Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΕΕ: Οι βέλτιστες πρακτικές του κεφαλαίου (Παρέμβαση του ευρωβουλευτή Κώστα Παπαδάκη) και τα αγροτοδικεία της αστικής τάξης


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Βέλτιστες για το κεφάλαιο οι «πρακτικές» της ΕΕ
Παρέμβαση του Κώστα Παπαδάκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης, στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου συμμετείχε ο Ελληνας υπουργός Εργασίας
Απάντηση στην προκλητική προσπάθεια του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, να ωραιοποιήσει την ΕΕ και την αντιλαϊκή βαρβαρότητα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την τοποθέτησή του τη Δευτέρα στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, έδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Με παρέμβασή του, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε, ανάμεσα σε άλλα:
«Αναφερθήκατε σε παραβίαση του λεγόμενου "ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου" και για την ανάγκη να εφαρμοστούν οι "βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ".

Αυτά που υλοποιούσαν οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέσα από τα μνημόνια και που συνεχίζει η κυβέρνησή σας με το τρίτο μνημόνιο υλοποιούν αυτές τις "βέλτιστες πρακτικές".

Και ποιες είναι αυτές;
  • Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,
  • η μείωση των συντάξεων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ,
  • το χτύπημα των ΒΑΕ.
Αλήθεια, είναι πλούσιοι οι συνταξιούχοι που τους κόβετε τη σύνταξη που με βάσανα και κόπους δούλευαν για 40 χρόνια και παίρνουν σύνταξη 1.000 ευρώ, 1.100 ή 1.500 ευρώ; 

Επιβάλλετε περικοπές στους κοινωνικούς πόρους τινάζοντας στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία και την ίδια ώρα κόβετε 900 εκατ. ευρώ ετησίως από επιδόματα και υποδομές Πρόνοιας, βαφτίζοντας τα ψίχουλα της φτώχειας και της εξαθλίωσης "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα".

Αυτές είναι οι "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη - μέλη, αυτή είναι η κατεύθυνση της "ενεργού γήρανσης", της "ασημένιας οικονομίας", της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετείτε. 

Να γνωρίζετε ότι ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν στο δρόμο, θα τους βρείτε απέναντί σας».
Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας
  • είχε ζητήσει από την Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου να εποπτεύει «με όποιο τρόπο αποφασίσει» τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τα Εργασιακά και
  • επανέλαβε τις προβλέψεις του μνημονίου για «επανεξέταση ορισμένων υφιστάμενων πλαισίων της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβανομένων υπόψη των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών, στη βάση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας».
Νέος κύκλος αγροτοδικείων
Ενα νέο μπαράζ δικών σε βάρος αγωνιστών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος αρχίζει στη Θεσσαλία, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Μία δίκη έχει οριστεί στο πλημμελειοδικείο της Λάρισας για σήμερα Τετάρτη, ακολουθεί νέα δίκη στις 21 Οκτώβρη και μία ακόμα εκκρεμεί για το Νοέμβρη. 
Τα κατηγορητήρια αφορούν στο μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών που είχε στηθεί το χειμώνα του 2013. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους, εκτός από αγρότες, βρίσκονται και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, καταγγέλλουν τα αγροτοδικεία και καλούν τους αγρότες να δώσουν αποφασιστική απάντηση, με τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.