Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΚΚΕ: Πρωθυπουργικές εξαγγελίες με άνοιξη για τους λίγους και βαρυχειμωνιά για το λαό

ΚΚΕ
Η «άνοιξη της ελληνικής οικονομίας» θα είναι για τους λίγους, για το λαό θα εξακολουθήσει η «βαρυχειμωνιά»
Δευτέρα 06/03/2017 - 14:55 - Ενημέρωση: Δευτέρα 06/03/2017 - 14:56
Σε ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού σχετικά με τηδιαβούλευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Βασικός στόχος της σημερινής ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν να στρέψει το βλέμμα του λαού αλλού κι όχι στα παζάρια που κάνει η κυβέρνησή του με τους θεσμούς για το νέο σκληρό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων. Ό,τι ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Οι πομφόλυγες για ''δίκαιη ανάπτυξη'', ''άνοιξη της ελληνικής οικονομίας'' κ.ο.κ. δε μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που επιδεινώνει τη ζωή του λαού. Στην πραγματικότητα η ''άνοιξη'' θα είναι μόνο για τους λίγους, για το κεφάλαιο, ενώ για τη λαϊκή πλειοψηφία θα εξακολουθήσει να υπάρχει ''βαρυχειμωνιά''. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για την ανάπτυξη, την ίδια στιγμή προωθεί νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, νέα επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέες περικοπές στις συντάξεις.
Οι αναφορές του στα συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας αφορούν στην πραγματικότητα τομείς που το κεφάλαιο μπορεί να επενδύσει για να βγάλει μεγαλύτερο και γρηγορότερο κέρδος κι όχι για να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, αξιοποιώντας και την πάμφθηνη εργατική δύναμη. Ενώ, οι αναφορές του στην ''καινοτομία'' και τη ''σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας μ’ αυτές των πιο ανεπτυγμένων κρατών'' έχουν στόχο να κρύψουν ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας κι η αύξηση της παραγωγικότητας, σε συνθήκες καπιταλισμού, δε συνοδεύονται με τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων. Άλλωστε τα ίδια αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται στην Ελλάδα, εφαρμόζονται και στις πιο ''ανεπτυγμένες'' χώρες που επικαλείται ο πρωθυπουργός.
Στη διαβούλευση που σχεδιάζει για το ''νέο παραγωγικό μοντέλο'' η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να βρει συνομιλητές στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τ’ άλλα κόμματα, αφού ουσιαστικά μοιράζονται τους ίδιους στόχους και την ίδια στρατηγική. Δεν πρέπει, όμως, να βρει συνομιλητές κι αποδέκτες στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, που μπορούν πλέον να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη την οποία υπόσχονται είναι η κόλαση για τα λαϊκά συμφέροντα.
Η πραγματική φιλολαϊκή προοπτική βρίσκεται στον αντίποδα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, στη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούν να απελευθερωθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες, σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.