Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΕΔΝΤΕΚΤESM: Από το "θα σκίσουμε το μνημόνιο" ξεσκίζουμε το λαό! ‒ Νίκος Σοφιανός: Αν ο λαός δεν βάλει το ζήτημα του ποιος έχει στα χέρια του τον πλούτο, δεν θα δει προκοπή ‒ Να μη νομιμοποιήσουμε τη λαίλαπα ‒ ΠΑΜΕ για την απεργία! (VIDEO)

Ξεπερνάνε τις 600 οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων του κινήματος που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να καλέσει σε συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα και, ταυτόχρονα, σε απεργία στις 12 Νοέμβρη...
(Το κείμενο στο τέλος)
*

Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ - Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοέμβρη


Εμπρός για την απεργία!
Η κυβέρνηση ποντάρει στην ανοχή και στη συναίνεση του λαού, για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο: Να περάσει μέτρα που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι, να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο σε τομείς μεγάλης σημασίας για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε μέτωπο που ανοίγει - και πλέον είναι πολλά - η κυβέρνηση ισχυρίζεται προκλητικά ότι τα μέτρα είναι μεν «δύσκολα», πολλές φορές και «άδικα», αλλά ο λαός καταλαβαίνει, γι' αυτό δεν αντιδρά!
Όσο οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δίνουν την αίσθηση ότι υπομένουν παθητικά τις σαρωτικές ανατροπές στη ζωή τους και στη ζωή των παιδιών τους, όσο δε φουντώνουν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης παντού, όσο δε δημιουργούνται προϋποθέσεις αντεπίθεσης, τόσο η κυβέρνηση θα επικαλείται αυθαίρετα και με θράσος τη λαϊκή ανοχή για να κλιμακώσει την επίθεση.
Να γιατί με τα σημερινά συλλαλητήρια και κυρίως με την απεργία στις 12 Νοέμβρη, κυβέρνηση και εργοδοσία πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα ότι δεν παίζουν σε άδειο γήπεδο.
Είναι βέβαιο ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι ένα μικρό μόνο μέρος των μέτρων που σχεδιάζουν να περάσουν το επόμενο διάστημα. Αν δεν υπάρξει ουσιαστική, οργανωμένη αντίδραση στα μέτρα που τώρα συζητιούνται, ο επόμενος γύρος θα είναι ακόμα πιο σκληρός σε βάρος του λαού.
Να μην ξεχνάμε ότι τα Εργασιακά δεν άνοιξαν ακόμα και ότι η ατζέντα περιλαμβάνει ανατροπές κρίσιμες για την κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως οι ομαδικές απολύσεις, η παγιοποίηση της εργασιακής ζούγκλας και, βέβαια, η παραπέρα περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Όσο βρίσκει έδαφος η κυβέρνηση να «καλπάζει», όσο η εργοδοσία αισθάνεται ότι έχει λυμένα τα χέρια στους χώρους δουλειάς να σαρώσει τα πάντα, τόσο θα δυσκολεύουν οι όροι της αναμέτρησης με την πολιτική του κεφαλαίου και θα χάνεται πολύτιμος χρόνος στην οργάνωση της πάλης.
Η επιτυχία της απεργίας μπορεί να αποτελέσει γροθιά στο κλίμα της ανοχής, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, που σκόπιμα καλλιεργούνται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο κίνημα. Η πάλη για την οργάνωση της απεργίας να αναμετρηθεί με την προσπάθεια αυτών των δυνάμεων να χειραγωγήσουν από τα γεννοφάσκια τους τις δίκαιες αντιδράσεις στα βάρβαρα μέτρα που εξαγγέλλουν. Με την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καταστήσει το λαό συνένοχο, να δείξει ότι έχει την εργατική - λαϊκή συναίνεση και ανοχή λέγοντάς του ότι «τώρα που μας ψήφισες, κάτσε στη γωνία».
Έχει σημασία κόντρα σε αυτό το κλίμα να ταράξουμε τα νερά, να πούμε δεν πάει άλλο, δεν δεχόμαστε νέες θυσίες για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Μια επιτυχημένη απεργιακή μάχη δεν θα είναι το τέλος αλλά ένας σημαντικός σταθμός στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση αλλά και για την αναγκαία προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος, για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους μπροστά στις 12 του Νοέμβρη χρειάζεται να αναδειχτούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους πραγματικοί οργανωτές της απεργίας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου και του χώρου δουλειάς, με ουσιαστικά βήματα στην οργάνωση και την κινητοποίηση νέων δυνάμεων.

Ν. Σοφιανός: Η απάντηση σε αυτή την πολιτική είναι αγώνας (VIDEO)
Δημοσίευση: Πέμ, 22/10/2015 - 11:56

Δείτε εδώ τις παρεμβάσεις του Ν. Σοφιανού
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτώβρη στην ΕΡΤ1, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε μπροστά μας την απεργία που πρέπει να πετύχει. Η οποία θα σηματοδοτήσει: "Ως εδώ. Δε δεχόμαστε". Έχουμε τη 48ωρη των ναυτεργατών, έχουμε διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών στις αρχές του Νοέμβρη. Δε θα περάσει έτσι αυτή η πολιτική. Είναι κρίσιμο να μη χαθεί χρόνος. Να μαζικοποιηθεί αυτό το κίνημα το οποίο διεκδικεί και ταυτόχρονα, από τη σκοπιά τη δική μας, στοχεύει. Γιατί είναι κολοβή μια συζήτηση που διαπιστώνει, που περιγράφει προβλήματα και δεν μπαίνει στο "δια ταύτα”».
Ο Ν. Σοφιανός χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη ότι είναι πενταροδεκάρες ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση, έκανε τα μακαρόνια είδος πολυτελείας. Δείχνει την αναλγησία και τη βαθιά ταξική πολιτική που υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση».
Στηλίτευσε τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ότι θα καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις, σημειώνοντας ότι «δεν το τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να βγάλει τη βρώμικη δουλειά».
Αναφερόμενος στο σχέδιο προϋπολογισμού, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι περιλαμβάνει νέα βαριά εισπρακτικά μέτρα, νέες μειώσεις. «Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει» τόνισε, προσθέτοντας ότι «δε σημαίνει ότι επειδή ο άλλος τους ψήφισε, θα δεχθεί, θα νομιμοποιήσει αυτή τη λαίλαπα».
Απέναντι σε αυτό το σκηνικό η απάντηση είναι αγώνας, στο δρόμο, πίεση και ταυτόχρονα να σκεφτούμε, να το πάρουμε αλλιώς. «Δε θα κουραστούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι αν δεν βάλει επί τάπητος το ζήτημα της εξουσίας, του ποιος έχει στα χέρια του αυτό τον πλούτο, δε θα δει προκοπή», τόνισε ο Ν. Σοφιανός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.