Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Η διαχωριστική γραμμή του Προϋπολογισμού 2014 είναι εμφανής ανάμεσα στα μονοπώλια και τον λαό – Καραθανασόπουλος: Ο λαός δεν βολεύεται με τον υπαρκτό καπιταλισμό – Κανέλλη: Καταψηφίζουμε επειδή ο προϋπολογισμός θέλει να περισώσει το κεφάλαιο – Μανωλάκου: Εκτοπίζετε τους αυτοαπασχολούμενους προς όφελος του κεφαλαίου – Μωραΐτης: Η πρόταση του ΚΚΕ δίνει διέξοδο στους φτωχούς αγρότες – Κατσώτης: Η ανάκαμψη αφορά τα μονοπώλια και όχι το λαό (VIDEO)

Η μόνη Κόκκινη Γραμμή
Βουλή: Εμφανής η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα
στα μονοπώλια και το λαό 
*
Συζήτηση για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό
*
Άρχισε την Τρίτη στη Βουλή και ολοκληρώνεται το Σάββατο με ονομαστική ψηφοφορία.

Συνεχίζεται σήμερα για τρίτη μέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος προδιαγράφει την ένταση της άγριας επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου, για να μετρήσει όσο γίνεται λιγότερες απώλειες από την καπιταλιστική κρίση.
 Λιάνα Κανέλλη
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί δεν είναι προϋπολογισμός για τον ελληνικό λαό, αλλά για να περισωθεί τμήμα του κεφαλαίου», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. (Δείτε εδώ βίντεο με την ομιλία της).


 *

Η δεύτερη μέρα της συζήτησης στη Βουλή
Τα κόμματα της διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου επιδόθηκαν και χτες Τετάρτη, δεύτερη μέρα συζήτησης, σε μια κάλπικη αντιπαράθεση, που, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, δεν μπόρεσε να κρύψει το γεγονός ότι ο στρατηγικός τους στόχος είναι η ισχυροποίηση της εξουσίας της αστικής τάξης.
 Διαμάντω Μανωλάκου


Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τα πυρά είναι άσφαιρα», άλλωστε «στο Τέξας πολύ καθαρά και απόλυτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε αυτά που λέει» η κυβέρνηση, ότι «η έξοδος από την ΕΕ είναι καταστροφή» και πρόσθεσε: «Είσαστε δύο κόμματα, με ίδια, όμως, στρατηγική, αυτή της ΕΕ, του κεφαλαίου (...) αποσιωπάτε και οι δυο σας από το λαό ότι ο προϋπολογισμός προεγκρίνεται από την ΕΕ (...) συνεπώς κρύβετε ότι ο προϋπολογισμός είναι προαποφασισμένος» και αυτό που κάνει είναι ότι «αναδιανέμει το εισόδημα υπέρ των καπιταλιστών».

 *

 Νίκος Μωραΐτης
 
«Ο προϋπολογισμός του 2014 κλιμακώνει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, φορτώνοντας στις πλάτες τους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. 
Στην τοποθέτησή του σημείωσε πως περιλαμβάνει σκληρά μέτρα που «θερίζουν» το πενιχρό εισόδημα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.
*
Παρέμβαση Χρήστου Σταϊκούρα
 
Στην παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παραδέχτηκε ότι «οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι από το μέσο ευρωπαϊκό όρο», σε μια προσπάθεια να «μαζέψει» τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι στην Ελλάδα δεν «υπάρχει υπερφορολόγηση». Βέβαια, η παραδοχή από τον αναπληρωτή υπουργό δεν σημαίνει ότι η φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης δεν θα συνεχιστεί, αφού στη συνέχεια είπε ότι «στην Ελλάδα, τα φορολογικά έσοδα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, υπολείπονται σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
 *

Η πρώτη μέρα συζήτησης στη Βουλή
Εισηγητής ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος 


Άσφαιρη, κάλπικη και αποπροσανατολιστική
χαρακτήρισε την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - αντιπολίτευσης ο Νίκος Καραθανασόπουλος, γενικός εισηγητής του ΚΚΕ, στη συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό, που άρχισε την Τρίτη στη Βουλή και ολοκληρώνεται το Σάββατο με ονομαστική ψηφοφορία.
Τόνισε ότι η αντιπαράθεση γίνεται για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής και ποιο μείγμα οδηγεί στην ανάκαμψη του κεφαλαίου χωρίς να αμφισβητείται η αντιλαϊκή πολιτική.

*

Χρήστος Κατσώτης
«Η διαχωριστική γραμμή έχει προ πολλού κριθεί. Είναι "μονοπώλια ή λαός".
Δύο δρόμοι υπάρχουν:
Ο ένας είναι ο καπιταλισμός και η βαθιά εκμετάλλευση με τη δικτατορία των μονοπωλίων και ο άλλος είναι ο σοσιαλισμός και η οριστική λύση των προβλημάτων του λαού, με κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Όπως επιβεβαιώνεται από την κατάσταση που βιώνει ο λαός μας, το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο ή μάλλον το σωστό είναι ότι θα δίνει βάσανα, φτώχεια και εξαθλίωση».

*

Οι γενικοί εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Φρούδες ελπίδες

Φρούδες ελπίδες πως με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα έρχονται καλύτερες μέρες για το λαό επιχείρησαν να καλλιεργήσουν στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014 οι γενικοί εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.