Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΔΝΤΕΕ: Η αρχιτεκτονική των κατρούγκαλων, τα ερείπια των εργασιακών σχέσεων και το στέρεο οικοδόμημα του λαού

«Θα κάνουμε κάθε πιθανό μέτρο ώστε να μην υπάρχουν μειώσεις σε συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ και με την αρχιτεκτονική του συστήματος να έχουμε έναν δίκαιο τρόπο απονομής των συντάξεων για όλους». Για κάτω από 1.000 μικτά μιλάμε!
Συναγερμός για τα Εργασιακά

Από την προηγούμενη κιόλας θητεία της, δεν περνάει απαρατήρητη η προσπάθεια της κυβέρνησης, και ειδικά του υπουργείου Εργασίας, να δώσει «πανευρωπαϊκή» διάσταση στις αλλαγές που σχεδιάζει για τα Εργασιακά.
Για παράδειγμα, η κοινή δέσμευση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ στο μνημόνιο ότι η νέα νομοθεσία στα Εργασιακά θα είναι σύμφωνη με τις «πρακτικές της ΕΕ» προβλήθηκε από την κυβέρνηση ως «επιτυχία», που δίνει πανευρωπαϊκή διάσταση στη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.
Τώρα, με αφορμή και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Γ. Κατρούγκαλος επανήλθε, για να ανακοινώσει ότι προωθεί  
«ένα Eurogroup των υπουργών Εργασίας (...) που θα εξετάσει όλες τις αλλαγές τις σχετικές με την προστασία των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού συστήματος προστασίας».
Στο ίδιο πνεύμα, απαρίθμησε μια σειρά από συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες μέρες με παράγοντες της ΕΕ, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και του ΔΝΤ.
Τι επιδιώκει η κυβέρνηση;

  • Να καλλιεργήσει την αίσθηση ότι δίνει μάχη ώστε οι αλλαγές στα Εργασιακά να είναι προς όφελος των εργαζομένων.
  • Το κιτάπι
  • Επίσης, να παρουσιάσει το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» ως εγγύηση για τα εργασιακά δικαιώματα και, αντίστροφα, αυτό που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ως μια «στρέβλωση» που πρέπει να διορθωθεί και γι' αυτό μάχεται τάχα η κυβέρνηση.
Με τον τρόπο αυτό θέλει να αποσπάσει στάση ανοχής και αναμονής από τους εργαζόμενους, αν όχι την ενεργητική συστράτευσή τους στις αντιδραστικές αλλαγές που παζαρεύει με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, στο πλαίσιο πάντα του 3ου μνημονίου.
Επικαλείται, μάλιστα, η κυβέρνηση δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν ότι προτίθεται να θεσμοθετήσει ένα ελάχιστο πλέγμα προστασίας των εργαζομένων σε όλα τα κράτη - μέλη, για να ισχυριστεί ότι, τώρα, ακόμα και οι «συντηρητικοί» κύκλοι της ΕΕ έρχονται στα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τέτοιο είναι το μέγεθος της κοροϊδίας που σερβίρουν στο λαό!
  • Με τέτοια επιχειρήματα προσπαθούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή της χειραγώγησης και της ενσωμάτωσης των λαϊκών αντιδράσεων, για την οποία τους εμπιστεύτηκε το κεφάλαιο.
ΔΝΤ (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ): Δεν έχουν τέλος οι μειώσεις των συντάξεων. Μέχρι το 2050 και βάλε!
Καμιά προσδοκία δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει, έστω και κατά ένα μέρος, την ανάκτηση απωλειών που είχαν την περίοδο της κρίσης.
  • Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και στα Εργασιακά θα παγιώνουν και θα ενισχύουν την τάση συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, την τάση μεγέθυνσης της ελαστικότητας της εργασίας, σε βάρος των υπολειμμάτων της σταθερής και μόνιμης δουλειάς.
Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης, ή τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων στην ΕΕ, που επικαλείται ο Γ. Κατρούγκαλος.
  • Εχει να κάνει με την αντικειμενική ανάγκη του κεφαλαίου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του, ρίχνοντας ακόμα πιο κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης.
Απ' αυτή τη σκοπιά, αλλαγές μπορεί να υπάρξουν σε Ελλάδα και ΕΕ, οι οποίες όμως δε θα στοχεύουν στον περιορισμό της ευελιξίας, αλλά στη θέσπιση ορισμένων επιπλέον κανόνων, ώστε να ρυθμίζονται ζητήματα της αγοράς εργασίας σε ανταγωνιστικές και ανισόμετρες μεταξύ τους οικονομίες.
  • Οι εργαζόμενοι θα βγουν χαμένοι αν εναποθέσουν ξανά προσδοκίες στη διαπραγμάτευση που λέει ότι κάνει η κυβέρνηση.

Αντίθετα, έχουν πολλά να κερδίσουν αν από σήμερα οργανωθούν και παλέψουν, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις εκλογές.
  • Σημαντικό σταθμό σ' αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να αποτελέσουν τα συλλαλητήρια όπου καλεί το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη στην προοπτική κλιμάκωσης με απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.