Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

SYRIZANELGroup: Ασφαλιστικό-Φορολογία-Ιδιωτικοποιήσεις. Και όλο μαζί: 48 ο-ράμματα για τη γούνα μας ‒ Με το τρίτο και καλύτερο πακέτο το Νοέμβρη ‒ Εδώ σε θέλω μάστορα (συριζαίε)

‒Νικήσαμε! Τα πήρα όλα τα μέτρα αδέρφια! Γι αυτό δε με ψηφίσατε;
Αρχίζουν τα «Οκτωβριανά» με 48 προαπαιτούμενα-φωτιά
02 Οκτ. 15 (21:04)
«Κλείδωσαν» το απόγευμα της Παρασκευής στο EuroWorkingGroup οι δύο δέσμες των προαπαιτουμένων δράσεων που πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2+1 δισ. ευρώ.
Η τηλεδιάσκεψη διήρκεσε μία ώρα και η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Η λίστα αναμένεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, κατά τη διάρκεια του σημερινού EWG ζητήθηκε από την Ελλάδα να έχει εφαρμόσει 48 προαπαιτούμενες δράσεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του πακέτου διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη μέτρων περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του Αυγούστου καθώς και εκείνες που θα υλοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ αυτών οι αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και αφορούν τα πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή, δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, κ.α.
Συ ΗΠΑς!
Στη δεύτερη δέσμη, υπάρχουν τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου με τα πιο δύσκολα και επώδυνα μέτρα, όπως για παράδειγμα εκείνα που αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την πώληση του ΑΔΜΗΕ ή την εύρεση ισοδυνάμου, την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων αλλά και το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί και το πλαίσιο με βάση το οποίο θα προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Υπενθυμίζεται ότι επιτυχής ολοκλήρωση των δύο πακέτων με τα προαπαιτούμενα αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση των 15 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του 2015, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για το bail-in που τίθεται σε ισχύ από το 2016.
Βαρύς ο κατάλογος των μέτρων 
Ιδιαιτέρως βαρύς είναι ο κατάλογος των μέτρων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση στη βάση των μνηνονιακών δεσμεύσεων. Μεταξύ άλλων:
Φορολογία
  • Φορολογία εισοδήματος. Αλλαγές στην κλίμακα και το αφορολόγητο.
  • Επιστροφές φόρου. Απλοποίηση του χρονοδιαγράμματος.
  • Αναμόρφωση και ενσωμάτωση στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος της εισφοράς αλληλεγγύης επί του εισοδήματος, από το 2016, ώστε να επιτυγχάνεται με αποτελεσματικότερο τρόπο η προοδευτικότητα του συστήματος φορολογίας εισοδήματος.
  • Φοροαπαλλαγές. Κατάργηση όσων κρίνονται αναποτελεσματικές.
  • Παρακράτηση φόρου τεχνικών υπηρεσιών.
  • Επανεξέταση της λειτουργίας της εναλλακτικής ελάχιστης φορολογίας μέσω τεκμηρίων
  • Φορολογικό πιστοποιητικό.
  • Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιους πλειστηριασμούς.
  • Εξασφάλιση της επαρκούς πρόσβασης της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου.
  • Εκμηδενισμός των δυνατοτήτων αποφυγής της φορολογίας εισοδήματος.
  • Μέτρα για φορολογική συμμόρφωση. 
  • Δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση του καταλόγου οφειλετών για οφειλές από φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που εκκρεμούν για περισσότερο από τρεις μήνες.
  • Βελτίωση των κανόνων περί διαγραφής μη εισπράξιμων φόρων.
  • Εφαρμογή εντός του 2016 εθνικής στρατηγικής είσπραξης, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω αυτοματοποίησης της είσπραξης οφειλών.
  • Ενίσχυση της αναδιοργάνωσης του τμήματος επιβολής του ΦΠΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η επιβολή του ΦΠΑ και να καταπολεμηθεί η αλυσιδωτή απάτη στον τομέα του ΦΠΑ 
  • Διαγραφή και τον περιορισμό της επανεγγραφής στα μητρώα ΦΠΑ για την προστασία των εσόδων από τον ΦΠΑ.
  • Ενίσχυση της Μονάδας Μεγάλων Οφειλετών (ΕΜΕΙΣ), για τη βελτίωση της ικανότητάς της επί θεμάτων που αφορούν την εκκαθάριση και την είσπραξη φόρων, καθώς και στελέχωσή της- με ιδιαίτερα ικανούς νομικούς συμβούλους
  • Αυτονομία ΓΓΔΕ. Θέσπιση νομοθεσίας για την ίδρυση αυτόνομου φορέα εσόδων
Σαξόφωνο, νταούλι και φωνή της αστικής τάξης
Ακίνητα, ενοίκια, ΕΝΦΙΑ
  • Αντικειμενικές αξίες. Εν όψει τυχόν αναθεώρησης των ζωνών αντικειμενικών αξιών ακινήτων, θα γίνει προσαρμογή των φορολογικών συντελεστών επί της ακίνητης περιουσίας, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, για να διασφαλιστεί ότι τα έσοδα από το φόρο ακίνητης περιουσίας το 2016 θα ανέλθουν τουλάχιστον στο ποσό των 2,65 δισ. ευρώ, και θα προσαρμοστεί η εναλλακτική ελάχιστη φορολογία επί του εισοδήματος φυσικών προσώπων.
  • ΕΝΦΙΑ. Έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ για το 2015 ώστε να εκδοθούν εκκαθαριστικά σημειώματα τον Οκτώβριο του 2015, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται τον Φεβρουάριο του 2016.
  • Ενοίκια. Αύξηση του φορολογικού συντελεστή επί του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια, για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ στο 15% (από 11%) και για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ
Αγρότες
  • Αυστηρότερος ορισμός για το ποιος είναι αγρότης και ποιος όχι
  • Σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ίσα στάδια τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016.
  • Σταδιακή κατάργηση της προτιμησιακής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών στο πλαίσιο του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, με ποσοστά που ορίζονται στο 20% για το φορολογικό έτος 2016 και στο 26% για το φορολογικό έτος 2017.
Ενιαίο Μισθολόγιο
  • Ακόμη μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του Ενιαίου Μισθολογίου το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2016. 
Ασφαλιστικό
  • Εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν λυθεί και μια σειρά από ακανθώδη ζητήματα που αφορούν τα ασφαλιστικό, όπως η χρηματοδότηση όλων των επικουρικών ταμείων από ίδιες εισφορές, η εξεύρεση τρόπου κάλυψης των ελλειμμάτων των επικουρικών ταμείων χωρίς κρατική χρηματοδοτηση καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η ενοποίηση Ταμείων, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.