Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

KKE: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης ‒ Aνεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα, χωρίς το τείχος της ντροπής, χωρίς τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή

KKE: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης
Δημοσίευση: Τετ, 14/10/2015 - 13:05
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκληματική επίθεση των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.
Μέσα στον Οκτώβρη, η στρατιωτική "μηχανή" του Ισραήλ πραγματοποιεί συνεχείς επιθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κάνοντας χρήση ακόμη και αληθινών πυρών, προχωρά σε βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, σε συλλήψεις, σε κατεδαφίσεις σπιτιών, σε αποκλεισμούς περιοχών κ.ά.
Αποτέλεσμα αυτών των αποτρόπαιων ενεργειών, που έχουν στόχο να καθυποτάξουν το λαό της Παλαιστίνης, είναι να έχουμε μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 30 νεκρούς, μεταξύ αυτών πολλά μικρά παιδιά, καθώς και τον τραυματισμό άλλων 1.400 και τη σύλληψη 700 Παλαιστινίων.
Η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του άμαχου παλαιστινιακού λαού έχει για άλλη μια φορά τις "πλάτες" της στήριξης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίζοντας τις σχέσεις με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, πραγματοποιώντας ακόμη και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ισραήλ - Ελλάδας.
Το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, όπως δείχνει και η συμμετοχή του στην αποστολή αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 10 με 13 Οκτώβρη.
Σε αυτή τη φάση καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να εκφράσουν με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική την αλληλεγγύη τους, με το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, για μια ανεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς το τείχος της ντροπής, χωρίς τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.