Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

SYRIZANEL-Group: 1η φορά Αριστερά, 3η φορά Μνημόνιο, 2 λίστες προαπαιτούμενων (έτσι για αρχή) και άντε να κουρεύεστε!

Είναι γραμμένα σε ορθάνοιχτο κιτάπι...
Προχωράει η κατάρτιση των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων
Δημοσίευση: Παρ, 02/10/2015 - 08:46
Στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group αναμένεται να οριστικοποιηθεί η πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Η ελληνική κυβέρνηση θα προωθήσει δύο λίστες προαπαιτούμενων για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτώβρη.
Η πρώτη λίστα θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κατάρτιση της δεύτερης λίστας. 
  • Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα της Ευρωζώνης, η πρώτη λίστα θα περιλαμβάνει τις «μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεμείνει από το καλοκαίρι».
  • Επίσης, στην πρώτη λίστα «πιθανότατα θα περιλαμβάνεται και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος», χωρίς να αποκλείονται και άλλες δράσεις στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου των «προαπαιτούμενων».
  • Η δεύτερη λίστα θα συζητηθεί διεξοδικά στο πλαίσιο της αξιολόγησης, που αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτώβρη, ενώ ορθάνοιχτο παραμένει το ενδεχόμενο πρόσθετων συνοδευτικών μέτρων, με φόντο και τις «αποκλίσεις» που εμφανίζουν τα έσοδα του φετινού κρατικού προϋπολογισμού.
Το χρονοδιάγραμμα συνδέεται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η ενίσχυση των τραπεζών έχει ως προϋπόθεση την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων. 
  • Καθόλου τυχαία, τόσο οι παράγοντες της Ευρωζώνης όσο και οι Έλληνες τραπεζίτες «υπενθυμίζουν» ότι από 1/1/2016 τίθεται σε εφαρμογή η Οδηγία της ΕΕ που αφορά στη «διάσωση των τραπεζών με ίδια μέσα» (bail in)...
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, για τα οποία έχει δεσμευθεί. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα.
  • Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει ότι τι ΔΝΤ είναι δυσαρεστημένο από την πορεία εφαρμογής των «μεταρρυθμίσεων», καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει όλους τους νόμους που ψηφίστηκαν τον Ιούλη εξαιτίας των εκλογών. 
Επικαλούμενο εσωτερική ανάλυσή του ΔΝΤ, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα δύο τρίτα των μεταρρυθμίσεων δεν έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται.
Σύμφωνα με το «Spiegel», «η προγραμματισμένη για τον Οκτώβρη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί μόλις το Δεκέμβρη». Κατά το περιοδικό, οι συζητήσεις για πιθανές ελαφρύνσεις του χρέους αναβάλλονται, προς το τέλος του χρόνου, λόγω της «μεταρρυθμιστικής καθυστέρησης».
  • Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση». Πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει ονομαστικό κούρεμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.