Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική «Πρωτοβουλία» στο Ιντερνετ και Ο διαστρεβλωτικός «Spiegel» του αντικομμουνισμού



Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική «Πρωτοβουλία» στο Ιντερνετ
«Ανέβηκε» στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα της
«Πρωτοβουλίας των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη και επεξεργασία των ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης»
στη διεύθυνση http://initiative-cwpe.org/
Σκοπός της ιστοσελίδας, που είναι στα Αγγλικά, είναι η ανάδειξη των κοινών θέσεων, πρωτοβουλιών, δράσεων της «Πρωτοβουλίας».
Στην αρχική μορφή της, η ιστοσελίδα θα παρουσιάζει την είδηση της συγκρότησής της, την Κοινή Διακήρυξη, το προσωρινό πλαίσιο λειτουργίας της, καθώς και τα κόμματα που συμμετέχουν στην «Π». Η ιστοσελίδα θα συμπληρώνεται όσο θα αναπτύσσεται και εκτυλίσσεται η δράση της.
  • Να υπενθυμίσουμε πως η «Πρωτοβουλία», συγκροτήθηκε με προσπάθεια του ΚΚΕ, στην οποία ανταποκρίθηκαν άλλα 28 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, την 1η Οκτώβρη 2013 στις Βρυξέλλες και αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, το οποίο υπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες.
Πρόκειται για κίνηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών - μελών της ΕΕ, των κρατών συνδεδεμένων με αυτήν και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που στηρίζονται στις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και τους ενώνει το όραμα μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δίχως φτώχεια, κοινωνική αδικία και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Στόχος της «Πρωτοβουλίας» είναι να συμβάλει στην έρευνα και τη μελέτη ζητημάτων της Ευρώπης, ιδιαίτερα σχετικά με την ΕΕ, της πολιτικής που χαράσσεται στο πλαίσιό της και έχει επίδραση στη ζωή των εργαζομένων, καθώς και να βοηθήσει στην επεξεργασία κοινών θέσεων των κομμάτων και στο συντονισμό της αλληλεγγύης και άλλων δραστηριοτήτων τους.
  • Η συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας» ήρθε σε μια περίοδο που το μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να διασώσει την κερδοφορία του, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, εντείνει την αντεργατική επίθεσή του, με στόχο να αυξήσει τα κέρδη των μονοπωλίων.
  • Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας» αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα και εφόδιο για την εργατική - λαϊκή πάλη για την ενίσχυση της παρέμβασης και της διακριτής δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης.
  • Αυτή η κίνηση υπηρετεί την ενότητα του κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη και την ενίσχυση της πάλης των κομμουνιστικών κομμάτων για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.
  • Η «Πρωτοβουλία» υπηρετεί τη συγκέντρωση δυνάμεων και τη σχεδιασμένη δράση κατά της ΕΕ, της Ενωσης του κεφαλαίου.
Ο αγώνας της «Πρωτοβουλίας» έχει στόχο και προοπτική το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει κυρίαρχα το δρόμο ανάπτυξής του συμπεριλαμβανόμενου του δικαιώματος αποδέσμευσης από τις πολυεπίπεδες εξαρτήσεις από ΕΕ και ΝΑΤΟ της σοσιαλιστικής επιλογής.
Ε. Β.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Κυριακή 15/12/2013


  Το «Der Spiegel» απλώνει τις προστατευτικές φτερούγες του στην «Ευρωπαϊκή Αριστερά»

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» (στα Ελληνικά «Ο Καθρέφτης») ασχολείται με τους κομμουνιστές και την ιδεολογική διαπάλη, που αυτοί διεξάγουν. Πάντα, βέβαια, μέσα από το δικό του πρίσμα, δηλαδή μέσα από τους διαστρεβλωτικούς καθρέφτες του αντικομμουνισμού.
Αυτή τη φορά, το «Der Spiegel» επέλεξε να αναδείξει την ιδεολογικο-πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ με τη «ναυαρχίδα» του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ), με τη γερμανική «Die Linke» («Αριστερά») και την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Helmut Scholz να πραγματοποιήσει στο Ευρωκοινοβούλιο μια αντικομμουνιστική - αντισοβιετική δράση.
Έτσι, το περιοδικό «Der Spiegel», με τον τίτλο «Καβγάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ο Στάλιν διχάζει την αριστερά της Ευρώπης», σημειώνει πως η καταγγελία του ΚΚΕ σε βάρος του συγκεκριμένου πολιτικού στελέχους της «Die Linke» και του ΚΕΑ αφορά «το παράπτωμα του Scholz να οργανώσει μια έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τα εγκλήματα του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν».
Προσθέτει τα λόγια του Scholz πως «οι άνθρωποι του ΚΚΕ πρέπει απλά να αποφασίσουν οι ίδιοι για το αν πιστεύουν στις αξίες της Ευρώπης».
Το περιοδικό εγκαλεί τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ γιατί θέλουν να βρίσκονται στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν απορρίπτουν την ΕΕ ως «εφιάλτη».
Κλείνει, μάλιστα, το άρθρο, με έναν εξυπνακισμό, του είδους πως οι Ελληνες κομμουνιστές «δεν χρειάζονται τους άλλους στον αγώνα τους. Σε τελική ανάλυση έχουν τον Στάλιν στο πλευρό τους».

Ματαιόδοξες προσδοκίες
Βεβαίως και δε μας καταπλήσσει το γεγονός πως ο δημοσιογραφικός «καθρέφτης» της γερμανικής αστικής τάξης παίρνει κάτω από τις προστατευτικές «φτερούγες» του τον «αριστερό ψάλτη» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, το οπορτουνιστικό κόμμα Die Linke/ΚΕΑ.
  • Και οι δυο τους θα ήθελαν το ΚΚΕ να υποκύψει, να παραιτηθεί από τις αρχές του, από τα σύμβολά του, την Ιστορία του και να αποδεχτεί τις λεγόμενες «ευρωπαϊκές αρχές», δηλαδή τα αντιλαϊκά «ευαγγέλια» της ΕΕ.
  • Θα ήθελαν το ΚΚΕ να εγκαταλείψει από μόνο του την πάλη στο πεδίο των ευρωεκλογών και του ευρωκοινοβουλίου, «να τους αδειάσει» έτσι απλά τη γωνιά, ώστε να συνεχίσουν χωρίς αντιδράσεις το αντεργατικό και αντικομμουνιστικό έργο τους που πάνε χέρι-χέρι.
Ωστόσο, το ΚΚΕ δε θα τους κάνει καθόλου αυτή τη χάρη. Θα συνεχίσει, μαζί με τους συμμάχους του την πάλη.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήδη 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα ξεκίνησαν να συντονίζουν τη δράση τους στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη και επεξεργασία των ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης τους».
*


Σε ό,τι αφορά την ουσία της απάντησης, θα αφήσουμε να μιλήσει ένα κόμμα, που είναι στο «πλευρό» του ΚΚΕ, όπως και άλλα, στην ευρωπαϊκή κομμουνιστική «Πρωτοβουλία»: Το ΚΚ Πολωνίας.
*
Στοχεύουν στην αμαύρωση της μόνης επιτυχημένης εναλλακτικής στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα
Όπως σημειώνεται σε δήλωση του Krzysztof Szwej, Προέδρου του ΚΚ Πολωνίας, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύουμε παρακάτω:
«Η πληροφορία για τη συνάντηση που διοργανώθηκε στην Ευρωβουλή από το Die Linke με το τίτλο : "Ταξίδεψα στη χώρα σας σαν φιλοξενούμενος - Γερμανοί αντίπαλοι του Χίτλερ θύματα του Σταλινικού τρόμου: Οικογενειακές ιστορίες 1933 - 1956", προκάλεσε τη οργή των μελών του Κόμματός μας και του λαού μας.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Γερμανών Ναζί, η Πολωνία έγινε η πιο κατεστραμμένη από όλες τις χώρες που ήταν υπό κατοχή. Χάσαμε 6 εκατ. πολίτες, 16% του συνολικού πληθυσμού, το μεγαλύτερο ποσοστό όλων των κρατών. Οι υλικές ζημιές έφτασαν το 38% του εθνικού πλούτου. Όλες αυτές οι ζημιές αποτέλεσαν άμεσο αποτέλεσμα της γερμανικής γενοκτόνας πολιτικής.
Ο ηρωικός Κόκκινος Στρατός μαζί με το 1ο Στρατιωτικό Σώμα της Πολωνίας απελευθέρωσε τη χώρα μας. Οι Σοβιετικοί με την ηγεσία του Στάλιν έσωσαν το λαό μας από τη σκλαβιά και τη φυσική εξόντωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η νίκη στο Μεγάλο Πόλεμο δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα των στρατιωτικών αποφάσεων, αλλά πρώτα από όλα ήταν αποτέλεσμα της σωστής πρόβλεψης της απειλής από το 1928 και των μετέπειτα πολιτικών μέτρων που πάρθηκαν, δηλαδή της κολεκτιβοποίησης και της εκβιομηχάνισης. Αν αυτά τα μέτρα δεν είχαν παρθεί έγκαιρα θα ήταν αδύνατο να ηττηθούν οι οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης που ήταν κάτω από τον έλεγχο της Γερμανίας.
Γνωρίζουμε τα βάσανα, τις θυσίες και δυσκολίες που ο Σοβιετικός λαός υπέστη για να μπορέσει να διεξάγει έναν επιτυχημένο πόλεμο ενάντια στις ήδη βιομηχανοποιημένες χώρες. Και η εκβιομηχάνιση και η κολεκτιβοποίηση ήταν δύσκολα και βασανιστικά έργα. Επίσης, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Σοβιετικής κυβέρνησης στην εσωτερική ασφάλεια. Οι "Πέμπτες Φάλαγγες" υπήρχαν σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. (...)
Θυμόμαστε τα βάσανα και τις θυσίες του Σοβιετικού λαού πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου, πάνω από 500.000 Σοβιετικοί στρατιώτες πέθαναν για την απελευθέρωση της Πολωνίας, και οποιαδήποτε προσπάθεια επίθεσης, απαξίωσης και συκοφάντησης αυτού του σοσιαλιστικού κράτους και της ηγεσίας του είναι σκανδαλώδης. Αυτή η συκοφαντία λειτουργεί σε όφελος της καπιταλιστικής τάξης, των ιδιωτικών μονοπωλίων που υποκινούν πολέμους. Στοχεύει να αμαυρώσει τη μόνη επιτυχημένη εναλλακτική στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Είναι βλαβερή και επικίνδυνη όταν προβάλλεται από διάφορα τμήματα του πολιτικού φάσματος. Αλλά είναι ακόμα πιο μοχθηρή, όταν προβάλλεται από τη λεγομένη "αριστερά", που της δίνει μια χροιά αξιοπιστίας. Οι συκοφαντίες ενάντια στη ΕΣΣΔ φέρνουν μόνο απογοήτευση και σύγχυση στην εργατική τάξη και στο λαό.
Αυτό το παράδειγμα, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει ότι μια σειρά από "αριστερές" δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της "Die Linke", που αποσχίστηκαν από το ορθόδοξο κομμουνιστικό κίνημα, βρήκαν άνετο καταφύγιο στην αγκαλιά του ιμπεριαλισμού. Επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι το σύνθημα του λεγομένου "δημοκρατικού σοσιαλισμού" αποτελεί προπέτασμα καπνού για το αστικό σχέδιο ουδετεροποίησης των ταξικών της εχθρών, έχοντας και τα όπλα της επιστημονικής ανάλυσης της κοινωνίας. Δεν θα πετύχουν, αφού το μέλλον ανήκει στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό, τη μόνη πετυχημένη εναλλακτική στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».
Ε.Β.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Κυριακή 15/12/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.