Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

20ο Συνέδριο: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ - Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία - Για την εξουσία - Tο σοσιαλισμό» (SPOT)

Πέμπτη, 30/3/2017, η έναρξη του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ
Με την παρουσίαση της Εισήγησης της ΚΕ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα στις 10 π.μ. ξεκινούν οι εργασίες

Στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό χτυπάει από την Πέμπτη 30 Μάρτη η καρδιά του Κόμματος και χιλιάδων εργαζομένων και λαϊκών ανθρώπων καθώς ανοίγουν οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου (εδώ η ειδική σελίδα όπου μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ειδήσεις του 902.gr που αφορούν στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ).

Δημήτρης Κουτσούμπας
(10 Αυγούστου 1955, Λαμία)
Οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι από τις Κομματικές Οργανώσεις θα συμβάλουν με τη συμμετοχή τους για να γίνει πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό».
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. με την παρουσίαση της Εισήγησης της ΚΕ από τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Η έναρξη των εργασιών και η παρουσίαση της Εισήγησης της ΚΕ θα μεταδοθούν ζωντανά από το 902.gr, το webradio 902.gr και το ραδιόφωνο «90,4 Fm Θεσσαλονίκη». Επίσης, θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ2.
Στην ΚΕ του Κόμματος εξακολουθούν να φθάνουν καθημερινά χαιρετιστήρια μηνύματα από δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους, που αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στην ανασυγκρότηση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Φτάνουμε, λοιπόν, στην κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία για το Κόμμα μας μετά από μια τετράμηνη, πλούσια δραστηριότητα τόσο μέσα στις Οργανώσεις όσο και πλατιά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Από τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ με τη μεγάλη πανεξόρμηση και την εκλογοαπολογιστική διαδικασία μέχρι τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις οι μήνες αυτοί ήταν γεμάτοι με συζήτηση και δράση.
Με την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα ότι το ΚΚΕ μπορεί να ανταποκριθεί στις σύνθετες συνθήκες της ταξικής πάλης, στηριγμένο στη σύγχρονη επαναστατική στρατηγική του, οι εργασίες του Συνεδρίου θα δώσουν νέα ώθηση στην προσπάθεια των Κομματικών Οργανώσεων, των φίλων και των οπαδών του Κόμματος. Οι Αποφάσεις του Συνεδρίου θα αποτελέσουν το πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση της προσπάθειας ισχυροποίησης του Κόμματος, κατ' αρχάς στην εργατική τάξη, στα εργοστάσια, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας. Για να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και η ανάπτυξη της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.