Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΕΔΝΤΕΚΤESM: Να δεις τι σου 'χει για μετά! ‒ Γ. Πέρρος: Καμία ανοχή στην κυβέρνηση, καμία απογοήτευση ‒ ΠΑΜΕ (από) σήμερα συλλαλητήρια (AUDIO)


Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ - Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοέμβρη



*
«Άνοιξε» η συζήτηση για το επόμενο κύμα βάρβαρων μέτρων στις συναντήσεις κυβέρνησης - «κουαρτέτου» 
Δημοσίευση: Τετ, 21/10/2015 - 23:14
Όλη η «βεντάλια» του επόμενου κύματος αντιλαϊκών μέτρων «άνοιξε» από τις πρώτες συναντήσεις που είχαν οι επικεφαλής του κουαρτέτου με τους υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τεσσάρων ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση.
Γ. Πέρρος: Καμία ανοχή στην κυβέρνηση, καμία απογοήτευση - Όλοι στα συλλαλητήρια
(AUDIO)

Δημοσίευση: Τετ, 21/10/2015 - 14:59

Μνημείο άγριας ταξικής πολιτικής χαρακτήρισε το πόρισμα για το Ασφαλιστικό, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της «ERTOPEN» το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτώβρη 2015.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση προκαλεί όταν δείχνει ως υπεύθυνους για την άσχημη κατάσταση των ταμείων, τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους και όχι αυτούς που πραγματικά έφεραν σε αυτή την κατάσταση τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού δεν κάνει καμία αναφορά στην εισφοροδιαφυγή, τα κουρέματα, το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο.
«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν ότι κουμάντο στην οικονομία κάνουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, αυτοί καθορίζουν ολόκληρη τη ζωή μας, από τις εργασιακές σχέσεις μέχρι τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα», υπογράμμισε ο Γ. Πέρρος και επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ, ότι αυτόν τον τεράστιο πλούτο που παράγει η εργατική τάξη δεν μπορεί να τον καρπώνεται μια χούφτα πολυεθνικών και την ίδια ώρα, ο λαός να ζει με ψίχουλα. 
Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιριών και των επιχειρηματιών της Υγείας. «Θέλουν η Ασφάλιση να είναι ιδιωτική και όχι κοινωνική, τα πάντα να τα πληρώνει από την τσέπη του ο κόσμος και να απαλλαχθούν οι εργοδότες από τις εισφορές, μία απαίτηση που είχαν οι εργοδότες εδώ και πολλά χρόνια. 
Κάλεσε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, να πάρουν συλλογικές αποφάσεις και να συμμετέχουν μαζικά στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας γιατί ήρθε η ώρα να πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια ο λαός, κατέληξε ο Γ. Πέρρος. 
Πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι έγινε κατ' αρχήν δεκτή ως «γενικό ισοδύναμο» η «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού, αλλά δεν έγινε καμία συζήτηση σχετικά με αριθμούς. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για την «ποσοτικοποίηση» των μέτρων που προτείνει το υπουργείο, τα οποία προφανώς θα σερβιριστούν ως μέτρα «ισοδύναμης» βαρβαρότητας με αυτά που προτείνουν οι «θεσμοί». 
Στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Σταθάκη, έγινε συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τη διευκόλυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης για τα «κόκκινα» δάνεια βρέθηκε η άρση της όποιας παρεχόμενης προστασίας, ακόμη και για την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών, με το σχετικό παζάρι να γίνεται για τα κριτήρια που θα τεθούν. 

  • Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δανειστές προτείνουν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.
Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει η αντικειμενική αξία της κατοικίας να είναι στις 300 χιλιάδες ευρώ και το εισοδηματικό κριτήριο στις 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών για να υπάρχει προστασία θα πρέπει να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες ευρώ.
  • Για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ επικυρώθηκαν οι προβλέψεις του μνημονίου για την «απελευθέρωση» των αγορών σε μια σειρά τομείς όπως το γάλα, το ψωμί και τα φαρμακεία, προκειμένου να συγκεντρωθεί η «πίτα» σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Για τους κλάδους των πετρελαιοειδών και των αλκοολούχων ποτών θα δοθεί παράταση για την εφαρμογή των ρυθμίσεων.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η κυβέρνηση αναμένει τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη βραδινή συνάντηση που είχε το κουαρτέτο με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο, για δεύτερη φορά εντός της ημέρας. Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν τα «ισοδύναμα μέτρα» για να αναπληρωθούν οι απώλειες από τη ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα οποία βρίσκονται προ των πυλών.
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε αμέσως μετά ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για τα δημοσιονομικά, υπάρχει μια γενική συμφωνία». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει γενική συμφωνία για τους στόχους, για το πού πάει η οικονομία» και ότι οι «θεσμοί» συμφωνούν ότι «η ύφεση θα είναι μικρότερη, περίπου 1,3%».
Και για να δώσει εικόνα «επιτυχίας» της κυβέρνησης είπε ότι «τα στοιχεία μπορεί να είναι ακόμη πιο αισιόδοξα, αν πάει καλά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπάρχει επιστροφή της αισιοδοξίας στη συζήτηση». Είπε επίσης ότι «οι θεσμοί εξέφρασαν κάποιες αντιρρήσεις για το στόχο των πρωτογενών στο -0,25% φέτος και +0,5% του χρόνου, αν, δηλαδή, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους». 
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση των «θεσμών» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ. «Τα πράγματα έχουν πάρει λίγο - πολύ το δρόμο τους», ανέφερε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.