Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Η μόνη Κόκκινη Γραμμή – Τροπολογία για την απαγόρευση της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η μόνη Κόκκινη Γραμμή
 ΚΟ του ΚΚΕ: Τροπολογία για την απαγόρευση της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος

Τροπολογία για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κατέθεσε σε δύο νομοσχέδια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» και στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις».
Ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας:
«ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Ο θάνατος δύο ανθρώπων, οι άθλιες συνθήκες που ζούνε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και το στοιχείο που αναφέρει ότι το πρόβλημα βασανίζει περίπου 350.000 εργατικές - λαϊκές οικογένειες, τονίζει την ανάγκη της λήψης επειγόντων μέτρων, μέτρων συγκεκριμένων που θα οδηγήσουν τόσο στην αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και στην απαγόρευση των διακοπών σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων.
Όπως διαπιστώνουμε, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι γενικόλογες, αόριστες, δεν απαντούν στη διάσταση και την κρισιμότητα του προβλήματος.
Η ευχή να εξαντληθούν όλες οι "ανθρώπινες δυνατότητες" και η μετάθεση της ευθύνης στην εκκλησία, στους δήμους, στη λεγόμενη "κοινωνία των πολιτών" αποτελεί κοροϊδία μέσα στην "απελευθερωμένη αγορά" ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.
Αυτήν την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δοκιμάζονται σκληρά από τη λεηλασία του εισοδήματός τους,   την ανεργία και τους δυσβάστακτους φόρους προβάλλει άμεσα η οργάνωση της πάλης του λαού για να αποκατασταθεί η διακοπή του ρεύματος, να απαγορευτεί η διακοπή του, να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.  
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, καταθέτει την ακόλουθη τροπολογία.
ΑΡΘΡΟ
  • Η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ιδιαίτερα  στους ανέργους, τις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους χρόνια πάσχοντες, τους υπερήλικους,  τις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.
  • Απαγορεύεται η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, όπως αναφέρεται παραπάνω».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.