Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παφίλης – Καραθανασόπουλος, πάλι και πάλη με ξύλινη γλώσσα: Ο φόρος είναι βαθιά ταξικός. Πρόκειται για βίαιη και γρήγορη προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις του κεφαλαίου που θέλει να επενδύσει συσσωρευμένα κεφάλαια στους τομείς αγροτικής παραγωγής και κατοικίας. Στόχος της κυβέρνησης, η συγκέντρωση της γης και της κατοικίας σε λίγα χέρια – Ο φόρος είναι αντιλαϊκός όπως όλοι οι φόροι στο καπιταλιστικό σύστημα. Η λαϊκή κατοικία πρέπει να απαλλαγεί από τη φορολόγηση (VIDEO)

Στόχος της κυβέρνησης η παραπέρα ενίσχυση του κεφαλαίου

*


Να απαλλαγεί από τη φορολόγηση η λαϊκή κατοικία
*
Θ.Παφίλης: Στόχος της κυβέρνησης η παραπέρα ενίσχυση του κεφαλαίου

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η συγκέντρωση της γης και της κατοικίας σε λίγα χέρια τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Αποκάλυψε τις αλχημείες, όπως τις ονόμασε, πίσω από τις οποίες επιχειρείται να κρυφτεί η στρατηγική της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από την παραπέρα ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου.
Χαρακτήρισε τον φόρο βαθιά ταξικό, τονίζοντας ότι ελαφρύνεται ακόμα περισσότερο  η μεγάλη περιουσία και απαλλάσσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στόχος του συγκεκριμένου φόρου, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, είναι να μαζευτεί χρήμα για να ενισχυθεί το κεφάλαιο και έφερε σαν παράδειγμα την αγροτική παραγωγή, όπου ο ενιαίος φόρος επιβάλλεται στη μικρή παραγωγή και όχι στη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία.
Πρόκειται για βίαιη και γρήγορη προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις του κεφαλαίου που θέλει να επενδύσει συσσωρευμένα κεφάλαια και στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στον τομέα της κατοικίας υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης.

902

 

Ν. Καραθανασόπουλος: Να απαλλαγεί από τη φορολόγηση η λαϊκή κατοικία
«Ο φόρος που συζητάμε είναι αντιλαϊκός όπως είναι συνολικά όλοι οι φόροι στο καπιταλιστικό σύστημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπoυλος, αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Εξηγώντας αυτή τη θέση σημείωσε πως οι φόροι στον καπιταλισμό «παίρνουν από τους πολλούς για να δίνουν στους λίγους».
Όπως είπε ο ενιαίος φόρος ακινήτων «βαρύνει τη λαϊκή  ακίνητη περιουσία και χαϊδεύει ή εξαιρεί τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, όταν αυτή βρίσκεται στην κατοχή επιχειρήσεων». Ειδικά για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων ξεκαθάρισε πως διευκολύνει τη συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα χέρια.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε πως για το ΚΚΕ η λαϊκή στέγη είναι «δικαίωμα» και για αυτούς που την έχουν εξασφαλίσει και για αυτούς που δεν την έχουν εξασφαλίσει.
Μάλιστα ανέδειξε τη μεγάλη αντίφαση του καπιταλισμού, να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες απούλητα σπίτια και τα λαϊκά ζευγάρια να μην μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της στέγης.
Συμπλήρωσε πως το θέμα αυτό αποτελεί παράδειγμα της υπεροχής του σοσιαλιστικού συστήματος που είχε λύσει το πρόβλημα της κατοικίας.
«Η λαϊκή κατοικία πρέπει να απαλλαγεί από τη φορολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας συγκεκριμένες θέσεις για αυτό το ζήτημα. Το ΚΚΕ προτείνει να μην υπάρχει κανένας φόρος για την πρώτη κατοικία έως 120 τ.μ. και να απαλλάσσεται η δεύτερη κατοικία έως 80 τ.μ. 
Επίσης ανέπτυξε την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και το κούρεμα των στεγαστικών δανείων.
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.