Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΝΑΤΟ και ΕΕ: 11 νεκροί και 40 αγνοούμενοι ‒ Πολεμώντας τον καπιταλισμό, πολεμάμε τους δολοφόνους των λαών (VIDEO) ‒ ΚΚΕ Σάμου: Στοχεύουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά


 SYRIZANELFRONTEX: Μίνι σύνοδος, μάξι υποκρισία ‒ Λαέ, καθόλου ανοχή! (VIDEO)
*

Της ΕΕ δουλέμποροι, του ΝΑΤΟ δολοφόνοι: 7 νεκροί, στους 244 οι διασωθέντες ‒ ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να μην εξοικειωθεί με το θάνατο
*
ΕΕΔΔΑ
Δημοσίευση: Πέμ, 29/10/2015 - 09:10
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 29/10/2015 - 10:29
Τραγικός ο απολογισμός των πέντε ναυαγίων που σημειώθηκαν συνολικά από χθες το πρωί μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο αλλά και της εγκληματικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ που υπηρετεί πιστά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Από τα πέντε ναυάγια, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 11 νεκροί, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον 42 άνθρωποι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τις μαρτυρίες των διασωθέντων. 
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά.


Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ: Ο λαός να μην εξοικειωθεί με τα νεκρά παιδιά στο Αιγαίο
Δημοσίευση: Πέμ, 29/10/2015 - 10:08
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 29/10/2015 - 10:19
 «Υγρός τάφος για μικρά παιδιά και βασανισμένους ανθρώπους,πρόσφυγες είναι το Αιγαίο, που θέλοντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη χώρα τους, βρίσκουν το θάνατο στη θάλασσα, στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, με αφορμή τα πέντε ναυάγια που σημειώθηκαν μέσα σε 24ωρες ώρες στην περιοχή.

Προσθέτει ότι «Οι εγκληματίες που οδηγούν το συριακό λαό, στην καταστροφή, στη προσφυγιά και στο θάνατο έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, οι ΗΠΑ. Και τα αίτια είναι πολύ συγκεκριμένα. Γίνεται μακελειό για το ποιος απ' όλους θα ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Συρίας.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός, που όχι μόνο ψήφισε επώδυνες και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις, αλλά ισχυρίζεται κιόλας ότι δήθεν τις απέτρεψε. Με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, που συμπληρώνουν προηγούμενες αποφάσεις για τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (5 hot spots), στα νησιά, μεταξύ αυτών και στη Σάμο, η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων. Επιπλέον, μετά τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο, άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για το "κλείσιμο" των ελληνικών συνόρων προς το βορρά και για ανάθεση στον Frontex της αποτροπής-καταστολής των προσφύγων στα ελληνοσκοπιανά ή ελληνοαλβανικά σύνορα». 

Καλεί τον ελληνικό λαό που, στη μεγάλη πλειοψηφία του, έχει σταθεί αλληλέγγυος στο προσφυγικό δράμα, να αντιδράσει μαζικά και αποφασιστικά σε αυτές τις επικίνδυνες και αντιδραστικές αποφάσεις και:

  • Να μην εξοικειωθεί με τα καθημερινά δελτία των νεκρών παιδιών κι ενηλίκων στο Αιγαίο.
  • Να παλέψει ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
  • Για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
  • Για τη γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
  • Για τη δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.
  • Για την κατάργηση του Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.
  • Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.
Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στον παιδιατρική Κλινική του ιδρύματος 18 παιδιά. Από αυτά τα τρία είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πρόκειται να μεταφερθούν σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Καρλόβασι της Σάμου όπου διασώθηκαν 47 πρόσφυγες, ενώ ανασύρθηκε ένα νεκρό κοριτσάκι και αγνοούνται δύο άνδρες. 
Σε δεύτερο περιστατικό στη Σάμο στο Ακρωτήρι Γάτος, διασώθηκαν 52 άνθρωποι, ενώ ανασύρθηκαν 3 σοροί (ανάμεσά τους δύο παιδιά) και αγνοείται ένα βρέφος. 
Στο Αγαθονήσι διασώθηκαν 40 άτομα, ανασύρθηκαν 3 σοροί (ανάμεσά τους 2 παιδιά), ενώ αγνοείται ένα παιδί. 
Στη Μυτιλήνη διασώθηκαν 71 άτομα, ενώ ανασύρθηκε ένα νεκρό 6χρονο αγόρι και ένα 3χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 
Σε δεύτερο περιστατικό στο Μόλυβο Μυτιλήνης, διασώθηκαν 242 πρόσφυγες, ανασύρθηκαν 3 σοροί και αγνοούνται 38 άνθρωποι. 
Τις ευθύνες της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης καταγγέλλει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ καλώντας τον λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του -όπως κάνει τόσο καιρό τώρα- στους πρόσφυγες αλλά και να αντιδράσει μαζικά και αποφασιστικά σε αυτές τις επικίνδυνες και αντιδραστικές αποφάσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.