Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ένας Ανίκητος Σοφιανός κι ένας Θανάσημος Παφίλης: Ή σιχτιρίζεις ή παλεύεις στο δρόμο − Είμαστε σκληροί, κι είναι τιμή για μας, απέναντι σ' αυτούς που έχουν αμύθητο πλούτο και σφάζουν, όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ιμπεριαλιστές (2 VIDEO)



ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Συμπαράταξη με το ΚΚΕ για να μπορέσει ο λαός να σηκώσει κεφάλι
Πέμπτη 23/03/2017 - 09:13
Οργάνωση, συλλογική δράση, συμπαράταξη με το ΚΚΕ για να μπορέσει ο λαός να σηκώσει κεφάλι, να διεκδικήσει και να βάλει στόχο να πάρει την εξουσία, αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ, ανάφερε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος στην εκπομπή «Απέναντι» της ΕΡΤ3.
Σχολιάζοντας τις αντιπαραθέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σημείωσε ότι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και «σκοτώνονται» για τα δευτερεύοντα, κρύβοντας τη στρατηγική τους σύμπλευση. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για διαγωνισμό για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Όπως είπε, το ΚΚΕ ποτέ δεν συμβιβάστηκε και ούτε προσκύνησε τη βαρβαρότητα που ζει ο κόσμος, είπε την αλήθεια, πως μια κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος δεν θα είναι φιλολαϊκή και ότι η ΕΕ αλλάζει προς το χειρότερο για τους λαούς.
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ο λαός να εμπιστευθεί την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ
(VIDEO επάνω)
Πέμπτη 23/03/2017 - 10:29
Την ανάγκη ο λαός να εμπιστευθεί την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση το πρωί της Πέμπτης στον «ΑΝΤ1».
Αναφερόμενος στο θέμα του κλεισίματος της αξιολόγησης, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι το ίδιο «έργο» έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν και από άλλες κυβερνήσεις και είχε πάντα σαν κατάληξη νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία από την κυβέρνηση και η συζήτηση με τους «θεσμούς» γίνεται για το πώς θα σερβίρουν τα μέτρα, τα οποία από την πλευρά της η ΝΔ δεν θα τα υπογράψει, αλλά θα τα εφαρμόσει, όταν και αν γίνει κυβέρνηση. 
«Μπροστά μας έχουμε τέταρτο μνημόνιο που θα υπογράψει η σημερινή και θα υλοποιήσει η επόμενη», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός.
Τέλος, τόνισε την ανάγκη ο λαός να εμπιστευθεί την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, καθώς αν και ο δρόμος που προτείνει το Κόμμα είναι δύσκολος, είναι ο μόνος που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.