Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παπαρήγα – Παφίλης για τα αυτονόητα: Το σύστημα που ζούμε δεν είναι απλά ταξικό και εκμεταλλευτικό, αλλά σαπίζει βαθιά και είναι στη δύση του – Το σύστημά σας προστατεύει μόνο την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Ο λαός να αντιληφθεί ότι τα σπίτια τού τα παίρνουν οι καπιταλιστές (VIDEO)



Αλέκα Παπαρήγα: Ο καπιταλισμός σαπίζει και είναι στη δύση του

Και ο σαρωτικός Παφίλης: Λέγατε πως οι Κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια - Οι Καπιταλιστές όμως παίρνουν τα σπίτια του λαού

*

Το σύστημα που ζούμε δεν είναι απλά «ταξικό» και «εκμεταλλευτικό», αλλά «σαπίζει βαθιά» και είναι στη «δύση» του, τόνισε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
 
Η τοποθέτηση αυτή έγινε στη βουλή όπου διεξάγεται η κατ' άρθρο συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το σύστημα έχει «τεράστιες εφεδρείες» και κάλεσε το λαό να σταματήσει να αποτελεί εφεδρεία.
  • «Αυτό που σας δίνει δύναμη είναι ότι ένα σημαντικό τμήμα του λαού πιστεύει ότι, όταν αλλάξει ο οδηγός, αυτό το ξεχαρβαλωμένο λεωφορείο μπορεί να βαδίζει» ανέφερε, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι
  • Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να κάνει τις παραχωρήσεις που έκανε πριν και ότι δεν πρόκειται να παρθεί πίσω κανένα μέτρο, «με καμία κυβέρνηση» στο έδαφος του καπιταλισμού.
Αναφερόμενη στον ενιαίο φόρο υπογράμμισε ότι
  • Το ΚΚΕ δε δέχεται να υπάρχει φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας, ούτε της πρώτης, ούτε της δεύτερης, γιατί πρόκειται για στοιχειώδες δικαίωμα που κατακτήθηκε με κόπους και θυσίες. «Μετράμε το θέμα της κατοικίας με το ότι ζούμε στο 2014 και όχι στις δεκαετίες του 50, του 60, ακόμη και του 80», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε
  • Για το ΚΚΕ «κριτήριο είναι οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο». Συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ υποστηρίζει ένα σύστημα, το σοσιαλιστικό, που είναι υποχρεωμένο να διασφαλίσει τη δουλειά, την κατοικία, την υγεία και την αναψυχή.
Σχολιάζοντας τα αλλεπάλληλα χαράτσια επισήμανε ότι
Τα επόμενα χρόνια «θα είμαστε όλοι φοροφυγάδες», γιατί δεν θα έχει καμία λαϊκή οικογένεια να πληρώσει. «Κάθε μήνα η οικογένεια πρέπει από κάπου να κόψει» είπε, προσθέτοντας ότι για να έχει ρεύμα και να πάει το παιδί της σχολείο, θα πρέπει να μην πληρώσει την εφορία.

902

Σαρωτικός Παφίλης στη Βουλή: «Λέγατε πως οι Κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια - Οι Καπιταλιστές όμως παίρνουν τα σπίτια του λαού»

Σαρωτικός, γι' άλλη μια φορά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη Βουλή έβγαλε νοκ-άουτ τον υπουργό-υπάλληλο της Τρόϊκα Γ.Στουρνάρα και την συγκυβέρνηση. Δείτε στο βίντεο τα κυριότερα αποσπάσματα της ομιλίας με αφορμή την συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.