Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Το πλεόνασμα του Σαμαρά κι ο νταλκάς του Τσίπρα μάς υπόσχονται το μέλλον που έχει... πίσω την ουρά – ΠΑΜΕ γι' άλλα...


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014
Ζητά νέες θυσίες σε όφελος των μονοπωλίων
Την αναγκαιότητα συνέχισης των βαθιά αντεργατικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων προπαγάνδισε ο Αντ. Σαμαράς

Νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό και για το 2014 ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά. Προπαγάνδισε την αναγκαιότητα συνέχισης των βαθιά αντεργατικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Πάνω στα ερείπια δικαιωμάτων και εν μέσω καταβαράθρωσης του λαϊκού εισοδήματος, απαίτησε από το λαό να στοιχιστεί «ενωμένος» και «όχι διχασμένος» πίσω από τα αντιλαϊκά προτάγματα του «ευρωμονόδρομου».
Μεταξύ άλλων είπε:
«Καταφέραμε για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα: Να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας. Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα (...)».
Αποσιώπησε το γεγονός ότι το περιλάλητο πλεόνασμα προέκυψε πάνω στα αποκαΐδια μισθών και συντάξεων, μέσα από συνεχείς περικοπές στο λαϊκό εισόδημα, χιλιάδες απολύσεις, με νοικοκυριά να ξεπαγιάζουν, γέροντες να τρέφονται στα συσσίτια, παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία.
Υποσχέθηκε
«τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης», ισχυρίστηκε ότι «το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης» και έταξε ότι «στους επόμενους μήνες (...) το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία».

Έφερε για παράδειγμα την υπογραφείσα κλαδική Σύμβαση στα τουριστικά επαγγέλματα και την τάχα αύξηση που προβλέπει. Αύξηση - κοροϊδία (0% για το 2014, 1% για το 2015) μετά από χρονιά με ρεκόρ στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, που αγγίζουν τα 17,5 εκατ. άτομα και σημαίνουν 11,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων για τους μεγαλοξενοδόχους.
Με τους εργαζόμενους στον κλάδο να μαστίζονται από ανεργία, υποαπασχόληση, απλήρωτη εργασία, εξευτελιστικούς μισθούς, μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, βάρβαρη εντατικοποίηση της δουλειάς.
«Αύξηση» μετά από προηγούμενες κατάπτυστες Συμβάσεις Εργασίας που προέβλεπαν μείωση αποδοχών 15%.
«Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα μνημόνια»,
συνέχισε ο πρωθυπουργός, αποκρύβοντας ότι από 1/1/2014 ξεκινά η μόνιμη επιτήρηση των χωρών από την ΕΕ, με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η λυκοσυμμαχία φτιάχτηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Χώρια το γεγονός ότι παρουσιάζει τα χρωστούμενα των μονοπωλίων ως χρέος του λαού, που καλείται να το φορτωθεί στην πλάτη του και να το πληρώσει στο ακέραιο.

Δίχως τέλος ο αντιλαϊκός κατήφορος
Έδειξε ανοιχτά ότι ο αντεργατικός κατήφορος συνεχίζεται παρά τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις:
«Βέβαια, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε (...) Το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων (...) Η οικονομία μας επιτέλους να γίνει ανταγωνιστική».
Μεταρρυθμίσεις και καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο για να διευρύνει παραπέρα την κερδοφορία του, τις είχε σχεδιασμένες χρόνια πριν στο πλαίσιο της ΕΕ, και τώρα τις επιταχύνει με πρόσχημα την κρίση,
  • Ισοπεδώνοντας ό,τι απέμεινε από εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα,
  • Ξεπουλώντας δίκτυα και υποδομές στο μεγάλο κεφάλαιο,
  • Καταργώντας και ό,τι είχε κερδίσει ο λαός με αγώνες χρόνων και σε άλλους διεθνείς συσχετισμούς, π.χ., σε Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία κ.ά.

Ό,τι κι αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση και όποιοι άλλοι υπερασπιστές του «ευρωμονόδρομου», η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με την κερδοφορία και ανάπτυξη του κεφαλαίου δεν μπορούν να συνυπάρξουν.
Αυτό δεν έγινε ποτέ, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει σήμερα που τα αδιέξοδα του συστήματος βαθαίνουν και ο ανταγωνισμός μεταξύ καπιταλιστικών χωρών και τμημάτων κεφαλαίου οξύνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας και της κρίσης, οδηγώντας τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε μεγαλύτερη φτώχεια, εκμετάλλευση, κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε θετικά και στη σχεδιαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση, ανάγκη του αστικού κράτους να κατοχυρώσει και θεσμικά στις νέες συνθήκες την εξουσία του, που σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη αναμόρφωση - αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού σκηνικού και το νέο διπολισμό, εμποδίζοντας τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων, το μόνο που θα φέρει είναι νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις και άλλα χαμένα χρόνια.
Τέλος, πατώντας στην προβοκατόρικη επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη και παραπέμποντας σε όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, στις αναταραχές εκεί, υπερθεμάτισε για τη «σταθερότητα»:
«Κοιτάξτε μόνο τι γίνεται δίπλα και παραδίπλα από τη χώρα μας. Αναλογιστείτε πόσο ενισχύει την πατρίδα μας η σταθεροποίηση που πετύχαμε τον τελευταίο χρόνο. Και σκεφτείτε πόσο πρέπει να μισούν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν τη σταθερότητά της».
Όταν βεβαίως η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα για σταθερότητα που επιτεύχθηκε
  • Εννοούν την επιχείρηση εκφοβισμού με ένα γιγαντιαίο κύμα καταστολής και αυταρχισμού, με επιθέσεις ΜΑΤ σε απεργούς, σύρσιμο πρωτοπόρων εργατών συνδικαλιστών στα δικαστήρια.
  • Εννοούν επίσης τις ανάλογες προσπάθειες χειραγώγησης των εργαζομένων με αρωγούς τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και όσους σπέρνουν αυταπάτες για φιλολαϊκές λύσεις χωρίς σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου.
Αυτή είναι η σταθεροποίηση που πλασάρεται από τα μονοπώλια στο λαό ως ζητούμενο, προκειμένου να τον καθηλώσουν στη γωνία, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή.
  • Ανάλογο μήνυμα για τη νέα χρονιά, με υποσχέσεις για «οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση» και παραινέσεις «να μη χάσουμε την υπομονή και την αντοχή μας (...) όλοι μαζί να ευχόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα ισχυρή», έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος.
ΣΥΡΙΖΑ
Καημός για το αστικό πολιτικό σύστημα
«Φάτε μάτια ψάρια...», η γνωστή παροιμία θα ταίριαζε γάντι, αν η τόση επίκληση της «δημοκρατίας» απ' τον ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούσε μόνο στο να καλύψει την αδυναμία του να παράσχει στο λαό κάτι το χειροπιαστό για την ανακούφισή του.
Δεν έχει, όμως, μόνο αυτό κατά νου, όταν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρει:
«Είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε το 2014 τη χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό και οι ανάγκες των ανθρώπων θα μπουν πάνω από τις ανάγκες των δανειστών (...) η χρονιά που (...) θα δώσουμε -και με την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Κομισιόν- ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας».
'Η όταν στο σχόλιό του για την υπόθεση Κάντα αναφέρει:
«Υπάρχουν ποικίλα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με την υπόθεση, καθώς και η ανάγκη να θωρακιστεί η δημοκρατία στο μέλλον από τέτοια φαινόμενα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή σχετική πρόταση».
Ούτε όταν ο Δ. Παπαδημούλης δηλώνει (ρ/σ ΣΚΑΪ):
«Εμείς, αμέσως μετά τις γιορτές και μόλις ανοίξει η Βουλή, θα πάρουμε πρωτοβουλία έτσι ώστε να συζητηθεί όχι μόνο η πορεία κάθαρσης αυτού του σκανδάλου, αλλά και το πώς θα καταστραφεί η μήτρα που παράγει τέτοιου είδους σκάνδαλα».

Αυτό που ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η απαξίωση ενός πολιτικού συστήματος του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος. Της ίδιας της αστικής εξουσίας, για τη διαχείριση της οποίας θέτει υποψηφιότητα.
Άλλωστε, όταν αναφέρεται σε δημοκρατία εννοεί την αστική δημοκρατία. Ανησυχεί ότι σκάνδαλα σαν αυτά που βγαίνουν στον «αφρό» την υποσκάπτουν και πρωτοστατεί στην επιχείρηση αναστήλωσής της, κοροϊδεύοντας το λαό ότι μπορεί ένα σάπιο ως το μεδούλι σύστημα να υποβληθεί σε αυτοκάθαρση μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες ή από ελεγκτικούς θεσμούς.
  • Αυτό που γεννάει την επίθεση εναντίον των λαών, που τους γονατίζει, καθιστώντας τους αδύναμους να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες τους, είναι το ίδιο με αυτό που γεννάει διαπλοκή και διαφθορά.
  • Η μήτρα που γεννάει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν μπορεί παρά να γεννάει κι άλλα σκάνδαλα κάθε είδους.
Κι έχει όνομα: Καπιταλισμός.
Απολογητής του οποίου καθώς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τον καλύπτει ως τον ένοχο για τα λαϊκά δεινά, όχι μόνο τον εξωραΐζει στα μάτια του λαού, αλλά διατυπώνει και τον ισχυρισμό ότι μπορεί και να εξανθρωπιστεί, να γίνει «καθαρός» και «αδιάφθορος».
Η διαφθορά και η διαπλοκή του κρατικού μηχανισμού με τις επιχειρήσεις φύεται στο έδαφος του καπιταλισμού, όπου το κράτος υπερασπίζεται τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ειδικά στον τομέα της Υγείας, οι ιδιώτες κάνουν θραύση.
Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται πλήρως και τους εγγυάται ότι η δική του διακυβέρνηση θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών για αβγάτισμα των κερδών τους. 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 31/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.