Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αλ. Τσίπρας τα έδωσε όλα: Διαπιστευτήρια, γη, ύδωρ και ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης στο εγχώριο κεφάλαιο – ΚΚΕ: Χειραγώγηση του λαού με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Γη και Ύδωρ
Φέτος ανανέωσε υποσχέσεις, δεσμεύεις, διαβεβαιώσεις, ταξίματα.
Και κέρδη... κέρδη... κέρδη...

Αλ. Τσίπρας: Πρόταση συστράτευσης στους επιχειρηματίες

Ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης στο εγχώριο κεφάλαιο απήθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το συνέδριο του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου.
Από το βήμα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα άλμα στην προσέγγιση του κόμματός του με τους επιχειρηματικούς ομίλους, λέγοντας ότι
  • «δράττομαι της ευκαιρίας και της παρουσίας μου στο συνέδριό σας, προκειμένου να απευθυνθώ σε όλες τις υγιείς επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Και καταθέτω ανοιχτή και ειλικρινή πρόσκληση για συστράτευση».
Τους υποσχέθηκε κέρδη καθώς
  • «Η δική μας οικονομική πολιτική έχει ως επίκεντρο την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης και της αγοράς. Θα δημιουργήσει, συνεπώς, συνθήκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Δεσμεύτηκε ότι «θα είμαστε αρωγοί προς τους πραγματικούς επενδυτές, αλλά αμείλικτοι με τους αεριτζήδες, τους μεταπράτες...».
Τους έταξε ίδιους κανόνες και προστασία από «τα καρτέλ της διαπλοκής. Τα οποία λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτου προστατευτισμού από το πολιτικό κατεστημένο. Νέμονται τα αναπτυξιακά κονδύλια. Νοθεύουν τους κανόνες της αγοράς. Και αποτρέπουν τις παραγωγικές πρωτοβουλίες».
Τους διαβεβαίωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι
  • «η στρατηγική ενίσχυσης μιας ανταγωνιστικής εγχώριας βιομηχανίας υποκατάστασης εισαγωγών, όπου αυτό είναι δυνατόν» διότι, όπως πρόσθεσε, «χωρίς εθνική βιομηχανία δεν μπορεί να νοηθεί ελληνική οικονομία».
Και για την παροχή ζεστού χρήματος δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι
  • «εμείς θέλουμε τις τράπεζες υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο προς όφελος της πραγματικής οικονομίας. Για να παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά».
Δεσμεύθηκε και για νέα πεδία επένδυσης και κερδοφορίας και πως με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • «οι όροι του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι: ο δημόσιος, ο κοινωνικός και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας θα συνυπάρχουν, με διακριτή και συμπληρωματική λειτουργία. Θα συμπράττουν και θα συν-αναπτύσσονται».
Ανέφερε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται
  • «για την άμεση προώθηση» της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος, με σκοπό «ένα απλό, διαφανές, σταθερό, δίκαιο και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας και φορολογίας για τον ιδιωτικό τομέα». Την υποταγή της δημόσιας διοίκησης στις ανάγκες του κεφαλαίου, αφού σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα πρέπει να είναι «φιλική προς τον πολίτη και την παραγωγική ιδιωτική επιχειρηματικότητα». Αλλά και «το άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ της διαπλοκής» με μια «θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού».
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει το εγχώριο κεφάλαιο και την αστική τάξη της Ελλάδας στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενος κέρδη, αλλά έκανε άνοιγμα και στο ξένο κεφάλαιο για επενδύσεις, όπως άλλωστε έχει πράξει και στα ταξίδια του σε ΗΠΑ και ΕΕ.
Ανέφερε πως «εισάγουμε, ως βασικούς πυλώνες, συνεργατικές μορφές της οικονομίας και αναπτυξιακές συμπράξεις με ξένο κεφάλαιο και φορείς. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ενθαρρύνουμε την επιλεκτική προσέλκυση ξένων επενδύσεων παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, με σκοπό τη σταδιακή δημιουργία ελληνικής τεχνογνωσίας».
Κι αφού υποσχέθηκε «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο, προσπάθησε να κρύψει τον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τους επιχειρηματικούς ομίλους πίσω από την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για την επέκταση του ισχύοντος νόμου έως το τέλος του 2014 για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για απαγόρευση της μεταβίβασης δανείων από τις τράπεζες προς τρίτους.

902
ΚΚΕ: Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
Σε σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
  • «Μετά τις εξετάσεις τύπου Τέξας, ο Αλ. Τσίπρας αντιγράφει τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για την καπιταλιστική ανάπτυξη, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στην ίδια αντιλαϊκή όχθη με τη συγκυβέρνηση.
  • Οι αναφορές για επενδύσεις στην καινοτομία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για ιδιωτικοποιήσεις, που τις βαφτίζει συμπράξεις, οι προτροπές στους μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάλουν κέρδη με «κοινωνική και οικολογική ευαισθησία», θυμίζουν όλο και περισσότερο μέρες παλιού ΠΑΣΟΚ.
  • Μετά το σεργιάνι στα διάφορα ινστιτούτα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναδίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο ότι μπορεί να διαχειριστεί τα κέρδη και τα συμφέροντά του, χειραγωγώντας το λαό με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.»
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.