Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Αγκαλιά με τους λύκους! – Ο φλογερός και φανερός έρωτας με τα Ινστιτούτα


ΣΥΡΙΖΑ: Αγκαλιά με τους λύκους!
Ο φλογερός και φανερός έρωτας με το Ινστιτούτο Λεβί κ.ά.
Είναι τόσες πολλές και ολοφάνερες οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις θέσεις - συνθήματα που είχε τυλίξει με ένα ριζοσπαστικό περιτύλιγμα, που ακόμα και ο πιο φανατικός υποστηρικτής του, που ταυτόχρονα πάσχει και από αντιΚΚΕ τύφλωση, δεν γίνεται πια να μην τις βλέπει.

Μετά την πρώτη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ που ύμνησε την πολιτική Ομπάμα και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ότι «δεν πρόκειται να σκίσει τις συμφωνίες με την ΕΕ», ακολούθησε ένας καταιγισμός διαπιστευτηρίων προς ΕΕ - ΗΠΑ και ισχυρά τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας, όπως: Ομιλία στους μεγαλοεπιχειρηματίες του ΣΕΒ, συνέντευξη Δραγασάκη στο «Βήμα», υποψηφιότητα για την Κομισιόν, ομιλίες στο Τέξας, στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και πάει λέγοντας, με αυξανόμενο ρυθμό.
Όμως, εκτός από το τι λες και κάνεις, έχει τη δική του αξία και σημασία για το τι είσαι, τι εκπροσωπείς και σε τι αποσκοπείς και με το ποιους συνεργάζεσαι και συναγελάζεσαι. Λέτε να είναι άστοχη η λαϊκή παροιμία «δείξε μου το φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι»; Προφανώς όχι.
Ορισμένες, φανερές, συνεργασίες - φιλίες που απέκτησε σχετικά τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες επιδεικνύει με περηφάνια προκαλούν όποιον νιώθει αριστερός και είναι ανιδιοτελής αγωνιστής και φανερώνουν πολλά για το υλικό που συνθέτει την «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ.


Μια από αυτές είναι η διαρκώς αναπτυσσόμενη σχέση του με το αμερικανικό Ινστιτούτο Λεβί!
Είναι τόσο θερμή που μπορεί να συγκριθεί με αυτήν που είχε πριν με τον Γ. Α. Παπανδρέου. Οποιος νομίζει ότι αυτά είναι υπερβολικά δεν έχει παρά να δει ποιο είναι το ίδρυμα που οργάνωσε την πρώτη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και την παρουσίασή του στους εκπροσώπους των εκεί επιχειρηματικών ομίλων, κυβερνητικών και άλλων παραγόντων. Επίσης, ποιο κέντρο φροντίζει για τη φιλοξενία και την προβολή που απολαμβάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα φόρουμ και ημερίδες που οργανώνει στην Ευρώπη κ.α.
 
Ομως, το αποκορύφωμα είναι το συνέδριο που έγινε στις 7 - 8 Νοέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα. Η «Αυγή» εμφανίστηκε ως χορηγός, αλλά επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνδιοργανωτής. Τα αφιερώματα της «Αυγής», οι πολλές συμμετοχές στελεχών του και οι ομιλίες είναι αποκαλυπτικές για το πόσο προχωρημένη και ενθουσιώδης είναι αυτή η σχέση. Αυτό άλλωστε το υπογράμμισε και ο Αλ. Τσίπρας. Είπε στην ομιλία του: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να χαιρετίζω σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο (...) Και είναι διπλή η τιμή όταν ο διοργανωτής του Συνεδρίου είναι το Levy Institute, ένα ερευνητικό ίδρυμα παγκόσμιου κύρους με σημαντική συμβολή στην προοδευτική οικονομική σκέψη και πολιτική». 
Ποιο είναι λοιπόν αυτό το «προοδευτικό ίδρυμα» που αποτελεί για το «νέο ΠΑΣΟΚ» «διπλή τιμή»; Για να πάρετε μόνο μια ιδέα. Ιδρυτής του ήταν ο Λέον Λεβί, για τον οποίον η Βικιπαίδεια στην πρώτη γραμμή της αναφοράς της γράφει: «Ηταν, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η επενδυτική ιδιοφυΐα της Wall Street και παραγωγικός φιλάνθρωπος, που συνέβαλε στη δημιουργία των αμοιβαίων κεφαλαίων και των hedgefunds»! 



Ναι, καλά διαβάσατε, ήταν ένας από τους βασικούς δημιουργούς των περιβόητων κεφαλαίων, αυτών που ενοχοποιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ 2008 και 2010, ως αποκλειστικά υπεύθυνα για την κρίση, μαζί με τα «golden boys» φυσικά. Τα περί «παραγωγικής φιλανθρωπίας» είναι μάλλον ευφημισμός διαφόρων «ενάρετων ενεργειών» που χαρακτηρίζουν την «υγιή επιχειρηματικότητα» του κεφαλαίου, στην οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να φέρει την καπιταλιστική ανάκαμψη που θα σώσει και το λαό!
Πρόεδρος του Ινστιτούτου Λεβί σήμερα είναι ο κ. Δ. Παπαδημητρίου, ο οποίος ανάμεσα στις πολλές ασχολίες και θέσεις που κατέχει είναι και μέλος οργανισμών όπως: Του Οικονομικού Κλαμπ της Νέας Υόρκης και της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης Τραπεζιτών. Μάλιστα, αυτός φέρεται να διατύπωσε πρώτος την άποψη ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ», την οποία αντέγραψε ο Αλ. Τσίπρας και την εμφανίζει κατά καιρούς και ως φιλολαϊκή και ως καινοτόμα! Βλέπετε, εκτός από τη σταθερότητα της ανεμοδούρας τον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρίζει και η πρωτοτυπία!

Γιατί το κρύβουν;
Υπάρχει, όμως, μια σημαντική λεπτομέρεια που αποσιωπούν εντελώς και επιμελώς τα στελέχη και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμιά ομιλία, σε κανένα από τα πολλά και εκτενή ρεπορτάζ δεν λένε απολύτως τίποτα γι' αυτό που το ίδιο το Λεβί λέει και καμαρώνει στην ανακοίνωσή του: Οτι το συνέδριο «διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οικονομικών Levy του Κολεγίου Bard με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ford»!
Επιπλέον, το Λεβί επαναλαμβάνει και προβάλλει ότι ο βασικός χρηματοδότης του είναι το ίδρυμα Φορντ και ότι στην ουσία είναι μαγαζί του.
Μα γιατί το κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί γνωρίζουν ότι το ίδρυμα Ford (της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας) στάζει αίμα και ξερνά ψέμα και αντικομμουνισμό;
Η διασύνδεση του ιδρύματος Ford με τη CIA και τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι και αποδεδειγμένη και αναμφισβήτητη.

Είναι οργανική, ουσιαστική και αδιάλειπτη. Καταρχάς δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι πρόεδροι του ιδρύματος Φορντ μεταπηδούν προς ανώτατες θέσεις της CIA. Π.χ., ένας από τους πρώτους προέδρους της, ο Μπισέλ, έγινε σύμβουλος του γνωστού αδίστακτου διευθυντή της CIA, Αλεν Ντάλας, κορυφαίου στην οργάνωση δολοφονιών κρατικών ηγετών, πραξικοπημάτων, σφαγών, προβοκατσιών και, φυσικά, πολυποίκιλων αντικομμουνιστικών - αντισοσιαλιστικών μηχανισμών κ.ά. Και το αντίστροφο, από υπουργοί να γίνονται πρόεδροί του, όπως ο Μακ Κλόι, που ήταν υφυπουργός πολέμου...
Οι κατά καιρούς ομολογίες των εμπλεκομένων είναι ανατριχιαστικές για την ωμότητα και την κυνικότητά τους. Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές για το πώς και με ποια μέσα το ίδρυμα Φορντ υπηρέτησε και υπηρετεί τους σχεδιασμούς του αμερικανικού κεφαλαίου και του καπιταλισμού γενικότερα.
Μεταπολεμικά τού είχε ανατεθεί ειδικός ρόλος στην προπαγάνδιση και στην υλοποίηση του σχεδίου Μάρσαλ στην Ευρώπη (μα τι σύμπτωση είναι αυτή και με τη σημερινή θέση Λεβί - ΣΥΡΙΖΑ), στη συκοφάντηση της Σοβιετικής Ενωσης και στην αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινήματος. Αναπροσάρμοζε συνεχώς τις μεθόδους του.

Ιδρύματα Φορντ και Ροκφέλερ: Ιδιος στόχος με διαφορετικό ρόλο!
Είχαν κάνει καταμερισμό με το ίδρυμα Ροκφέλερ. Αυτό χρηματοδοτούσε τον έξαλλο αντικομμουνισμό. Το ίδρυμα Φορντ, ειδικά για την Ευρώπη, χρησιμοποιούσε τη μέθοδο της προσέλκυσης. Χρηματοδοτούσε, με πακτωλό εκατομμυρίων δολαρίων, ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, δημοσιογράφους κ.ά. που ανήκαν κατά κάποιον τρόπο στον προοδευτικό και αριστερό χώρο, με την προϋπόθεση να μην είναι κομμουνιστές. Απευθυνόταν κυρίως σε όσους είχαν μια αντισοβιετική στάση (και ας κατέκριναν και την πολιτική των ΗΠΑ) αλλά διπλάρωνε και άλλους που δεν ήταν αντικομμουνιστές, αλλά είχαν σημαντικό έργο ή παρουσία με σκοπό να τους δελεάσει και να τους τραβήξει αρχικά σε ουδέτερη και σε εχθρική θέση προς τους κομμουνιστές και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
Σήμερα, το ίδρυμα Φορντ έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Χρηματοδοτεί ιδρύματα - ΜΚΟ, Φόρουμ και ροζ «επαναστάσεις» και κινήματα που παγιδεύουν, αφοπλίζουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό και στρέφονται κατά του ταξικού κινήματος. Χρηματοδοτεί ιδρύματα που τους είναι χρήσιμα και στην προώθηση της πολιτικής τους έναντι των ανταγωνιστών τους που είναι τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Γι' αυτά που ειπώθηκαν στο συνέδριο και το τι κρύβεται πίσω από τις διακηρύξεις τους έχει τεκμηριωμένα αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης». Αυτό που είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, για όποιον θεωρεί τον εαυτό του ριζοσπάστη, είναι να αποδέχεται ή να ανέχεται αυτό το άγριο δούλεμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό που υποφέρει. Από τη μια να προσκυνούν τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ελληνικό κεφάλαιο και να επιδιώκουν την ευλογία τους και από την άλλη να εμφανίζονται ως αντισυστημική δύναμη.
Χρέος όποιου νοιάζεται για το κίνημα, το παρόν και μέλλον του λαού είναι να τους ξεσκεπάσει.
Παναγιώτης ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.