Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: ΗΠΑτοι ΝΑΤΟ και ΕΕ υπό 10 πολεμικές σημαίες ‒ Drone-ολογείται «αίτημα» των ΗΠΑ για περαιτέρω εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ετοιμη να «καλωσορίσει» και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ
Λίγες μέρες μετά το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, έρχονται στο φως πληροφορίες για νέο «αίτημα» των ΗΠΑ για εγκατάσταση των «drones» στην Κρήτη
Έτοιμη είναι, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση της... «δεύτερη φορά Αριστεράς» να αποδεχτεί το αίτημα των ΗΠΑ, ώστε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (τα περιβόητα «drones») της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας να σταθμεύουν σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στην Κρήτη.
Τα «drones» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους...
Τα εν λόγω αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για πολεμικές - στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως εντοπισμό και πλήγματα εναντίον στόχων, κατασκοπεία, επιτήρηση, υποκλοπές κ.ά.
Κι αυτό ενώ η Ανατολική Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική φλέγονται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των συμμάχων τους, μάχιμες μονάδες από μια σειρά ανταγωνιζόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκεντρώνεται στην περιοχή, ενώ το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, μετά την ανάληψη ενεργού στρατιωτικής δράσης στη Συρία και από τη Ρωσία...

  • Η «ετοιμότητα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να δεχτεί και αυτό το αίτημα των ΗΠΑ, αποτελεί άλλη μια απόδειξη της απόφασής της να εμπλέξει το λαό βαθύτερα σε αυτούς τους άκρως επικίνδυνους για τους λαούς ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προκειμένου να υπηρετήσει τα σχέδια των εγχώριων μονοπωλίων για γεωστρατηγική τους αναβάθμιση, με όποιο κόστος για το λαό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Βήματος», η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε πολύ πρόσφατα στην Αθήνα, μόλις πριν από μερικές βδομάδες (θυμίζουμε ότι τα πάρε - δώσε με τις ΗΠΑ συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη ένταση ακόμα και στην περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης), νέο σχέδιο «Τεχνικής Συμφωνίας» (Technical Arrangement), σχετικά με τη στάθμευση δύο μοιρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (κατά πάσα πιθανότητα τύπου MQ-1 Predator ή/και MQ-9 Reaper) στην Ελλάδα.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχετικό έγγραφο μελετήθηκε εκτενώς στο υπουργείο Εξωτερικών και πλέον βρίσκεται στα χέρια του γγ του ΥΠΕΞ, πρέσβη Δ. Παρασκευόπουλου, ενώ απολύτως ενήμερος είναι και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
  • Συνεχίζει ότι οι Αμερικανοί επιμένουν η βάση των «drones» να είναι η αεροπορική βάση στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης (η 133η Σμηναρχία Μάχης), όπως ήταν εξαρχής το σχέδιό τους.

Το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί και στην προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει υπό το φόβο αντιδράσεων, καθώς η σχετική συμφωνία απαιτεί έγκριση της Βουλής. Πάντως, είχαν γίνει και τότε συζητήσεις, με την ελληνική πλευρά να εξετάζει ως πιθανές επιλογές εκτός από το Καστέλι, τη Σούδα και την Καλαμάτα.
Σημειωτέον, χτες, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ διαχεόταν ότι οι δύο κυβερνήσεις, Ελλάδας και ΗΠΑ, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, ότι όντως θα δοθεί το Καστέλι και ότι το θέμα χειρίζεται ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
Να σημειωθεί ότι το όλο θέμα έρχεται στην επιφάνεια λίγες μέρες μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ενώ αναμένεται, δε, να είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στις προσεχείς επισκέψεις που προγραμματίζουν στην Αθήνα, τόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, όσο και η βοηθός υπουργός αρμόδια για Θέματα Ευρώπης, Βικτόρια Νούλαντ.
Το σίγουρο είναι ότι οι ΗΠΑ θα βρουν - για να «αντιστρέψουμε» τη σχετική φράση του Αλ. Τσίπρα - «ευήκοα ώτα» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...

Θυμίζουμε ότι μόνο μέσα στο πρώτο 7μηνο της διακυβέρνησής της, μεταξύ άλλων, έχει προτείνει στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.