Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Ηλίας Σταμέλος: Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τη μάχη του λαού απέναντι στο εχθρικό γι' αυτόν θεσμικό πλαίσιο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας που δοκιμάζεται
Δευτέρα 06/03/2017 - 22:40 - Ενημέρωση: Δευτέρα 06/03/2017 - 23:02
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής πραγματοποιήθηκε απόψε η λαϊκή συνέλευση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη διοίκηση του δήμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το δήμαρχο Ηλία Σταμέλο να ανοίγει τη συζήτηση, παρουσιάζοντας τη διετή δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ως γνώμονα είχε και έχει τη στήριξη της πάλης του λαού, τις ανάσες ανακούφισης που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες, μπροστά στην επίθεση που δέχονται καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σχέδιο και τη μάχη που δίνεται απέναντι σε ένα εχθρικό για το λαό θεσμικό πλαίσιο, σε μια πραγματικότητα που την χαρακτηρίζει η εγκατάλειψη και τα χρέη, απέναντι σε μια πολιτική που θέλει τους δήμους στυλοβάτες στο ξεπέρασμα της κρίσης με κερδισμένα τα μονοπώλια και ριγμένο το λαό.
Ακολούθησαν ερωτήματα και τοποθετήσεις που εκδήλωναν την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου, με κοινό παρανομαστή την ανάγκη της συνέχισης της αντίστασης αλλά και της ανόδου της συλλογικής δράσης.
Ζωηρό χειροκρότημα ακολούθησε την αναγγελία του δημάρχου ότι ξεμπερδεύουν και με το τελευταίο σημείο κατάληψης της Σκοπευτικής στον ιερό χώρο του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς», καθώς αυτήν τη στιγμή αποσύρονται τα όπλα.
Ο δήμαρχος έκλεισε τη συνέλευση λέγοντας:
«Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τον κόσμο με βάση το τι ψηφίζει. Δουλεύουμε συνεχώς σε όλους τους τομείς με μόνο κριτήριο τις ανάγκες του λαού της πόλης μας. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι και είμαστε ανοιχτοί σε παρατηρήσεις όσο αυστηρές κι αν είναι. Δεν μπορούμε όμως να ξεμπερδέψουμε με μαγικούς τρόπους με τα μεγάλα προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας, γιατί αυτά θέλουν βαθιές αλλαγές και ανατροπές. Δεν θα το βάλουμε κάτω. Υπήρξαν ούτως ή άλλως δύσκολες μέρες όταν πρωτοαναλάβαμε που η κατάσταση στο δήμο έβαζε σε κίνδυνο μέχρι και την εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών των εργαζομένων. Σημασία για εμάς έχει τελικά αυτήν την προσπάθεια για ποιον την κάνουμε, με ποιους την κάνουμε και ενάντια σε ποιους. Ούτε ο αγώνας ούτε και η συζήτηση σταματά εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.