Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ στο δρόμο των κοινωνικών αγώνων: «Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» (ΦΩΤΟ)


«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» το μήνυμα χιλιάδων διαδηλωτών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 21:28
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 16/10/2015 - 22:16
«Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, οι οποίοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνδικάτων.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Την κεντρική ομιλία, έξω από το υπουργείο Εργασίας έκανε ο Βασίλης Πετρόπουλος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία). Ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν συγκεντρωμένοι για πολλή ώρα.
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 21:09
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 16/10/2015 - 22:25
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο τόνισε:
«Κάθε μέρα, κάθε ώρα στους δρόμους του αγώνα. Δεν υπάρχει άλλη λύση σήμερα. Μόνο η ενότητα της εργατικής τάξης, του εργατικού λαϊκού κινήματος, η λαϊκή συμμαχία μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο. Και αυτό το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται απόψε στη Bουλή και όσα έρχονται τις επόμενες ημέρες, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να σημάνουν πραγματικό ξεσηκωμό.
Αποτελούν πραγματική αιτία πολέμου, και η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων, και το φορολογικό και τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και η ανεργία που έχει πάρει τα ύψη.Το ερώτημα που πρέπει να μπει μέσα στο λαό και να το απαντήσει είναι ανάπτυξη για ποιόν, με τι στόχους, αν θα είναι για το λαό μας, για την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τη λαϊκή οικογένεια ή αν θα είναι για το κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Αυτό είναι το ερώτημα, αυτή πρέπει να είναι και η κατεύθυνση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος.
Το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε στιγμή, κάθε ώρα στο πλευρό του λαού μας, μέσα στους αγώνες και μέσα στη βουλή, κυρίως έξω απ’ αυτή, στους δρόμους του αγώνα». 
 
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)
«Μπορούμε να ανατρέψουμε τη ζωή - κόλαση που μας ετοιμάζουν. Να δοκιμάσουμε τη δύναμη των αγώνων, της αντίστασης γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα» τονίζει το ΠΑΜΕ σε δελτίο Τύπου για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Άνθρωποι κάθε ηλικίας έστειλαν ηχηρό, αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη φοροεπιδρομή και αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Ενάντια στα μέτρα «φωτιά», τα οποία έχουν στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, το τσάκισμα σε μισθούς, συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα! 

Σήκωσαν ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων και έδωσαν αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση. Βροντοφώναξαν ότι η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα και κόστος, αλλά δικαίωμα, ότι δεν ανέχονται το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις, τη δουλειά μέχρι τα 67 έτη.
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και την απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας που βρισκόταν επί δυο μέρες σε αγωνιστικό «κλοιό».
Η συγκέντρωση που είχε οριστεί στην Ομόνοια, μεταφέρθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο βρέθηκε υπό τον αγωνιστικό κλοιό των διαδηλωτών από την Πέμπτη. Τους χιλιάδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι που ήταν ήδη συγκεντρωμένοι στο υπουργείο, με συνθήματα όπως: «Φάρμακο, συντάξεις και υγεία, κέρδη γίνονται για την πλουτοκρατία», «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ».
Νωρίτερα, την Πέμπτη το πρωί, το ΠΑΜΕ παραχώρησε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Πόρισμα της «επιτροπής σοφών» για το Ασφαλιστικό. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)
Β. Πετρόπουλος: Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από Συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας έκανε ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: 
«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα σωματεία, όλους τους αγωνιστές που από χθες βρίσκονται στη συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας και ταυτόχρονα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, στο πόδι κυριολεκτικά, για να ενημερώσουν την εργατική τάξη, να οργανώσουν την αγωνιστική απάντηση, να εμπνεύσουν πίστη, την ανεξάντλητη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, να ξεσηκώσουν το λαό απέναντι στην επίθεση που σαρώνει τη ζωή μας.
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, των Συλλόγων Αυτοαπασχολουμένων, των μαζικών φορέων της νεολαίας που πυκνώνουν τον κατάλογο συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και καλούν σε απεργιακό συναγερμό στις 12 Νοέμβρη.
Χαιρετίζουμε τους αγρότες που οργανώνουν αυτές τις μέρες τον αγώνα τους και ζεσταίνουν τις μηχανές των αγωνιστικών μπλόκων.
(...) Χθες και σήμερα είμαστε όλη μέρα εδώ για να κάνουμε καθαρή σε όλους την απόφασή μας, την επιδίωξή μας. Οργανώνουμε και συγκεντρώνουμε δυνάμεις, συγκροτούμε συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών όχι για μια διαμαρτυρία, αλλά για αποφασιστικό αγώνα ανατροπής. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση, κανένας εργάτης, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί.
Φτιάχνουν ένα μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Γι' αυτό βάζουμε μπροστά σχέδιο και πρόγραμμα πάλης ανυποχώρητου αγώνα, με διάρκεια, που θα περνά μέσα από διαδοχικές συγκρούσεις.
(...) Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από Συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα. Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.
(...) Πάμε κόντρα στις δυσκολίες, πάμε κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς, βάζουμε στόχο ανατροπής τους, με την οργάνωση νέων εργατικών μαζών, ανοργάνωτων εργατοϋπαλλήλων, ανέργων, νεολαίας, την απαλλαγή των συνδικάτων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό έλεγχο, την ήττα του κοινωνικού εταιρισμού και του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πάμε κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση. Πάμε κόντρα στη λογική της ανάθεσης, της παθητικής στάσης, της αποχής από τον αγώνα. Είναι συνειδητή η επιλογή μας, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τη δύναμη του ταξικού μας αντιπάλου. Νιώθουμε τη δική μας ευθύνη να σταθούμε όρθιοι για τα παιδιά μας, για την τάξη μας. Γι' αυτό θα κριθούμε.
(...) Ανοίγουμε με σχέδιο, πρόγραμμα αγωνιστικό, στόχους πάλης και θέσεις ταξικές, που διεκδικούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο, υπερνικάμε δυσκολίες για την οργάνωση στο σωματείο, τη συμμετοχή στη γενική συνέλευση, τη μαζικοποίηση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, την επιτυχία του απεργιακού αγώνα που θα τραντάζει κυβέρνηση - αφεντικά».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.