Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αφοί Κωνσταντακάτου: Το αδελφάτο των μονοπωλίων αναπροσαρμόζεται - Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν παλεύοντας και διεκδικώντας

Λάρισα: Την καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ πέτυχαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Αφοί Κωνσταντακάτου»
Δημοσίευση: Δευ, 05/10/2015 - 18:31
Έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ διεκδίκησαν και πήραν από τον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Αφοί Κωνσταντακάτου» στη Λάρισα.
Η επιχείρηση πρόσφατα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης που εκδικάστηκε και εκκρεμεί η απόφαση.
  • Να επισημάνουμε ότι η επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου» ήταν ένα από τα μονοπώλια της αγοράς στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό στον κλάδο του Εμπορίου.
Ωστόσο προχώρησε στο κλείσιμο των καταστημάτων της, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους και χωρίς δουλειά.
  • Η επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους είχε ξεκινήσει χρόνια πριν με κλείσιμο των καταστημάτων της, με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών που έφταναν το 45% σε ορισμένους εργαζόμενους στη λογική να σωθεί η εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό και στα κλαδικά τους σωματεία, δεν παραιτήθηκαν ποτέ από τα δικαιώματα τους. 
Πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις. Με παρεμβάσεις σε εργοδοσία, υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ πάλεψαν και πήραν το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ και δηλώνουν αποφασισμένοι για τη συνέχιση του αγώνα τους.
Στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης «Αφοί Κωνσταντακάτου» βρίσκονται και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και πολλά άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας σημειώνει:
«Απέναντι στις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, ξηλώματος κάθε εργατικού δικαιώματος που είχε απομείνει, η ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων της επιχείρησης Κωνσταντακάτου για έκτακτο βοήθημα αποτελεί φάρο για κάθε εργαζόμενο. Η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογική, μαζική δράση μας.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, παρά τις άκαρπες μέχρι σήμερα προσπάθειες ακόμα και στο Υπουργείο Εργασίας, για την έκτακτη επιδότηση των απολυμένων πρώην εργαζόμενων στην τοπική αλυσίδα Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ, δεν θα παραιτηθεί από την προσπάθεια διεκδίκησης του αιτήματος αυτού. Καλούμε και τους συναδέλφους πρώην εργαζόμενους στα Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ να μην παραιτηθούν από το αίτημα του έκτακτου επιδόματος των 1.000 ευρώ, που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούν. Να δυναμώσουν τον αγώνα, να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο και να συνεχίσουν να διεκδικούν μέτρα ανακούφισής τους.
Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου συνολικά, που ζουν στο πετσί τους έντονα τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που έχουν μείνει άνεργοι τα τελευταία χρόνια με το κλείσιμο των ΣΠΡΙΝΤΕΡ, ΑΛΕΞ ΠΑΚ, ΜΠΟΝΤΙΛΑΪΝ, ΦΩΚΑΣ, ΚΟΥ-ΚΟΥ, Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ να πάρουν μαζικά μέρος στις παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας:
Την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ (Ασκληπιού), ενάντια στις αντιασφαλιστικές αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 12 μ. στην παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.