Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Συλλήψεις για την επίθεση στο Λονδίνο − ΚΚΕ: Καταδίκη και επαγρύπνηση για να μην αξιοποιηθούν οι εγκληματικοί μηχανισμοί

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Επτά συλλήψεις για την επίθεση στο Λονδίνο - Αναθεωρείται ξανά ο αριθμός των νεκρών
Πέμπτη 23/03/2017 - 11:06
Η βρετανική αστυνομία έχει συλλάβει επτά πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για το δράστη της επίθεσης, ο οποίος σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 40 πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πιο υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Μαρκ Ρόουλι.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την επίθεση στο Λονδίνο
Πέμπτη 23/03/2017 - 11:00 - Ενημέρωση: Πέμπτη 23/03/2017 - 11:07
Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση στο Λονδίνο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Λονδίνο, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο βρετανικό λαό, ο οποίος πρέπει να επαγρυπνεί -όπως και οι άλλοι λαοί- για το ρόλο που παίζουν οι διάφοροι εγκληματικοί μηχανισμοί των οποίων οι ενέργειες αξιοποιούνται για την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του».
902

Ο Ρόουλι δήλωσε πως η αστυνομία ερεύνησε διευθύνσεις στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και άλλα μέρη της χώρας. «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ...πως αυτός ο δράστης ενήργησε μόνος και είχε εμπνευστεί από τη διεθνή τρομοκρατία. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για περαιτέρω απειλές για το κοινό», δήλωσε ο Ρόουλι.
Πρόσθεσε επίσης πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν τέσσερις νεκροί, περιλαμβανομένου του δράστη, ενώ 29 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, επτά από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει αργά χθες το βράδυ πως ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε πέντε.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι νεκροί είναι διαφορετικών εθνικοτήτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Τα θύματα ήταν ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε και δύο πολίτες, μια γυναίκα γύρω στα 45 και ένας άνδρας γύρω στα 55. Ο τέταρτος νεκρός ήταν ο δράστης. Η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν τον έχει κατονομάσει.
Η γέφυρα του Ουεστμίνστερ παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία και η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή. Το κοινοβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει αργότερα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε αργά χθες πως η συνεδρίαση αυτή θα στείλει το μήνυμα πως η επίθεση δεν θα διαταράξει τη βρετανική δημοκρατία ούτε την ομαλή ζωή στην πρωτεύουσα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - «Reuters»
902 - Πηγή φωτό: Associated Press
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.