Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΠΑΜΕ σε δίκη το Φλεβάρη του 2018 - Και ο Αγώνας συνεχίζεται (2 VIDEO)

Αναβλήθηκε η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 16/03/2017 - 16:23 - Ενημέρωση: Πέμπτη 16/03/2017 - 16:22
Αναβολή για τις 20 Φλεβάρη του 2018 έλαβε η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με κατηγορίες-παρωδία για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας.
Νωρίτερα το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. 
Εκπρόσωποι σωματείων και Ομοσπονδιών εξέφρασαν την καταδίκη τους στη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ:
Οι συνδικαλιστές συμμετείχαν σε κινητοποίηση το 2013, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».
Οι συνδικαλιστές έχουν ήδη δικαστεί και αθωωθεί, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας». Δικάζονται όμως ξανά, αυτήν τη φορά για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για κατηγορία που είχε καταρρεύσει και κατά την πρώτη δίκη, καθώς οι μάρτυρες κατηγορίας ρωτήθηκαν σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσουν στο ελάχιστο τις σχετικές κατηγορίες.
Τη νέα δίωξη καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μιας δίκης-παρωδίας θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση». (Από Μποτίλια  αναλυτικά).
Την καταδίκη τους για τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης εκφράζουν πλήθος σωματείων, συλλόγων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών (Από Μποτίλια  αναλυτικά).
Επίσης, διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικάτα από διάφορες χώρες (Από Μποτίλια  αναλυτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.