Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ιουδαιοναζί δολοφόνοι: Ξυλοδαρμοί, βανδαλισμοί, εμπρησμοί αγροτικών καλλιεργειών ‒ Εκατοντάδες οι Παλαιστίνιοι τραυματίες ‒ Πυροβολούν όποιον αντιστέκεται, σκοτώνουν εγκύους και μωρά


Ιουδαιοναζί (113)

Εκατοντάδες οι Παλαιστίνιοι τραυματίες από ισραηλινά πυρά (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Δευ, 12/10/2015 - 09:05
Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πυροβόλησαν πάνω από 1.300 Παλαιστίνιους αμάχους με αληθινά πυρά και σφαίρες καουτσούκ από την 1η Οκτώβρη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
 
Σημειώνει ακόμα ότι οι 75 πυροβολήθηκαν την Κυριακή, εκ των οποίων οι 53 έγιναν στόχος αληθινών πυρών που έριξαν εναντίον τους Ισραηλινοί στρατιώτες σε φυλάκιο ελέγχου νοτίως της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη και οι 20 σε συγκρούσεις στην Τουλκαρέμ και τη Ραμάλα.
Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά
Πηγή φωτογραφίας A.P.
Δημοσίευση: Κυρ, 11/10/2015 - 23:01 

Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος είναι το τελευταίο θύμα της ισραηλινής θηριωδίας.
Ο έφηβος σκοτώθηκε από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σε σημείο ελέγχου στο βόρειο τμήμα της Ραμάλας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι άλλοι είκοσι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες.
Παλαιστίνη: Μία έγκυος και η τρίχρονη κόρη της νεκρές από ισραηλινή επιδρομή
Ο πατέρας, που επίσης τραυματίστηκε από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, αγκαλιάζει το νεκρό τρίχρονο κορίτσι του (Φωτογραφία:  Reuters )
Δημοσίευση: Κυρ, 11/10/2015 - 08:45

Μία Παλαιστίνια έγκυος και η τρίχρονη κόρη της έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο θέση της Χαμάς, ανέφεραν αξιωματούχοι των ιατρικών αρχών.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η ισχυρή έκρηξη σε μια από τις θέσεις της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε την κατάρρευση ενός κοντινού σπιτιού, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν μέσα.
Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε πως η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν ηλικίας 30 ετών και έγκυος, ενώ η κόρη της ήταν 3 ετών. Πρόσθεσε πως από την επίθεση τραυματίστηκε ένα αγόρι ηλικίας 5 ετών και ένας άνδρας.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε με ανακοίνωσή του πως οι αεροπορικές του δυνάμεις στόχευαν δύο αποθήκες οπλισμού της Χαμάς.
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, μεταξύ των Παλαιστινίων που τραυματίστηκαν θανάσιμα το περασμένο 24ωρο ήταν και ένα 13χρονο αγόρι, ο 24ος Παλαιστίνιος που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κατοχικών δυνάμεων μέσα στο τελευταίο 10ήμερο!
Στους εκατοντάδες τραυματίες, δεν συμπεριλαμβάνονται άλλα 210 άτομα που υπέστησαν σοβαρότατα προβλήματα δύσπνοιας εξαιτίας της εκτενούς χρήσης χημικών δακρυγόνων από τις κατοχικές δυνάμεις.
Παράλληλα χτες, η παλαιστινιακή Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «al-Haq» που δραστηριοποιείται στη Δυτική Όχθη από το 1979, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη «βρίσκονται στο χείλος» της καταστροφής, εξαιτίας της υπερβολικής και αδικαιολόγητης χρήσης βίας από τις δυνάμεις κατοχής αλλά και λόγω των αυξημένων επιθέσεων «όπως πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί, βανδαλισμοί, εμπρησμοί αγροτικών καλλιεργειών» που πλέον εξαπολύουν καθημερινά και με αμείωτη σφοδρότητα Εβραίοι έποικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.