Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

SYRIZANELTHESMOI: Ανακεφαλαιοποίηση, διαδικασίες εξπρες, προαπαιτούμενα του κεφαλαίου ‒ ΚΚΕ: Απαιτούμενα απ' τον λαό και αγώνας ενάντια στην πολιτική που τον χρεοκοπεί

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, αναμένεται και το νομοσχέδιο για τις τράπεζες
Δημοσίευση: Πέμ, 29/10/2015 - 18:42
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 29/10/2015 - 18:44
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα και αναμένεται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο
Δημοσίευση: Πέμ, 29/10/2015 - 18:13
Σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Με μοιρασμένους ρόλους η κυβέρνηση και το κουαρτέτο εκβιάζουν μ’ ένα πιθανό "κούρεμα" των καταθέσεων, για να πείσουν το λαό να αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα της αξιολόγησης που μπαίνουν ως προαπαιτούμενα της δόσης των 2 δισ. και της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών.

Ο λαός πρέπει να απορρίψει τα χιλιοειπωμένα ψεύτικα διλήμματα και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί σε πλήρη χρεοκοπία για την κερδοφορία και ανάκαμψη του κεφαλαίου».
Η συγκυβέρνηση για ακόμη μια φορά επέλεξε να ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια με διαδικασίες εξπρές. Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 
Τα παζάρια για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων συνεχίζονται. 
Σήμερα θα συνεδριάσει το Euro Working Group. Επόμενος σταθμός για την έγκριση της δόσης των 2 δισ. ευρώ είναι το Eurogroup που θα γίνει στις 9 Νοέμβρη.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρντ, δήλωσε ότι στην Αθήνα έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος» τις τελευταίες μέρες και οι τεχνικές ομάδες ελπίζουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σύντομα. Για την εκταμίευση της δόσης, ανέφερε πως αρμόδια να αποφασίσουν είναι τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.
Γ. Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί η ανακεφαλαιοποίηση
Δημοσίευση: Πέμ, 29/10/2015 - 16:05
Μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
«Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα από την ΕΚΤ το Σάββατο, ώστε έως την Κυριακή να  έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο» είπε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα είναι επιτυχής. Το πρωί του Σαββάτου η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών με βάση τα οποία θα καθοριστούν οι κεφαλαιακές τους ανάγκες.
Ο Γιάννης Δραγασάκης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για να αρχίσει από Δευτέρα η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. Επίσης προσπάθησε να δικαιολογήσει τη σπουδή της κυβέρνησης να δώσει για ακόμη μια φορά ζεστό χρήμα στις τράπεζες, λέγοντας ότι η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να γίνει εντός του 2015 για να μη θιγούν οι καταθέσεις.
Για τα «κόκκινα» δάνεια ισχυρίστηκε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, καθώς και ότι δεν είναι προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση, σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσει το ένα θέμα από το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.