Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Βενεζουέλα: Ο Καπρίλες, οι Σαπίλες και ο Δούρειος ΗΠΑς του ΟΑΚ − Η Βενεζουέλα αποκηρύσσει την επίθεση των δεξιών κυβερνήσεων (Ανακοίνωση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας)

Η δειμο-τρομο-κρατία του Καπρίλες με μολότωφ και «μηχανή» της ΗΠΑτης αρμοστείας του ΟΑΚ
* 
Για Καπρίλες και ΟΑΚ βλέπε:
Τρομοκρατία και Δολοφονίες στη Βενεζουέλα – Ο Νέος Βρώμικος Πόλεμος
*
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κλιμακώνεται η επίθεση της αντιδραστικής αντιπολίτευσης

Παρασκευή 31/03/2017 - 22:14 - Ενημέρωση: Παρασκευή 31/03/2017 - 22:20
Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τις δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα εκτελεί τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου της χώρας.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ε. Καπρίλες, με τον Λουίς Αμάργκο του ΟΑΚ (Πηγή φωτό: Associated Press)
Η απόφαση ελήφθη με το επιχείρημα ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε γνωμοδοτήσει από τις 6/1/2017, ότι ήταν αντισυνταγματική η απόφαση του Κοινοβουλίου να νομιμοποιήσει τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης από την περιοχή Αμαζόνας που ελέγχονται για εκλογικές παρατυπίες, νοθεία κ.λπ.
Αφορμή για τη νέα απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ήταν η μη συμφωνία του Κοινοβουλίου, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, με την απόφαση της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, να ιδρύσει μεικτές επιχειρήσεις όπως ορίζει ο σχετικός νόμος για τους υδρογονάνθρακες.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται με φόντο τα διαρκή εμπόδια που η πλειοψηφούσα στο κοινοβούλιο αντιπολίτευση θέτει σε αποφάσεις και σχεδιασμούς της κυβέρνησης του σοσιαλδημοκρατικού Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος και επίσης σχετίζεται με την επίθεση από την πλευρά του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που ο πρόεδρος της Λουίς Αμάργκο συχνά καλεί σε διεθνή επέμβαση στο όνομα της αντιμετώπισης της «πολιτικής κρίσης» και των υπαρκτών προβλημάτων με την έλλειψη τροφίμων.
Η αντιδραστική αντιπολίτευση, που έχει τη στήριξη του διεθνούς ιμπεριαλισμού, αξιοποιεί αυτήν την κατάσταση και μετά την απόφαση του Συνταγματικού κάνει λόγο για «πραξικόπημα του Μαδούρο». Μάλιστα, ο εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόρχες κάλεσε σε κινητοποίηση στους δρόμους το Σάββατο 1 Απρίλη, αλλά και «το στρατό να παρέμβει».
Στους επικριτές της απόφασης προστέθηκε σήμερα και η ανώτατη εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγκα, λέγοντας ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει τα καθήκοντα του Κογκρέσου παραβίασε το Σύνταγμα.
Καπρίλες με μολότωφ της ΗΠΑτης αρμοστείας του ΟΑΚ
Απορρίπτει τα περί πραξικοπήματος η κυβέρνηση
Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέρριψε τις κατηγορίες περί «πραξικοπήματος».
«Είναι εσφαλμένο (να λέγεται) ότι ένα πραξικόπημα εκτυλίσσεται στη Βενεζουέλα. Αντιθέτως, οι θεσμοί της υιοθέτησαν διορθωτικά μέτρα προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πραξικοπηματική συμπεριφορά των βουλευτών της αντιπολίτευσης», επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο χαρακτηρίζει τις δηλώσεις καταδίκης από χώρες του εξωτερικού «χείμαρρο που εξαπέλυσαν οι κυβερνήσεις της μισαλλόδοξης και φιλοϊμπεριαλιστικής δεξιάς (…) που κατευθύνονται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και τα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ».
Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Βενεζουέλα, οφείλονται στα σαμποτάζ που δημιουργούν τμήματα της αστικής τάξης, αλλά και στη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση των κυβερνήσεων Τσάβες και Μαδούρο, που επέλεξε όχι τη σύγκρουση με τους κεφαλαιοκράτες της χώρας αλλά το συμβιβασμό και τη συνεργασία με ένα τμήμα τους.
*
Η Βενεζουέλα αποκηρύσσει την επίθεση των δεξιών κυβερνήσεων που επιδιώκουν να υπονομεύσουν το κράτος δικαίου και συνταγματικής τάξης
Friday, 31 March 2017 09:04
ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας αποκηρύσσει την επίθεση των κυβερνήσεων της φιλο-ιμπεριαλιστικής και αδιάλλακτης δεξιάς της περιοχής, υπό την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των κέντρων της αμερικανικής εξουσίας, οι οποίοι μέσω ψευδών και επαίσχυντων  πράξεων έχουν σκοπό να υπονομεύσουν το κράτος δικαίου στη Βενεζουέλα και της συνταγματική της τάξης.
Οι κυβερνήσεις αυτές, οι οποίες έχουν σχηματίσει έναν παρεμβατικό συνασπισμό, δεν έχουν ακόμη επεξεργαστεί την ήττα που υπέστησαν λίγες ώρες πριν στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών με το παρεμβατικό σχέδιο εναντίον της Βενεζουέλας, που προσπάθησε να επιβάλει ο κ. Luis Almagro παραβιάζοντας σαφώς το διεθνές και εθνικό δίκαιο.  

Έχουν εξαπολύσει μια υστερική εκστρατεία κατά της Βενεζουέλας, μετά την αποτυχία των προθέσεών του να αναμιχθεί στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Τους παρακινεί η εκδίκηση και η πολιτική-ιδεολογική μισαλλοδοξία έναντι της στέρεας και σθεναρής δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του συνεκτικού της μοντέλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είναι απολύτως απαράδεκτο και χωρίς καμία νομική βάση το γεγονός ότι μια ομάδα συνωμοτών χωρών αναμιγνύεται στις υποθέσεις που έγκεινται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κυρίαρχων κρατών.

Είναι επίσης ανήθικη η πρωτοφανής πράξη αποσταθεροποίησης που έχουν εξαπολύσει εναντίον της Βενεζουέλας, της επανάστασης της και του λαού της.
Οι κυβερνήσεις
  • που παραβιάζουν συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που καταστέλλουν βίαια την πολιτική διαφωνία,
  • που διαπράττουν πραξικοπήματα εναντίον της εκλογικής πλειοψηφίας,
  • που βασανίζουν και δολοφονούν λαϊκούς ηγέτες και δημοσιογράφους,
  • που προωθούν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που προκαλεί δυστυχία και φτώχεια,
φιλοδοξούν με τρόπο εντυπωσιακό να καταδικάσουν τη Βενεζουέλα, συνοδευόμενοι από ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας.
Είναι ψευδές ότι έχει επιτευχθεί ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.  

Αντιθέτως, τα θεσμικά της όργανα έχουν υιοθετήσει τα ένδικα μέσα για να σταματήσει η αποκλίνουσα και πραξικοπηματική δράση των βουλευτών της αντιπολίτευσης που έχουν ανοιχτά δηλώσει την περιφρόνησή τους για  τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο της Δημοκρατίας.
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή τη διεθνή επίθεση που κατευθύνεται από ένα συνασπισμό δεξιών κυβερνήσεων και ολιγαρχιών που υποστηρίζουν την παρεμβατική και απάτριδα αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ασκήσει τις  πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες που προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και την εσωτερική έννομή μας τάξη για να σταματήσει και να αποτρέψει την υλοποίηση των σχεδίων κατά της σταθερότητας και της ειρήνης στη Βενεζουέλα.
«Το ίδιο είναι για την Βενεζουέλα να πολεμήσει κατά της Ισπανίας όπως και κατά ολόκληρου του κόσμου, εάν όλος ο κόσμος  την προσβάλλει.» (Επιστολή του Libertador προς τον αμερικανό πράκτορα, κ. Irvine, Οκτώβριος 1818)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.