Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Σήμερα, 16 Μαρ. 2017, 11:30: ΠΑΜΕ στα δικαστήρια, κτήριο 9 − Νέο τυφλό χτύπημα από την ανοιχτομάτα ταξική δικαιοσύνη − Ξανά σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ που το 2013 είχαν αθωωθεί − Διεθνής καταδίκη (VIDEO)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 11:30 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΙΡΙΟ 9
*
*
Στις 30 Γενάρη 2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα είχαν κάνει κινητοποίηση στο Υπουργείο εργασίας, διαμαρτυρόμενα για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».
Γι’ αυτήν την κινητοποίηση 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, πρόεδροι και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανάμεσά τους ο γραμματέας του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Σταύρος Χριστίδης, δικάστηκαν και αθωώθηκαν. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, αλλά το κατηγορητήριο κατέρρευσε.
Την Πέμπτη 16 Μάρτη η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ξαναφέρνει στο δικαστήριο τους 35 συνδικαλιστές. Προφανέστατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να στείλει μήνυμα τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους, για να στρώσει το έδαφος για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει, όπου περιλαμβάνεται και το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9, την Πέμπτη 16 Μάρτη 11:30.
*
35 του ΠΑΜΕ 2013
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Κύμα καταδίκης της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης 35 στελεχών του ΠΑΜΕ
Τετάρτη 15/03/2017 - 08:48 - Ενημέρωση: Τετάρτη 15/03/2017 - 22:38
Την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με αφορμή τη δίκη στις 16 Μάρτη 2017 για τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, (βλέπε στο τέλος και ανακοίνωση του ΠΑΜΕ) προέδρους και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταδικάζουν δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και φορείς. Επιπλέον διεθνείς Συνδικαλιστικές οργανώσεις και Συνδικάτα (ακολουθεί) εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ. 
Μέρες του 2013
Υπενθυμίζεται ότι τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ σέρνονται σε νέα δίκη για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30 Γενάρη 2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

ΠΑΜΕ
35 του ΠΑΜΕ 2013
Διεθνής καταδίκη της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
Τετάρτη 15/03/2017 - 17:09 - Ενημέρωση: Τετάρτη 15/03/2017 - 17:09
Την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με τη δίκη-παρωδία 35 στελεχών του ΠΑΜΕ καταδικάζουν διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικάτα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ.
Μηνύματα έχουν στείλει οι:
  • Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία
  • Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ
  • Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Συνταξιούχων της ΠΣΟ
  • Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ
  • Ομάδα ΠΣΟ Κολομβίας
  • Συνομοσπονδία FAT Παναμά
  • Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, ΠΕΟ, Κύπρος
  • Συνδικάτο LAB, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία
  • Συνομοσπονδία CTB Βραζιλίας
  • Συνδικάτο OSCMS, Τσεχίας
  • Ομοσπονδία Federación Sindical de Clase, Ισπανίας
902

Μέχρι στιγμής ανακοινώσεις καταδίκης έχουν εκδώσει: Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής,  ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Συνδικάτο Καθαριστριών και Καθαριστών Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».
Επίσης, το Σωματείο Καθαριστών - τριών Σχολείων Δημόσιας - Ιδιωτικής Εκπαίδευσης - Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Νομού Λάρισας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Σωματείο Εργαζομένων ΙΓΜΕ, η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας. 
Επίσης, η ΠΕΜΕΝ, ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία».
*
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παραπομπή σε νέα δίκη 35 στελεχών του ΠΑΜΕ για κινητοποίηση του 2013
Παρασκευή 10/03/2017 - 15:24 - Ενημέρωση: Τρίτη 14/03/2017 - 14:26
Την παραπομπή σε νέα δίκη 35 στελεχών του για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30 Γενάρη 2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στις 16 Μάρτη, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη σέρνει εκ νέου σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα οποία μετά από συνεχείς αναβολές, τελικώς κρίθηκαν αθώα καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ και τον τότε υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.
Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που επανέρχεται αφορά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30/1/2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι “το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις”.
Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, αλλά και από μαρτυρίες αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων.
Μπροστά στις νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των θεσμών, επιδιώκεται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς. Άλλωστε ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μιας δίκης-παρωδίας θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν τη μαζική καταδίκη για τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Να εντείνουν τη δράση τους για την πλατιά ενημέρωση και προετοιμασία των εργαζομένων για τις εξελίξεις, για την οργάνωση απεργιακής απάντησης στα νέα μέτρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.