Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Θανάσημος Παφίλης στον eniko: Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε. Ο λαός να επιλέξει την πρόταση του ΚΚΕ και όχι την κόλαση που ζει. Το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε έχει χρεοκοπήσει. Είναι αναγκαιότητα να αλλάξει, να αντικατασταθεί με ένα σοσιαλιστικό καθεστώς και τότε η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να προσφέρει στον λαό της μια καλή ζωή – Ολοκληρωμένη οικονομική και πολιτική ανάλυση (VIDEO) – Δείτε ακόμα τις παρεμβάσεις Μπογιόπουλου (VIDEO)

Παφίλης

 Ο λαός να επιλέξει την πρόταση του ΚΚΕ και όχι την κόλαση που ζει 

 



*

Απάνθισμα Παφίλη
  • «Λύση υπάρχει και είναι να πάρουν την εξουσία αυτοί που παράγουν τον πλούτο στα χέρια τους, για να υπάρξει ένας σχεδιασμός της οικονομίας με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος.
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «στον ενικό», που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», σημείωσε πως 
  • «Σήμερα υπάρχουν άλλος οι δυνατότητες και στην Ελλάδα ώστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο «να ζήσουν καλά» και να απολαύσουν τον «ανθρώπινο πολιτισμό».
Ο Θανάσης Παφίλης
  • Κάλεσε τον λαό να συζητήσει αυτή την πρόταση, προειδοποιώντας ότι ο άλλος δρόμος είναι η «κόλαση» που ζούμε.
  • «Η τραγική κατάσταση που βιώνει ο κόσμοςείναι η προσφορά του καπιταλισμού τον 21ο αιώνα. Όλα αυτά οφείλονται σε ένα σύστημα χρεοκοπημένο και ιστορικά ξεπερασμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως «σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες έχουμε τα ίδια φαινόμενα, ανεξάρτητα από μορφές διαχείρισης».
Επίσης ξεκαθάρισε ότι
  • «Το χρέος δεν δημιουργήθηκε από τους μισθούς και τοκοινωνικό κράτος, αλλά από την επιδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, για να κάνει την ανάπτυξη και ο κόσμος καλούνταν πάντα να ζει στη λιτότητα», είπε.
Στον αντικομμουνισμό του Θ. Τζήμερου, έδωσε πληρωμένη απάντηση με τη φράση
  • «Υπερασπιζόσαστε έναν κόσμο που ένας χαλάει σε ένα βράδυ όσα θέλουν δέκα ζωές οι υπόλοιποι».
Με αφορμή την επισήμανση ότι στην Ουκρανία γκρέμισαν το άγαλμα του Λένιν, απάντησε ότι
  • «Το άγαλμα του Λένιν το γκρέμισαν και αλλού, αλλά έπεσε στο κεφάλι τους, γιατί ολόκληροι λαοί αναγκάστηκαν να γίνουν ζητιάνοι, να σέρνονται υπόδουλοι και σκλάβοι στον καπιταλισμό».
902
***

Μπογιόπουλος


*


Δεν αρκέστηκε να επικαλείται επίσημα οικονομικά στοιχεία για να περιγράψει το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός, ο Νίκος Μπογιόπουλος, έδειξε και την υποκρισία των αστικών κομμάτων –ερχόμενος σε αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ- που παριστάνουν ότι «αγωνίζονται» για να βρουν λύση στα αδιέξοδα που έχουν οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα.

Επίσης έκανε «λιώμα» τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τώρα που «υπάρχει πλεόνασμα η χώρα θα προχωρήσει». Εδώ λέμε ότι 350.000 οικογένειες δεν έχουν ρεύμα, πέντε εκατομμύρια οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας , δηλαδή αν πάτε και τα δέκα εκατομμύρια Ελληνες κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας έχοντας μεγαλύτερο πλεόνασμα του αντέτεινε ο δημοσιογράφος τα πράγματα θα πάνε καλύτερα; Και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάταπιε την γλώσσα του.

Είναι η μοναδική φορά που είδαμε τον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο να δίνει την αίσθηση ότι μιλάει θυμωμένα.

Και πρέπει να τα είχε πάρει στο κρανίο, αφού οι εκπρόσωποι Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που ήταν στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής που συμμετείχε πέρα ότι έδειχναν να αμφισβητούν τα οικονομικά στοιχεία που επικαλούταν, -ο Ν. Μπογιόπουλος αναφέρθηκε ότι τα τελευταία χρόνια στους τραπεζίτες δόθηκαν από εθνικούς πόρους 145 δισεκατομμύρια, ότι απ’ το ετήσιο ΑΕΠ που είναι 190 δις. τα 74 είναι δεσμευμένα σε τόκους και τοκοχρεολύσια και πλήθος άλλων οικονομικών στοιχείων- , Τζήμερος, Ασημακοπούλου και Κωνσταντινόπουλος μονότονα επαναλάμβαναν κάποια κλισέ του τύπου «πέστε μας προτάσεις», «προτείνατε εναλλακτικές λύσεις» …

Πέρα απ’ τις ηλιθιότητες του Τζήμερου που έφτασε να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια, όταν ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Ο. Κωνσταντινόπουλος επιχείρησε να κάνει προσωπική επίθεση στον Μπογιόπουλο για το ότι έχει εργοδότη τον Χατζηνικολάου και ότι είναι επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ πήρε πληρωμένες απαντήσεις.

Τα βίντεο Μπογιόππουλου είναι από το "βαθύ κόκκινοεδώ και εδώ, μέσω Fadomduck2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.