθήκες γαλέρας, για να γίνεται ανακύκλωση των ανέργων.
Γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά τι κρύβεται πίσω από τις ωραίες λεξούλες για Ειδικά Προγράμματα αντιμετώπισης της Ανεργίας.
Ολα τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ψηφίσει και αποδεχθεί τη θέση του 3ου μνημονίου, ότι η Ελλάδα θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στην αγορά εμπορευμάτων με πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της τρόικας, δηλαδή την κατάργηση ακόμη περισσότερων κατακτήσεων και δικαιωμάτων για το λαό.
Και όλα αυτά μάλιστα, την στιγμή που είναι υπαρκτή η πιθανότητα να εκδηλωθεί νέα διεθνής συγχρονισμένη καπιταλιστική κρίση με βάση τα σημάδια των μικρών ρυθμών στις ΗΠΑ, της επιβράδυνσης της Κίνας, της ύφεσης στην Ιαπωνία, της αύξησης της ανισόμετρης ανάπτυξης στο εσωτερικό της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Οτι και να μας λένε αυτές τις 3 μέρες στη βουλή το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο:
Εχουν υπογράψει, ότι το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δημοσιονομικής στρατηγικής 2016-2019, θα περιέχει «μεγάλη και αξιόπιστη δέσμη παραμετρικών μέτρων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»!
Είναι γνωστό ότι το νέο Μνημόνιο προβλέπει νέα φοροεπιδρομή στο λαό.
Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η εισφορά αλληλεγγύης αυξάνεται σημαντικά και γίνεται μόνιμη.
Οι αυτοαπασχολούμενοι φορολογούνται απ' το πρώτο ευρώ. Οι αγρότες βρίσκονται στο στόχαστρο μιας πραγματικής φορολογικής καταιγίδας, με εκτίναξη της άμεσης φορολογίας, ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, κατάργηση αφορολόγητου.
Και βέβαια τσιμουδιά, για όσα έχασε ο μισθωτός τα προηγούμενα χρόνια.
Διακηρυγμένος στόχος τους είναι να αυξηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα φθάσουν στο 3.5% του ΑΕΠ το 2018 και θα παραμείνουν εκεί για να βρεθούν πόροι χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων.
Και φυσικά, για να γίνει αυτό απαιτείται πρόσθετη αύξηση των φόρων και πρόσθετη μείωση των κρατικών δαπανών που θα φτάνουν αθροιστικά στα 8 δις.
Το μόνο που είναι σίγουρο από την συμφωνία που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την βοήθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, είναι ότι τα πλεονάσματα του 3.5% του ΑΕΠ, για όλη την περίοδο αποπληρωμής, θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός, με συνεχή δυσβάσταχτα μέτρα.
Για ποια σύγκρουση με το παλιό καθεστώς και την οικονομική ολιγαρχία, μιλάτε κ. Τσίπρα;
Μήπως θα αυξήσετε την φορολογία των εφοπλιστών;
Μήπως θα αλλάξετε το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς με το οποίο οι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν συνεισφέρουν ούτε το 1/10 των συνολικών φορολογικών εσόδων;
Με το μανδύα της καταπολέμησης δήθεν της φοροδιαφυγής, προετοιμάζεται η φοροεπίθεση στα λαϊκά στρώματα που δεν βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης φτώχιας.
Το μεγάλο κεφάλαιο δεν θα φορολογηθεί καθώς το πλαίσιο της νόμιμης φοροαποφυγής των ομίλων, παραμένει ενεργό.
Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος που δεν δημιούργησε

Κυρίες και κύριοι βουλευτές
Ενα από τα βασικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως για πρώτη φορά ανοίγει το ζήτημα απομείωσης του δημόσιου χρέους.
Όμως, η αλήθεια, βρίσκεται στην αντίθετη εντελώς κατεύθυνση.
Δεσμεύτηκαν, πως «δε θα γίνει κούρεμα»- δηλαδή μείωση του χρέους και πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να το αποπληρώσει.
Και προτείνουν τώρα ένα «άπλωμα» των δανειακών υποχρεώσεων, σε περισσότερα χρόνια, που θα συνοδευτεί με νέα αντιλαϊκή επίθεση όπως έγινε με το κούρεμα PSI.
Την επιτάχυνση των αντιλαικών αναδιαρθρώσεων, ζητούν οι σύμμαχοί σας, το ΔΝΤ και οι ΗΠΑ, τους οποίους δεν σταματάτε βέβαια να ευχαριστείτε το τελευταίο διάστημα.
Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος το οποίο δε δημιούργησε και από το οποίο φυσικά ούτε στο ελάχιστο ωφελήθηκε ο ίδιος.
Οποια βελτίωση και αν υπάρξει στους όρους αποπληρωμής του χρέους, αυτή θα αξιοποιηθεί για την κρατική στήριξη της επενδυτικής δραστηριότητας των ομίλων, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ομολόγησε στην ομιλία του.
Οι συνταξιούχοι, θα δουν νέες, ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, συνολικού ύψους πάνω από 2 δις ευρώ μέχρι το 2016.
Εκτός απ' την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μέσα απ' τη φόρμουλα της ποινικοποίησης κάθε πρόωρης συνταξιοδότησης, τις αυξήσεις στις κρατήσεις των συντάξεων ετοιμάζονται νέα επιπρόσθετα μέτρα, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Ο,τι άλλο κι αν λέγεται αυτές τις μέρες, ο λαός μας το «ακούει βερεσέ».
Γιατί: Στόχος, των αλλαγών του ασφαλιστικού -που αποτελεί τον κεντρικό άξονα της γενικότερης πολιτικής ΕΕ-κεφαλαίου και για το λόγο αυτό τίθεται ως βασικό παραδοτέο απ' τη συμφωνία- είναι η «στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών», δηλαδή η μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών στις πλάτες των εργαζόμενων στη γραμμή της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση.
Εκτός από αυτά: Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά εγκαταλείπει τις πολλαπλές προηγούμενες δεσμεύσεις του σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Στα σκαριά είναι και η κατεδάφιση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την πάγια επιδίωξη του κεφαλαίου για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Η επίκληση στις «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ» γίνεται για να «μασκαρευτούν» τα νέα μέτρα, συγκαλύπτοντας πως σε ολόκληρη την ΕΕ τα δικαιώματα των εργαζόμενων αποδομούνται συστηματικά.
Για να κρύψουν αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, οι συγκυβερνώντες αλλά και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης που αντικειμενικά συμπλέουν με την κυβέρνηση, μιλάνε όλοι τους για τα περιβόητα «ισοδύναμα μέτρα», για δήθεν αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, ώστε να αλλάξουν κάποια και από αντιλαικά να γίνουν αίφνης φιλολαικά!
Ισχυρίζονται για παράδειγμα, και μάλιστα χωρίς να κοκκινίζουν, πως με το δικό τους «παράλληλο πρόγραμμα», ο καθένας, θα κάνει τα πράγματα καλύτερα για το λαό.
Επικεντρώνουν γι αυτό, σε ορισμένες επιμέρους πλευρές, επιδιώκοντας να αποδεχτεί ο λαός ως μονόδρομο την πορεία που τον οδηγεί στη φτώχεια, στη χρεοκοπία.
Αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Με τα δύο προηγούμενα Μνημόνια τα λαϊκά στρώματα έχασαν περίπου το 40-50% του βιοτικού τους επιπέδου. Το νέο Μνημόνιο Τσίπρα έρχεται να προσθέσει νέα βάρη σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, φόρους, κόστος ζωής που αθροιστικά φτάνουν τουλάχιστον στο 20%.
Καλούν το λαό να αποδεχτεί το ύψος της θυσίας και απλά να διαλέξει την τσέπη απ' την οποία θα του τα πάρουν ή την ειδική ομάδα που θα το υποστεί, προσπαθώντας να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους μεταξύ τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, στα φροντηστήρια. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδέχονται το ότι ο λαός θα πληρώσει το μέτρο και εμφανίζουν ως δίλημμα το ψεύτικο ερώτημα: σε ποια άλλη τσέπη του λαού, θέλετε να μεταφέρουμε το κόστος;
Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του, να οργανώσει την αντεπίθεση του για ρήξη με την εκμετάλλευση και την καπιταλιστική εξουσία.
Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας.
Οταν ο λαός αποφασίσει πραγματικά να πάρει την τύχη στα χέρια του τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.
Η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των εργοστασίων, των υποδομών, της γης , θα απελευθερώσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, τις πλούσιες ενεργειακές πηγές της, τον ορυκτό πλούτο. Σημαντική θα είναι η συμβολή της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας στην μείωση των αναγκών σε εισαγόμενα φάρμακα αφού ο προσανατολισμός της παραγωγής δεν θα γίνεται με βάση το κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους. Αντίστοιχα η βιομηχανία τροφίμων - γάλατος, θα προσανατολιστεί με προτεραιότητα την κάλυψη των βασικών αναγκών της χώρας και του λαού μας. Στον κλάδο του μετάλλου θα προχωρήσει η επεξεργασία των πρώτων υλών, όπως η παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
Οι κοινοτικές δεσμεύσεις που υπάρχουν για την ελληνική παραγωγή, από την ναυπήγηση πλοίων μέχρι την κτηνοτροφική παραγωγή θα καταργηθούν. Η αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ- ΕΕ θα δώσει δυνατότητες να συναφθούν αμοιβαία επωφελείς διεθνείς συμφωνίες με άλλες χώρες.
Την πραγματικότητα είναι λάθος να την σκεφτόμαστε ή να την αντιμετωπίζουμε στατικά. Η δημιουργία μιας τέτοιας θετικής για το λαό μας κατάστασης μέσα στην Ελλάδα, με πορεία ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλιακών ομίλων, θα συμβαδίσει αντικειμενικά με μεγάλες αλλαγές του συσχετισμού δύναμης στην ευρύτερη περιοχή. Η λαική εξουσία θα εκμεταλλευθεί σε κάθε περίπτωση στο έπακρο τις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για να καλύψει τις αναγκαίες εισαγωγές για την εγχώρια παραγωγή.
Είναι ο μοναδικός δρόμος, που αποτρέπει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στρέφονται σε βάρος των λαών, είναι ο μοναδικός δρόμος για να μην εμπλακούμε στο κουβάρι των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών που τσακώνονται άγρια μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, δρόμοι που πάντα οδηγούν σε αιματηρούς πολέμους και συγκρούσεις.
Και για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας τσιμουδιά δεν έβγαλε ο Πρωθυπουργός χτες. Ούτε μια κουβέντα. Δεν του λέμε να έκανε ανάλυση αλλά με δυό λόγια θα μπορούσε να δώσει το βασικό στίγμα της κυβέρνησής του. Δεν το έκανε γιατί τα ανταλλάγματα που έδωσε και τα παιγνίδια που παίζει με τους ευρωαταλαντικούς συμμάχους, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι επικίνδυνα και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και του λαού και για την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε νέες επικίνδυνες αντιθέσεις και ανταγωνισμούς.
Το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μοναδική εγγύηση γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή, με γραμμή σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Με προτάσεις νόμου, τροπολογίες, κάθε μορφή διαθέσιμη, θα την αξιοποιούμε για να διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης του λαού.
Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές
Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν δίνουμε καμιά ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Καλούμε και τα λαικά στρώματα της πατρίδας μας, να μην δώσουν άλλη ανοχή.
Πέρασε ο χρόνος της ανοχής. Πέρασαν ήδη 8 μήνες πλέον. Κι ας μην βαυκαλίζονται οι κυβερνώντες, με το ότι 3 φορές μέσα σε 8 μήνες ο λαός τους έδωσε την πλειοψηφία. Ο λαός ξέρει ότι τις δύο τουλάχιστον προηγούμενες τις αξιοποίησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για να ερμηνεύσει κατά πως ήθελε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλάζοντας προεκλογικές της δεσμεύσεις και τη θέληση του λαού μας. Μέσα στη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος του καπιταλισμού, οι εκλογικές μάχες, τα διάφορα δημοψηφίσματα συνήθως γίνονται όχι για να εκφραστεί η πραγματική λαική θέληση αλλά για να χειραγωγηθεί ο λαός, να πέσει στην παγίδα της «καθ΄ όνομα δημοκρατίας» που αξιοποιούν επιτήδειοι, για να υπηρετήσουν όχι λαικά συμφέροντα αλλά τα μικροκομματικά τους παιγνίδια, να διαχειριστούν τις αντιφάσεις τους και τα αδιέξοδα που γεννά η αντιλαική τους πολιτική η οποία πάντα ντύνεται τη στολή του μασκαρά «νέου».
Τα ίδια υπηρετούν και τα διάφορα που ακούγονται, περί πάταξης της διαφθοράς, της διαπλοκής και πάει λέγοντας, που πολύ σύντομα θα αποδειχθούν αέρας κοπανιστός, όπως όλα τα σχετικά μέχρι σήμερα, εκτός βέβαια από κάποιους ξοφλημένους για το πολιτικό σύστημα που το ίδιο τους δίνει βορά, αφού το έχουν υπηρετήσει ποικιλοτρόπως, στις ορέξεις κάποιων άλλων νέων τζακιών, που βιάζονται να αναδειχθούν για να φάνε κι αυτοί με τη σειρά τους, ρουφώντας πάλι το αίμα μόνο του λαού.
Ενός λαού που αργοπεθαίνει στα νοσοκομεία των μεγάλων ελλείψεων, σε προσωπικό, σε φάρμακα, σε υποδομές, σε υλικά.
Ενός λαού που πληρώνει από την ώρα που γεννιέται για να μάθει το παιδί του πέντε γράμματα, για να πάρει ένα πτυχίο, που το καταντάει κι αυτό η πολιτική όλων σας κουρελόχαρτο στην ανεργία και την ξενητειά.
Ενός λαού που πληρώνει διπλά και τριπλά την δική του εκμετάλλευση και το κύμα προσφυγικών ροών και μετανάστευσης άλλων συνανθρώπων μας που τους ξεσπιτώνουν από τις πατρίδες τους και τους στέλνουν στη χώρα μας οι δικοί σας σύμμαχοι, αμερικάνοι, γερμανοί, ρώσοι, τούρκοι και δεν συμμαζεύεται..., με τις επεμβάσεις τους και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών.
Ενός λαού που τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να πάνε σχολείο γιατί είναι κλειστά τα περισσότερα σχολεία ειδικής αγωγής, λείπει προσωπικό, δε λύνεται το πρόβλημα της μεταφοράς τους, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν. Είδα τους εκπροσώπους τους πριν από λίγο μέσα σε αυτή την Βουλή.
Οργανωμένος ο λαός θα διεκδικήσει το δίκιο του

Γι' αυτό τώρα είμαστε στη φάση του «μια του κλέφτη- δυό του κλέφτη- τρείς και την κακή του μέρα». Μια το Γενάρη, δεύτερη τον Ιούλη, τρίτη το Σεπτέμβρη.
Και η τρίτη αυτή δεν θα περάσει έτσι. Οργανωμένος ο λαός θα διεκδικήσει το δίκιο του. Πρέπει να νοιώσετε την πίεση του εργατικού λαικού κινήματος από τώρα.
Ηδη 22 Οκτώβρη ετοιμάζονται μεγάλα συλλαλητήρια, ετοιμάζεται πανελλαδική απεργία αρχές Νοέμβρη. Και όλοι και όλες θα είναι σε ετοιμότητα για έκτακτα νομοσχέδια σκληρών μέτρων που θα φέρνετε στη βουλή. Μη διανοηθείτε να καταφύγετε όπως οι προκάτοχοί σας σε προβοκάτσιες, κρατική καταστολή, βία, εκφοβισμό, συκοφάντηση των αγώνων και όσων πρωτοστατούν σε αυτούς.
Το «μαστίγιο και το καρότο» δεν τα ανέχεται η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία.
Αργά ή γρήγορα ο λαός είναι που θα βάλει την πραγματική σφραγίδα του στις εξελίξεις. Θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του, γιατί μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει, παρότι έριξε κάποιες τροχιοδεικτικές βολές μέχρι τώρα. Η πραγματική αναμέτρηση των δύο κόσμων σε όλα τα επίπεδα, πρώτα απ΄ όλα στο ιδεολογικό- πολιτικό-οικονομικό είναι μπροστά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.