Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Οι ΗΠΑ «μαγείρεψαν» τα στοιχεία για την επίθεση με χημικά στη Συρία – Προσωπικά πέφτουμε από τα σύννεφα


Οι ΗΠΑ «μαγείρεψαν» τα στοιχεία
για την επίθεση με χημικά στη Συρία

Για «σκόπιμη παραπλάνηση» όσον αφορά το θέμα του συριακού χημικού οπλοστασίου κατηγορεί την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ένας από τους πλέον γνωστούς Αμερικανούς δημοσιογράφους, ο Σέιμουρ Χερς.

Και συγκεκριμένα ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, της οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ήταν σε θέση να παράγουν νευροτοξικό αέριο σαρίν, όμως αγνόησαν αυτήν την πληροφορία ούτως ώστε να κατηγορήσουν το συριακό καθεστώς για την πολύνεκρη επίθεση με χημικά αέρια που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού.


Σε ένα μακροσκελές άρθρο του, που δημοσιεύεται στο περιοδικό βιβλιοκριτικής «London Review of Books», ο Χερς, που στο παρελθόν έχει βραβευτεί για τις αποκαλύψεις που έκανε για τη σφαγή του Μι Λάι, κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ και το σκάνδαλο της φυλακής Αμπού Γράιμπ στο Ιράκ, δεν υποστηρίζει ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν ευθύνεται για την επίθεση, αναφέρει όμως ότι η Ουάσινγκτον έκανε «επιλογή» των πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της και αποσιώπησε ορισμένες από αυτές, κυρίως εκείνες που ανέφεραν ότι το Μέτωπο Αλ Νόσρα είχε την τεχνική δυνατότητα να παράγει μεγάλες ποσότητες σαρίν.


Ο Χερς επικαλείται ως απόδειξη μια άκρως απόρρητη τετρασέλιδη έκθεση που δόθηκε στις 20 Ιούνη σε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της DIA, της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, η οποία επιβεβαίωνε παλαιότερες εκθέσεις για την Αλ Νόσρα και τις δυνατότητες που είχε, δεδομένου ότι ένα από τα μέλη της, ο Ιρακινός πρώην στρατιωτικός Ζίγιαντ Τάρικ Άχμεντ, είναι ειδικός στα χημικά όπλα.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασαν επιφυλάξεις για το άρθρο αυτό, το οποίο οι αμερικανικές εφημερίδες αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν, κρίνοντας ότι οι ισχυρισμοί του Χερς δεν επαληθεύονται επαρκώς.

902

Βλέπε και από Μποτίλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.