Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Νίκος Μπελογιάννης: Ο Κομμουνιστής ήρωας και η αποσιώπηση της κομματικής του ταυτότητας από τους αριστερούς βαστάζους του κεφαλαίου

Απρίλης 2005. Αμαλιάδα. Πλατεία Νίκος Μπελογιάννης. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, με την προτομή του κομμουνιστής ήρωα, από την (τότε) η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το έργο είναι καρπός πολυετούς προσπάθειας, σε συνδυασμό με την οικονομική προσφορά «ανώνυμων» ανθρώπων. Γλύπτης Αγγελος Βλάσης.
*
Από Μποτίλια:
και

*

Νίκος Μόττας
Ο Νίκος Μπελογιάννης και η παραχάραξη της Ιστορίας από τον κ. Τσίπρα
Όποιος παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα μπορεί να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα. Με το θράσος του- έμπειρου πλέον- καπηλευτή της ιστορίας, που επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών, ο κ.Τσίπρας παρέδωσε και πάλι μαθήματα πολιτικής ξετσιπωσιάς. Αυτή τη φορά, μετά τους εκτελεσμένους ήρωες της Καισαριανής, σειρά είχε ο Νίκος Μπελογιάννης.
Ο κομμουνιστής ήρωας Νίκος Μπελογιάννης. Ο Μπελογιάννης, γέννημα-θρέμα του ΚΚΕ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στην ιδεολογία και τις αξίες του οποίου έμεινε πιστός μέχρι το  τέλος. Σε όλη τη διάρκεια της ομιλία του, ο κ.Τσίπρας παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά στο ΚΚΕ! Δεν άρθρωσε κουβέντα για την ιδιότητα του Μπελογιάννη ως μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, λες και ο Μπελογιάννης «ξεπήδησε»  πολιτικά από μια αφηρημένη και νεφελώδη «Αριστερά». Η έλλειψη οιασδήποτε αναφοράς στο ΚΚΕ από τον πρωθυπουργό δεν είναι ασφαλώς ένα τυχαίο ατόπημα: Αποτελεί εδώ και χρόνια συνειδητή τακτική δυνάμεων του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας να επιχειρούν αυτού του είδους της λαθροχειρία όταν αναφέρονται σε ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ, όπως οι Μπελογιάννης-Πλουμπίδης. Προσπαθούν να «αποσπάσουν» τους κομμουνιστές ήρωες από το Κόμμα στο οποίο σφυρηλατήθηκαν ιδεολογικά και πολιτικά και να τους παρουσιάσουν ως δήθεν υπερκομματικές προσωπικότητες μιας υποτιθέμενης ευρύτερης «Αριστεράς». Νομίζουν ότι έτσι θα χτυπήσουν το ΚΚΕ, με λαθροχειρίες και παραχαράξεις.
της «αριστερής» κυβέρνησης που δεν έχει αφήσει δήλωση μετανοίας που να μην έχει υπογράψει, πήγε την ιστορική διαστρέβλωση ένα βήμα παραπέρα. Έκανε λόγο για «στρατιωτικό και διπλωματικό παρακράτος» (που πράγματι υπήρχε) το οποίο, όπως είπε, κυβερνούσε τη χώρα, παραλείποντας όμως οποιαδήποτε αναφορά στο επίσημο αστικό κράτος του Πλαστήρα και του Γεωργίου Παπανδρέου το οποίο με την στάση του έστειλε το Μπελογιάννη στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ.Τσίπρας παρουσίασε το Νίκο Μπελογιάννη ως αγωνιστή μιάς αφηρημένης «δημοκρατικής ομαλότητας». Να τι μας είπε ο πρωθυπουργός: «Αυτό που διεκδίκησε, όμως, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού, ήταν το δικαίωμα να επιστρέψει ο τόπος σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας». Με λίγα λόγια, ο κ. Τσίπρας, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι ο Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του θυσιάστηκαν για την… ομαλότητα του αστικού πολιτικού συστήματος! Όχι κ. Τσίπρα, ο κομμουνιστής Μπελογιάννης δεν θυσιάστηκε για τη «δημοκρατική ομαλότητα» των Πλαστήρων, των Παπάγων και των Παπανδρέου. Θυσιάστηκε γιατί πίστευε στα ιδανικά μιας άλλης κοινωνίας, απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τις ιδέες του μαρξισμού-λενινισμού στις οποίες έμεινε πιστός μέχρι τέλους, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό.
The Execution of Beloyannis, Peter de Francia (1921-2012), 1953
(Oil on board |124.46 x 307.34 cm)
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ο κ. Τσίπρας και το πολιτικό του συνάφι: Ο Νίκος Μπελογιάννης, οι εκατοντάδες «Μπελογιάννηδες», ήταν τέκνα του ΚΚΕ, σφυρηλατημένοι με τις ιδέες, τις αξίες και τους πολύχρονους ηρωϊκούς αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Καμία σχέση δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει- και δεν έχει- η Αριστερά του Μπελογιάννη και των συντρόφων του με την «Αριστερά-βαστάζο του κεφαλαίου» που εκπροσωπούν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Βούτσης. Όσες λαθροχειρίες κι’ αν επιχειρήσουν, όσες καπηλείες κι αν τολμήσουν, η ιστορική αλήθεια ούτε παραχαράσεται, ούτε αλλοιώνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.