Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Κινητοποιήσεις του ΚΚΕ σε Ομόνοια και Πειραιά: Άλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΚΚΕ
Κινητοποιήσεις σε Ομόνοια και Πειραιά ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων κυβέρνησης – κουαρτέτου
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δευτέρα 20/03/2017 - 19:22 - Ενημέρωση: Δευτέρα 20/03/2017 - 19:51
«Άλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια!» βροντοφωνάζουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συμμετέχουν στις σημερινές συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος.
Σήμερα άλλωστε, αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε πλήθος παρεμβάσεων σε τόπους δουλειάς και συνοικίες για οργάνωση της πάλης ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Στην Ομόνοια μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε δυναμική πορεία ως το Σύνταγμα.
Η Λ. Ράζου τόνισε πως ο λαός, η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα να στραπατσάρει τα ραντεβού του Eurogroup που γίνονται συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα προκειμένου να συζητούν τους όρους της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού, με την αγωνιστική παρέμβαση και τη διεκδίκησή του. 
Η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «παραγωγική ανασυγκρότηση» είναι ο ΣΥΡΙΖΑίικος τρόπος για να λες αυτό που λέει και ο ΣΕΒ, σημείωσε και εξήγησε πως τα περίφημα «αντίμετρα» που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι στη στην πραγματικότητα μέτρα και ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.
Αναφέρθηκε ακόμα στην όλο και μεγαλύτερη όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και τόνισε:
«Η πολιτική που απαιτεί τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και φθηνή εργατική δύναμη πίσω από την πόρτα του εργοστασίου είναι η πολιτική που θα κάνει τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών».
«Στη νέα συμφωνία καμία ανοχή, τώρα αντεπίθεση και πάλη λαϊκή», φώναζαν οι διαδηλωτές καθώς τα μπλοκ πορεύονταν στην οδό Αθηνάς, ενώ μοίραζαν το φυλλάδιο του ΚΚΕ στους περαστικούς.
Νέοι και νέες κρατούσαν πικέτες στα χέρια στις οποίες αναγράφονται συνθήματα όπως «Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ», «Του λαού δυνάστες εκμεταλλευτές, Ένωση, κυβέρνηση και καπιταλιστές», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος, ο Σοσιαλισμός».
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να δει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να περάσει τις «μεταρρυθμίσεις» που ζητά το κεφάλαιο και τονίζει ότι ο μόνος δρόμος για να αποκρούσει ο λαός την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσει αναπλήρωση των απωλειών, να βγάλει στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να ενισχυθεί η Κοινωνική Συμμαχία, να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Συγκέντρωση στον Πειραιά
Το σύνθημα «Φτάνει πια! Άλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία» ακούστηκε και στον Πειραιά στη δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της ΤΕ Πειραιά της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Ταξικά τα μέτρα, ταξική και η πάλη. Πάμε για ανατροπή και κοινωνία άλλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.