Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΣΥ«ΡΙΖ»ΑΝΕΛΔΝΤΕΕ: Ο δρόμος για την Ιθάκη του Τσιρώνη περνάει μόνο απ' τα γουρούνια − ΚΚΕ: Το πιο σύντομο ανέκδοτο· «Δεν ψηφίζω εργασιακό Μεσαίωνα»

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Τα βρίσκουν σε όλα, απομένουν ανοιχτά τα Εργασιακά ως φύλλο συκής
Δευτέρα 27/03/2017 - 11:48
Για συμφωνία σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, με μόνο ανοιχτό ζήτημα αυτό των Εργασιακών όπου η κυβέρνηση αναζητά «σανίδα σωτηρίας», κάνουν λόγο οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα για την πορεία των διπραγματεύσεων με τους θεσμούς προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στις 7 Απρίλη.

ΚΚΕ
Το πιο σύντομο ανέκδοτο η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν ψηφίζει εργασιακό Μεσαίωνα»
Δευτέρα 27/03/2017 - 13:33
Σε σχόλιό του για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού περί το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν ψηφίζει εργασιακό Μεσαίωνα» θα μπορούσε να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών, αφού αυτόν τον μεσαίωνα εφαρμόζει εδώ και δυο χρόνια ως κυβέρνηση.
Όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανένα νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, των απωλειών σε κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κα., αλλά έχει κάνει αυτούς τους νόμους ακόμα χειρότερους.
Όσο δε για το «κοινωνικό κεκτημένο» της ΕΕ είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, αφού με βάση αυτό το «κεκτημένο» σφαγιάζονται τα εργατικά δικαιώματα σε όλες τις χώρες της ΕΕ προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.
Ο κ. Τσίπρας αναζητά άλλοθι για το νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης, οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να προετοιμάσουν τη δική τους απάντηση».
902

Αν η πληροφόρηση είναι έγκυρη τότε η ύπαρξη συμφωνίας σχεδόν σε όλα σημαίνει ότι είναι προ των πυλών η νέα μείωση στις συντάξεις και στο αφορολόγητο όριο, όπως και η συρρίκνωση της ΔΕΗ με πιθανότερο σενάριο την πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό 40%.
Το πλήγμα σε μισθούς και συντάξεις θα είναι ύψους 2% του ΑΕΠ δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ που κατά πάσα πιθανότητα θα επιμεριστεί ισόποσα, έτσι ώστε οι συνολικές επιβαρύνσεις να είναι 1,8 δισ. ευρώ από τη μείωση του φορολόγητου και 1,8 δισ. ευρώ από την μείωση των συντάξεων.
Πηγή: Eurokinissi
Στα 5.900 ευρώ ετήσιο εισόδημα αναμένεται να πέσει το αφορολόγητο όριο καθώς αυτό είναι το όριο που συζητείται, ενώ τα περί «αντίμετρων» στην περίπτωση που επιτευχθεί μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από 3,5% θα σχετίζονται και με την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Σε δηλώσεις του στο «ΣΚΑΪ» ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ανέφερε πως αφορολόγητο όριο που θα είναι κάτω από 8.600 ευρώ δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή. Ανέφερε ακόμα πως «υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση όταν υπάρξει μείωση αφορολόγητου, αλλά να μειωθούν αντίστοιχα και οι φόροι».
Στα Εργασιακά και ειδικά στο θέμα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων φαίνεται πως η κυβέρνηση αναζητά το φύλλο συκής για να «κρύψει» τη σφοδρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων αλλά και τη «σανίδα σωτηρίας» με την προσδοκία ότι θα μετριαστεί το πολιτικό κόστος από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες και στη σύνοδο της Ρώμης ανέφερε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «εγώ εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα δεν ψηφίζω».
40% του ιΔΕΗλόγου Σκουρλέτη
Ωστόσο, η κυβέρνηση του με το τρίτο μνημόνιο έχει αποδεχτεί την αλλαγή προς το χειρότερο τον υπολειμμάτων εργασιακών δικαιωμάτων στα θέμα των ομαδικών απολύσεων και στο δικαίωμα της απεργίας, ενώ διατηρεί σε ισχύ όλο το νομοθετικό πλαίσιο της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.
Σε ότι αφορά τα ενεργειακά, τόσο οι πληροφορίες, όσο και οι τοποθετήσεις υπουργών δείχνουν πως είναι σε πρώτο πλάνο η πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ.
Με τη φράση «στο δρόμο για την Ιθάκη θα κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις» δικαιολόγησε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, και πρόσθεσε πως «όσο η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης, τόσο οι δανειστές θα απαιτούν και εμείς, ως ναρκομανείς, θα πουλάμε τα σκεύη της γιαγιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.