Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Γερούν Πάγκαλος − ΚΚΕ: Να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων

−Και τον λαό μακριά απ' τις πουτάνες, έτσι Ευκλείδη;
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Έντονη κριτική δέχεται ο Γ. Ντάισελμπλουμ για τις δηλώσεις του περί «αλληλεγγύης»
Τετάρτη 22/03/2017 - 09:20 - Ενημέρωση: Τετάρτη 22/03/2017 - 09:26
Κριτική και αιχμηρά σχόλια από υπουργούς και παράγοντας χωρών του Νότου δέχεται ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για πρόσφατες δηλώσεις του περί «αλληλεγγύης», ποτών και γυναικών.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ
Τετάρτη 22/03/2017 - 17:18
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ αναφέρει:
«Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup -η ευρωπαϊκή εκδοχή τού “μαζί τα φάγαμε”- έχουν στόχο να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται ενιαία σ’ όλα τα κράτη μέλη -βόρεια και νότια- απ’ όλες τις κυβερνήσεις κι έχουν τη ρίζα τους στον ίδιο το βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τις πολιτικές της ΕΕ».
902

Ο ίδιος αν και του ζητήθηκε από ευρωβουλευτή σε επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου δεν ζήτησε συγγνώμη για τα όσα δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα όπου αναφερόμενος στην έννοια της αλληλεγγύης εντός της ΕΕ ανέφερε πως

«στη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη οι χώρες του Βορρά της ευρωζώνης έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση» και πρόσθεσε ότι «εγώ, ένας σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική. Όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη».
Για την κριτική που δέχεται ο επικεφαλής του Eurogroup απαντά πως «αυτή η δήλωση είχε στόχο να ξεκαθαρίσει απολύτως τι σημαίνει αλληλεγγύη κατά τη γνώμη μου».
Πάντως ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίννος δήλωσε «πιστεύω ότι είναι ένα ατυχές σχόλιο». Ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, ανέφερε ότι οι δηλώσεις είναι «απολύτως απαράδεκτες» και ότι «δεν είναι σε θέση να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup». Επιπλέον ο Ιταλός Τζιάνι Πιτέλα που είναι επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε λόγο για δηλώσεις που είναι «απρεπείς», «σοκαριστικές» και «μεροληπτικές εις βάρος των χωρών του Νότου της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.