Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κάτω από αυτή τη σημαία οι καπιταλιστές διαπράττουν τα νέα εγκλήματά τους – Ουκρανία: Μαίνεται η ενδοαστική κόντρα – Βεβήλωσαν το άγαλμα του Λένιν

Ουκρανία: Μαίνεται η ενδοαστική κόντρα - Βεβήλωσαν το άγαλμα του Λένιν


Tη διεξαγωγή έρευνας για απόπειρα κατάληψης της εξουσίας ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, δίνοντας νέα τροπή στην ενδοαστική κόντρα που μαίνεται στη χώρα.
Την Κυριακή χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Κίεβο και ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.


Και ακολούθησε η καταστροφή
του βεβηλωμένου αγάλματος του Λένιν με βαριοπούλα.
Βλέπε βίντεο από Guardian
Οι διαδηλωτές παρακινήθηκαν από την αντιπολίτευση που αντιδρά στην απόφαση 
της κυβέρνησης να παγώσει την τελωνειακή σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ και να διατηρήσει την προνομιακή σχέση με τη Ρωσία. Πίσω από αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις κρύβεται η αντιπαράθεση τμημάτων της αστικής τάξης της Ουκρανίας για την επιλογή ιμπεριαλιστικού κέντρου.
Επιβεβαιώνοντας ότι τέτοιου είδους «κινήματα» δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, μια ομάδα διαδηλωτών έριξε και στη συνέχεια κατέστρεψε το άγαλμα του Λένιν που κοσμούσε το Κίεβο, θεωρώντας ότι συμβολίζει την πρόσδεση της χώρας στη Ρωσία.
"Αμερικανική επιχείρηση πίσω από τις ταραχές στο Κίεβο", Guardian, 26 Νοέμβρη 2004 (για την "πορτοκαλί επανάσταση" και τον ρόλο Soros, US State Department, USAid, κλπ -- στα αγγλικά).
Μέσω Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.