Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ: Συγκοινωνούντα και χρήσιμα δοχεία για τα συμφέροντα της αστικής τάξης

Η φωτό με το ρετουσαρισμένο γραφείο...
(Όπως εδόθη από το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού)
ΣΥΡΙΖΑ 
Εξωραΐζει τους θεσμούς της ΕΕ
Απανωτές οι εξετάσεις που δίνει για να πείσει την αστική τάξη
ότι είναι ικανός να διαχειριστεί τα συμφέροντά της

Τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση «έχει μείνει μόνη της να υπερασπίζεται το μνημόνιο» διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενος την έκθεση της επιτροπής που συνέστησε το ευρωκοινοβούλιο για τον έλεγχο των πεπραγμένων της τρόικας στις χώρες με μνημόνιο!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οχυρωμένος πίσω από μια διαδικασία που στοχεύει στο λαϊκό αποπροσανατολισμό και αντανακλά την όξυνση των ενδοαστικών αντιθέσεων, σπεύδει να εξωραΐσει το ευρωκοινοβούλιο που αποτελεί όργανο της ΕΕ, συμβάλλοντας στην προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου αναφέροντας:
«...η Ευρωβουλή καταλήγει σε πόρισμα - κόλαφο για την τρόικα και τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής»!
Στο μεταξύ νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του ΔΟΛ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα στο κυριακάτικο «Βήμα» για το περιεχόμενο των συζητήσεων του Αλ. Τσίπρα με αξιωματούχους της ΕΕ.
«Το κρυφό φλερτ του κ. Τσίπρα με την Ευρώπη» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ που επικαλείται πηγές της Κομισιόν.
Για «μυθοπλασία» και «φαντασία στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
«...Οι αναφορές στο ρεπορτάζ προέρχονται από πηγές προσκείμενες στους Ευρωπαίους συνομιλητές του κ. Τσίπρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται (...) ας δημοσιοποιήσει το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων του κ. Τσίπρα με τους Ευρωπαίους επισήμους» ανταπαντά το «Βήμα».
Η εφημερίδα επικαλείται γερμανική διπλωματική πηγή η οποία δηλώνει:
«Δε ξέρω ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια μερίδα ακραίων στοιχείων, όμως μιλούμε και με πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης».
Άλλες «πηγές» ενημερώνουν το «Βήμα» για τη συνάντηση Τσίπρα - Ολι Ρεν:
«Ο κ. Τσίπρας ήλθε και μας δήλωσε ότι είναι ένας πολιτικός βαθύτατα αφοσιωμένος και προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα».
Προσθέτουν πως διόλου ενδιαφέρονται αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση αφού:
«...το τι θα ψηφίσουν οι Ελληνες είναι δικός τους λογαριασμός, εμείς τα ίδια θα πούμε σε οποιονδήποτε πρωθυπουργό της χώρας σας και θα πιέσουμε στην ίδια κατεύθυνση για την εφαρμογή του προγράμματος».
... Και το κοντέινερ στο οποίο έλαβε χώραν η συνάντησις
(Με τα έπιπλα του ΙΚΕΑ, που λέει και μια ψυχή)

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε πρόσφατα
«ένα εντυπωσιακό "άνοιγμα" προς την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο», ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Χ. Σβόμποντα στην Αθήνα «υπήρξε μια συνάντηση του αυστριακού επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο με την κυρία Ρένα Δούρου και τον κ. Δ. Παπαδημούλη - στελέχη της "Πλατφόρμας 2010", της πλέον φιλοευρωπαϊκής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ (...) Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στον κ. Σβόμποντα ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει μια μεγάλη και ισχυρή σοσιαλδημοκρατική τάση, η οποία είναι αποφασισμένη να δραστηριοποιηθεί στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και έπειτα από αυτές».
«Παζάρι με τον Μάρτιν Σουλτς» καταγγέλλει ακόμα το «Βήμα» και γράφει:
«Ένας από τους πλέον δυναμικούς διεκδικητές της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης κ. Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είχε μια ενδεικτική των διαθέσεων και ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, προ μερικών εβδομάδων στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες (...) κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφώς προσανατολισμένος στις δυνατότητες συνεργασιών μετά τις ευρωεκλογές. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Γερμανού Σοσιαλδημοκράτη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή/και της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει μετά τον Μάιο, με επίγνωση ότι μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας δε θα έχει ελπίδες για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, αλλά θα είναι ένας από εκείνους που θα μπορούν να επηρεάσουν τους συσχετισμούς δυνάμεων. Η συζήτηση αυτή έφθασε μάλιστα μέχρι του σημείου να εξεταστούν και τα "ανταλλάγματα" μιας τέτοιας στήριξης από πλευράς Τσίπρα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο να αποκτήσει το κόμμα του ένα καθεστώς "συνεργαζόμενης" δύναμης με τους Σοσιαλδημοκράτες».
Ο θίασος επί σκηνής.
(Με τον κύριο Φώτη σε δεσπόζουσα θέση)

ΔΗΜΑΡ
Φιλοδοξεί να αποδείξει ξανά τη χρησιμότητά της
«Παρά την αποχώρηση από την κυβέρνηση συνεργασίας, δεν αποχωρήσαμε από την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Έχουμε πει ότι παραμένουμε κυβερνώσα Αριστερά και μέρος της προσπάθειας».
Με τα λόγια αυτά ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διαμηνύει πως η ΔΗΜΑΡ ως δύναμη της αστικής διαχείρισης παραμένει προσηλωμένη στο στόχο που υπηρέτησε και με τη συμμετοχή της στην τρικομματική κυβέρνηση, για έξοδο απ' την κρίση προς όφελος της αστικής τάξης.
Ο Φ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει απευθυνόμενος στην εσωκομματική μειοψηφία ότι οι κατευθύνεις του συνεδρίου είναι σαφείς και δεν επιτρέπονται αποκλεισμοί στην υλοποίηση των στόχων του κόμματος, ούτε και «θόλωμά» τους.
Αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο προσάπτει ότι έχει αποδεχθεί
«συντηρητικές επιλογές και μια λογική στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία» και προεξοφλεί πως «η επιλογή συμπόρευσης μαζί του θα άλλαζε τον πολιτικό χαρακτήρα και θα εξουδετέρωνε την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος».
Την ίδια ώρα εξωραΐζει το ρόλο όσων -όπως π.χ. ο Α. Λοβέρδος και άλλοι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συνεργάζονται τώρα με τη ΔΗΜΑΡ- αφού διεκπεραίωσαν μεγάλο τμήμα της αντιλαϊκής πολιτικής, διαχώρισαν τη θέση τους και αναζήτησαν άλλη πολιτική στέγη στο πλαίσιο και της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, λέγοντας
«το κριτήριο είναι η σημερινή πολιτική στάση στο πολιτικό σκηνικό και η απόφαση για συμμετοχή στη συγκρότηση της πολιτικής συμπαράταξης που θα προωθήσει μια δημοκρατική προοδευτική πολιτική εξόδου από την κρίση».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι
«στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με συμμαχία που θα συγκροτήσουμε στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου».
Και καταλήγει κλείνοντας το μάτι στην αστική τάξη, στην οποία «διαφημίζει» τη χρησιμότητα του κόμματός του, λέγοντας πως
«η συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ στη χώρα θα είναι η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου που θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά και θα ωθήσει τις πολιτικές εξελίξεις στην κατεύθυνση της αλλαγής πολιτικών για την έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Χωρίς όμως λαϊκίστικες παροχολογίες και σταθερά μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
Ο Α. Παπαδόπουλος που εξακολουθεί να εκτελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, καθώς η νέα ΚΠΕ δεν έχει συνεδριάσει για την κατανομή αρμοδιοτήτων, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» σχολιάζει σχετικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην «πρωτοβουλία των 58»:
«Σε μεγάλα τμήματα της Αριστεράς υπάρχει δικαιολογημένη αντίδραση σε οτιδήποτε σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό, να πάρουμε ό,τι καλύτερο έχει ο χώρος αυτός και να προχωρήσουμε (...) ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν έχει την πολυτέλεια της πολυδιάσπασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.