Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Νίκος Μπελογιάννης: Παρέμβαση Αλέκας Παπαρήγα και Σάκη Βαρδαλή στο αντικομμουνιστικό παραλλήρημα, χρυσαύγουλων, τζαβάρων και τασούλων (3 VIDEO)

*
Από Μποτίλια:
*

ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Αλ. Παπαρήγα: Απαράδεκτο να μπερδεύεται στη συζήτηση με διάφορες σκοπιμότητες η υπόθεση Νίκος Μπελογιάννης

Τρίτη 28/03/2017 - 15:57 - Ενημέρωση: Τρίτη 28/03/2017 - 17:01
Απαράδεκτο χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, το γεγονός ότι στη συζήτηση της βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, εκπρόσωποι κομμάτων αναφέρθηκαν κατ’ επανάληψη στο Νίκο Μπελογιάννη με ανιστόρητα γεγονότα, με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του Μουσείου της Αμαλιάδας (βλέπε και ομιλία Κουτσούμπα). Κατήγγειλε ότι από διάφορες πλευρές και με διάφορες σκοπιμότητες, μπερδεύεται η συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη με το θέμα του Ν. Μπελογιάννη.
Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν περιμένει από το αστικό κοινοβούλιο να δικαιώσει τον αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, και του ΔΣΕ. Αυτό που μπορεί να κάνει, πρόσθεσε, ανεξαρτήτως σύνθεσης είναι να επιβραβεύσει τη λογική του μαστιγίου και του καρότου απέναντι στο λαό.
Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε δύο αντίπαλα, ασυμφιλίωτα στρατόπεδα, αλλά τουλάχιστον, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να πει τι θα 'κανε ο Μπελογιάννης σήμερα. (...) Έχει δικαίωμα ο καθένας να μιλάει για το Μπελογιάννη δεν μονοπωλούμε τίποτα, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε την υποκρισία, την καπηλεία και το μίσος, το οποίο το εξηγούμε». 
Αφορμή για την παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα στάθηκε η καταρχήν τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τασούλα, ο οποίος στην ομιλία του και ανοίγοντας τον κύκλο της μισαλλοδοξίας ανέφερε:
«Έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας».
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε  ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος επιχείρησε να απενοχοποιήσει το αστικό κράτος λέγοντας ότι ο Νίκος Μπελογιάννης δολοφονήθηκε από το παρακράτος.
Είπε ακόμα ότι η βουλή συμμετέχοντας στα εγκαίνια του μουσείου «ανέδειξε ως ήρωα της Δημοκρατίας έναν ήρωα του κόμματός του και της παράταξής του» ενώ σημείωσε ότι η σελίδα του εμφυλίου πολέμου δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο της πολιτισμικής κληρονομιάς μέσα από ένα μνημείο του εμφυλίου πολέμου.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε «έκπληξη» για τις ενστάσεις που διατύπωσαν βουλευτές της ΝΔ σχετικά με τη συνδρομή που παρείχε το κοινοβούλιο για τη δημιουργία του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης».
Χρυσαύγουλος, Βαρδαλής, Βούτσης
Όπως είπε ο Νίκος Βούτσης, με εξαίρεση τις «έγκριτες» εφημερίδες «Καθημερινή» και «Εστία», και κάποια περιθωριακά έντυπα της ακροδεξιάς, όταν ελήφθη η απόφαση από τη Βουλή, «από καμία άλλη πλευρά, ούτε από δημοσιολογούντες, ούτε από πολιτικά πρόσωπα, ούτε από πολιτικά κόμματα είχε εκφραστεί οτιδήποτε δημόσια. Και αυτό το θεωρούσα και το θεωρώ σαν ενδεικτικό στοιχείο δημοκρατικής ωρίμανσης εν έτη 2017 για το πως βλέπουμε την ιστορία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.