Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία: 86 νεκροί, 186 τραυματίες, 28 χαροπαλεύουν ‒ ΚΚΕ: Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών (4 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μακελειό από έκρηξη στην Τουρκία, 86 νεκροί, 28 χαροπαλεύουν
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το Σάββατο σε διασταύρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τουρκίας. Εκατοντάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.Τριήμερο πένθος.
10 Οκτ. 15 (11:07) | upd: 10 Οκτ. 15 (18:01)
Τουλάχιστον 86 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τη διπλή έκρηξη που συγκλόνισε το Σάββατο το κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Υγείας.
186 οι τραυματίες, 28 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Εξήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι 24 υπέκυψαν στο νοσοκομείο», είπε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα
Δημοσίευση: Σάβ, 10/10/2015 - 16:12
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 10/10/2015 - 16:39
Ανακοίνωση για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε σήμερα ενάντια σε μαζική κινητοποίηση στην Άγκυρα και οδήγησε στο θάνατο 50 και πλέον διαδηλωτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη, στο λαό της Τουρκίας, στις οικογένειες των θυμάτων.
Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κήρυξε τριήμερο πένθος στην Τουρκία. «Η σημερινή, πολύνεκρη επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας διαπράχθηκε κατά πάσα πιθανότητα από δύο βομβιστές αυτοκτονίας», όπως ανακοίνωσε. «Οι βομβιστικές επιθέσεις έχουν στόχο την τουρκική ενότητα και τη δημοκρατία», τόνισε.
Οι εκρήξεις έγιναν έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας πριν την έναρξη πορείας για την ειρήνη που διοοργάνωσε το HDP, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών. Η συνεργασία δηλαδή της Αριστεράς με τα κουρδικά κόμματα (και άλλες 17 συνιστώσες) η οποία στις πρόσφατες εκλογές εισήλθε στη Βουλή με 13% περνώντας το όριο του 10%.
Ο ανταποκριτής της WSJ στην Κωνσταντινούπολη μεταδίδει ότι η Άγκυρα κήρυξε προσωρινή απαγόρευση μετάδοσης από τα μέσα ενημέρωσης οποιασδήποτε εικόνας σχετικά με τη βομβιστική επίθεση.
H στιγμή της πρώτης έκρηξης: 
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου αναμένεται να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας για το θέμα των εκρήξεων. Σύμφωνα με το Sky News, η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και ερευνά το ενδεχόμενο οι εκρήξεις να προκλήθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας.
 «Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα αίτια της έκρηξης και να δώσουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, η έκρηξη οφείλεται σε βομβιστή αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με το CNN Turk, οι εκρήξεις στην Άγκυρα έγιναν πριν την προγραμματισμένη πορεία ειρήνης κατά των συγκρούσεων ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και τους κούρδους στρατιώτες. Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Ανατολή» οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία».
Νέα ένταση επικράτησε λίγες ώρες αργότερα όταν ομάδα εξοργισμένων διαδηλωτών επιχείρησε να φτάσει στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού όπου νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε η διπλή έκρηξη. Η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει την πορεία με προειδοποιητικά πυρά στον αέρα. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.