Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Αστική τάξη Ισπανίας: Με τους Podemos (λόγω) του Τσίπρα δεν «μπόρεσε» ‒ Εμπρός για νέους αγανακτίστας και Ζήτω οι Ciudadanos!

Σιγά που δεν μπορεί κι αλλιώς η αστική τάξη!
Έκπληξη από τους "Πολίτες" στις εκλογές της Ισπανίας
Ενισχύθηκαν στις πρόσφατες τοπικές εκλογές και πιθανώς, στις βουλευτικές της 20ής Δεκεμβρίου, κάνουν την έκπληξη. Ποιοί είναι οι Ισπανοί Ciudadanos -Οι Πολίτες;
12 Οκτ. 15 (15:22) | upd: 12 Οκτ. 15 (15:22)
Οι Ciudadanos, που στα ισπανικά σημαίνει «Οι Πολίτες», ιδρύθηκαν πριν από μία δεκαετία, στην Καταλονία.
Από την τέφρα του συστήματος
Κόμμα του κέντρου, οι Ciudadanos προσέλκυσαν νέους ανθρώπους, με βασικό σύνθημα, την παραμονή της Καταλονίας στην Ισπανία.
Οι αναλυτές συμφωνούν ότι, οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία -οι οποίες, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου- θα αλλάξουν τον «χάρτη».
Και παρότι, τα βλέμματα ήταν τον τελευταίο χρόνο στραμένα στους Podemos, το κίνημα των αγανακτισμένων, που έγινε κόμμα στις αρχές του 2014, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Το σύστημα να 'ναι καλά...
Στις τοπικές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου, οι Πολίτες συγκέντρωσαν το 18% των ψήφων στην Καταλονία, ξεπερνώντας τα δύο μεγάλα κόμματα, το Λαϊκό και τους Σοσιαλιστές. Πέρα από το γεγονός ότι, η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας θα είναι κυβέρνηση συνασπισμού, το γεγονός ότι, οι Πολίτες ξεπερνούν στις δημοσκοπήσεις τους Podemos, παρότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, δείχνει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης είναι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση «στήθος με στήθος». Τα ποσοστά είναι ασφυκτικά κοντά, 23,5% και 23,4, συνεπώς, η μάχη για την πρώτη θέση θα εξελιχθεί σε θρίλερ.
Λεβέντη μου, εσύ!
Πού βρίσκονται οι Ciudadanos; Το 21,5% που τους δίνει η δημσοκόπηση της εταιρείας Metroscopia τους δίνει την τρίτη θέση, αφήνοντας τους Podemos στο 14,1%.
Ο νεαρός δικηγόρος Αλμπερτ Ριβέρα, επικεφαλής των Πολιτών, θα είναι, πιθανότατα, ο «ρυθμιστής» της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.
Μέχρι στιγμής πάντως, δείχνει να παίρνει μέρος των συντηρητικών ψηφοφόρων του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι -και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.