Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Πάει και το αφορολόγητο, πάνε κι οι συντάξεις! − Mάστερ… στην εξαπάτηση απένειμε ο Τζέντλεμαν Κουτσούμπας

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές στην Αθήνα, μέσω τηλεδιασκέψεων η συνέχεια
Πέμπτη 09/03/2017 - 19:06 - Ενημέρωση: Πέμπτη 09/03/2017 - 21:23
Mέσω τηλεδιασκέψεων θα συνεχιστούν τα παζάρια μεταξύ της κυβέρνησης και του κουαρτέτου για την επίτευξη επιπλέον «συγκλίσεων» στο αντιλαϊκό πακέτο, ενόψει και του Eurogroup της 20ής Μάρτη.
Η παρούσα φάση των συζητήσεων ολοκληρώθηκε και τα κλιμάκια των θεσμών αναχωρούν από την Αθήνα.
Κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε πως σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος σε ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο» για μετά το πρόγραμμα, δηλαδή για τα μέτρα που αφορούν το 2019 και το 2020, καθώς και σε «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», όπως στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Mάστερ… στην εξαπάτηση απένειμε ο Τζέντλεμαν Κουτσούμπας
Επίσης, τόνισε πως παραμένουν ανοικτά ζητήματα κυρίως στο μέγεθος του πακέτου, τα «αντίμετρα» και τα Εργασιακά.
  • Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι από τους θεσμούς προβλέπει μέτρα 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ (1% από τη μείωση του αφορολόγητο και 1% από τη μείωση των συντάξεων).
  • Ειδικά στο Ασφαλιστικό, η διαφορά δεν έχει να κάνει τόσο για το μέγεθος των νέων περικοπών, αλλά για το χρόνο που αυτές θα γίνουν. Σύμφωνα με άλλο κυβερνητικό στέλεχος, το ΔΝΤ θέλει οι μειώσεις στις συντάξεις να γίνουν «μια κι έξω», ενώ η κυβέρνηση σε «βάθος χρόνου».
  • Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως στα Εργασιακά το ΔΝΤ επιμένει στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, στην καθιέρωση του lockout, στην μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
  • Η κυβέρνηση θεωρεί ως πιο «αποδοτικά» τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται στα κράτη - μέλη της ΕΕ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη εφαρμογής των «βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών». 
Το συγκεκριμένο στέλεχος εκτίμησε πάντως ότι στη διάρκεια αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, η οποία θα καταγραφεί και από τους θεσμούς.
«Έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.
Εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το Euro Working Group.
Γυρίζει απ' το Βερόπουλο!
Ανακοίνωση των ευρωπαϊκών «θεσμών»
«Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί για μια ισορροπημένη δέσμη δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος και μια σειρά από βασικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ευρωπαϊκοί «θεσμοί» μετά την ολοκλήρωση των επαφών στην Αθήνα.
«Τα κλιμάκια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας διεξήγαν πολιτικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε μέρος στις συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το δικό του πρόγραμμα», σημειώνεται στο κοινό ανακοινωθέν.
Οι ευρωπαϊκοί «θεσμοί» υπογραμμίζουν ότι «οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Eurogroup στις 20 Μαρτίου», προσθέτοντας πως «στόχος είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.