Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Η ναζιστική Ευρώπει αναδύεται − ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Καταδίκη για τις τιμές της Λετονίας στα ναζιστικά SS (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Συγκέντρωση καταδίκης για την απόδοση «τιμών» στα ναζιστικά SS
Τετάρτη 15/03/2017 - 15:34 - Ενημέρωση: Τετάρτη 15/03/2017 - 16:05
Τη στάση της κυβέρνησης της Λετονίας, που επιτρέπει στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση «τιμής» στους εγκληματίες - δολοφόνους SS, τους οποίους μάλιστα αποκαλούν ως «ελευθερωτές», καταδίκασαν με συγκέντρωση - διαμαρτυρία σήμερα το πρωί, οι αντιστασιακοί, οι απόγονοι αλλά και οι φίλοι της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, που έγινε έξω από την πρεσβεία της Λετονίας, την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ),  μίλησαν οι αντιπρόεδροι της Ένωσης, Γιάννης Ζαγγανάς (βίντεο) και Γρηγόρης Τουγλίδης (βίντεο).
Και οι δύο καταδίκασαν την αντικομμουνιστική πολιτική της ΕΕ που υποθάλπει τέτοιου  είδους φαινόμενα.
Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη ώστε να το μεταβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λετονίας. Λόγω της απουσίας όλων από την πρεσβεία, τελικά δόθηκε στον υπεύθυνο διαχειριστή του κτιρίου ο οποίος υποσχέθηκε να το παραδώσει στον Πρέσβη (βίντεο)
Ανάλογες συγκεντρώσεις, με απόφαση της FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων) θα γίνουν μπροστά από τις πρεσβείες της Λετονίας στη Ρώμη, στη Βουδαπέστη, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε διάφορες γερμανικές πόλεις.


 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.