Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΤσΗΠΑΣ: Ελληνοτουρκική φιλία για τους... μετανάστες ‒ ΚΚΕ: Τετελεσμένα γεγονότα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και λαϊκή πάλη για κυριαρχικά δικαιώματα

Άσκηση επί π(ι)άτου
Επανέρχεται από την ΕΕ η «ελληνοτουρκική φύλαξη» συνόρων με πρόσχημα το Μεταναστευτικό
Δημοσίευση: Τετ, 14/10/2015 - 22:11
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 15/10/2015 - 15:23
Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο θέτει το θέμα των κοινών ναυτικών περιπολιών Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο η ΕΕ.
‒Ατιμούλικο!..
Το θέμα έθεσε στο τραπέζι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κάτι που προκάλεσε την «αντίδραση» της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία σημείωνε ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα.
Ο Τσίπρας της Ευρώπης της Μέρκελ
Τηλεφωνική επικοινωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ομιλία του στην Ευρωβουλή επανέφερε το ζήτημα ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Γιούνκερ
Δημοσίευση: Πέμ, 15/10/2015 - 15:21
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 15/10/2015 - 15:22
Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: 
«Οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, όπως και οι δηλώσεις άλλων Ευρωπαίων παραγόντων, που, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού "κύματος", επιδιώκουν να επιβληθεί κοινή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας μαζί με την Τουρκία, στρέφονται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Οι επιδιώξεις αυτές, στο όνομα της συμμετοχής της χώρας μας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, κάνουν πως δεν βλέπουν πως η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, μιλά για "γκρίζες ζώνες", παραβιάζει διαρκώς τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα της Ελλάδας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα. 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ΝΑΤΟ και ΕΕ όχι μόνον δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού και των άλλων λαών, αλλά αποτελούν παράγοντες νέων κινδύνων κατά του λαού μας. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι άλλες δυνάμεις του ευρωατλαντικού "μονόδρομου" έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την εξέλιξη.

Μόνο η λαϊκή πάλη και σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές ενώσεις τους, για την αποδέσμευση από αυτές τις λυκοσυμμαχίες, με το λαό στην εξουσία, μπορούν να υπερασπιστούν τόσο τα συμφέροντα του λαού, όσο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».
‒Παλιόπαιδο!... Γραβάτα δεν θα σου βάλω. Τα δυο σου πόδια όμως;!...
Είπε χαρακτηριστικά:
«Η Τουρκία έγινε η είσοδος στην ΕΕ τόσων εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και το είπαμε με τον πρόεδρο Ερντογάν ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες κοινές περιπολίες ελληνοτουρκικές ώστε να προστατεύονται τα θαλάσσια σύνορα. Η Τουρκία συμφώνησε, όμως έμαθα ότι δεν συμφωνεί η Ελλάδα. Όμως εδώ είναι θέμα ευρωπαϊκό, δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικών σχέσεων, οπότε και εγώ θα απευθυνθώ στην ελληνική κυβέρνηση και θα τους πω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη θέση τους γιατί θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών να συνεργαστούν ώστε να επιτηρείται αυτή η πύλη εισόδου. Οπότε από κοινού με την Τουρκία θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε πρόοδο».
Έτσι στο ζήτημα της συνδιαχείρισης του Αιγαίου, που είναι χρόνιο σχέδιο των ιμπεριαλιστών -για πολλούς λόγους- φαίνεται ότι βρέθηκε καινούργιο πρόσχημα για να προχωρήσει.
Στο ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, είπε ότι «στηριζόμαστε στη διάθεση συνεργασίας της τουρκικής πλευράς, αλλά θέλουμε να στηρίξουμε και την Ελλάδα στις υποχρεώσεις της». 
Στην Τουρκία ο Δ. Αβραμόπουλος
Στην Τουρκία, εξάλλου, βρίσκεται ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο επίτροπος μίλησε χτες το πρωί σε διεθνές φόρουμ για τη μετανάστευση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, καθώς και την υφυπουργό των ΗΠΑ, αρμόδια για τη Μετανάστευση, Α. Κ. Ρίτσαρντ. Την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρ. Τ. Ερντογάν.
Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη
Η πρόταση αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη, με θέμα τη λεγόμενη προσφυγική κρίση, δηλαδή τα καραβάνια των ξεριζωμένων, προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική. Ξεριζωμό στον οποίο συνέβαλε και η ΕΕ, με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια και ανέχεια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που υπερασπίζεται.
Ενόψει της Συνόδου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την αποφασισμένη πολιτική των περισσότερων «κόσκινων», ώστε να περνάνε στην ΕΕ οι πρόσφυγες που έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου και οι υπόλοιποι, που θα χαρακτηρίζονται οικονομικοί μετανάστες, να απελαύνονται στις χώρες προέλευσης.
Η Επιτροπή δηλώνει ότι θα διαθέσει συνολικά 9,2 δισ. ευρώ για την «προσφυγική κρίση» το 2015 και το 2016, όπως αποφασίστηκε στις 23 Σεπτέμβρη, ενώ καλούνται τα κράτη - μέλη να συμβάλουν και με εθνικούς πόρους. Στο σημείο αυτό είναι που εκφράζεται «γκρίνια» για την περιορισμένη ανταπόκριση και είναι σημείο που εκδηλώνονται αντιπαραθέσεις μέσα στην ΕΕ.
Η Επιτροπή, επίσης, σημειώνει ότι τα λεγόμενα κέντρα υποδοχής και διαλογής (hot spots) σε Ιταλία και Ελλάδα προχωράνε. Φέρνει ως παράδειγμα τη μετεγκατάσταση στη Σουηδία 19 προσφύγων από την Ερυθραία και δηλώνει ότι άλλοι 100 θα φύγουν την επόμενη βδομάδα από 14 χώρες. Επισημαίνεται, επίσης, ότι πολλά κράτη - μέλη δεν έχουν ακόμη διαθέσει πόρους αντίστοιχους με τη χρηματοδότηση που χορηγεί η ΕΕ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και άλλους συναφείς οργανισμούς (500 εκατ. ευρώ), στο Περιφερειακό Ταμείο της ΕΕ για τη Συρία (500 εκατ. ευρώ) και στο Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για την Αφρική (1,8 δισ. ευρώ). Γίνονται, επίσης, επισημάνσεις για τη σωστή εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν και του Κανονισμού του Δουβλίνου, για τις διαδικασίες επαναπροώθησης μεταναστών.
Ταυτόχρονα, συνεχίζοντας τη γνωστή υποκρισία ότι η ΕΕ δήθεν επιδιώκει «αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών των προσφυγικών ροών», στηρίζεται η στρατιωτική δράση ενάντια -υποτίθεται- στους διακινητές στη Μεσόγειο, ενώ προετοιμάζεται για τις 11-12 Νοέμβρη στη Μάλτα η Σύνοδος Κορυφής με τις χώρες της Αφρικής. Την ίδια ώρα, σημειώνεται ότι «η αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των επιστροφών διευκολύνεται με τις διαπραγματεύσεις για τη σύν
αψη συμφωνιών επανεισδοχής ή με την αυστηρότερη εφαρμογή ήδη ισχυουσών συμφωνιών, όπως η συμφωνία με το Πακιστάν. Η Τουρκία και οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων είναι κομβικοί εταίροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.