Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο σκληρός ταξικός Προϋπολογισμός (2014): Μήπως ο σοσιαλισμός έφερε την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι; (Παφίλης) – Η αντιλαϊκκή πολιτική είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ και των μονοπωλίων (Χαλβατζής) – VIDEO


 ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ
Κρατικός Προϋπολογισμός: Ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή
Όσο μεγαλώνει η στρατηγική σύγκλιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, τόσο φουντώνει η οξύτητα των φραστικών αντιπαραθέσεων

Ολοκληρώνεται σήμερα (7/12/2013) τα μεσάνυχτα με την πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας η συζήτηση στη Βουλή για τον  κρατικό προϋπολογισμό για το 2014.

Η χτεσινή τρίτη μέρα της συζήτησης κύλησε στο γνωστό μοτίβο της διασταύρωσης των πυρών ανάμεσα σε κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» για το ποιος είναι ο ικανότερος διαχειριστής για την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης και τον εγκλωβισμό των λαϊκών αντιδράσεων.
Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, καθώς και του αποπροσανατολισμού του λαού εντάσσονται και οι όποιες αντιδράσεις εκφράζονται από βουλευτές της συγκυβέρνησης για το φορολογικό και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την ίδια ώρα που χειροκροτούν τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης που περιγράφουν με κυνικό τρόπο την ένταση της βάρβαρης επίθεσης σε βάρος του λαού για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, χθες Παρασκευή, αποτέλεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για χιλιάδες απολύσεις και παραπέρα μείωση των υπαλλήλων του Δημοσίου κατά 150.000 ως το 2015.
Θ. Παφίλης: Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι για διαφορετικό μείγμα με τα ίδια υλικά

  • «Εμείς θα θέσουμε το πραγματικό πρόβλημα στην κοινωνία, το οποίο αποφεύγετε να απαντήσετε. Ποιος έφτασε την Ελλάδα και την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι; Ποιο σύστημα; Το σοσιαλιστικό; Ο καπιταλισμός. Αυτός δεν την έφερε εδώ; Θα πρέπει να απαντήσετε εσείς τι προσφέρει το σύστημά σας το 2013 στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα»  σημείωσε στην ομιλία του την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε:
  • «Αυτό που θέλετε να κάνετε σκόπιμα -και άλλοι το κάνουν αντικειμενικά- είναι να κατεβάσετε τον πήχη στον κόσμο, να τον κάνετε να νιώθει ζητιάνος, ότι κάτι θα του δώσετε και ότι ακόμα και αυτή η δουλειά, ακόμα και αυτή η άθλια ζωή που ζει η πλειοψηφία είναι παροχή που κάνει το σύστημα».
Αναδεικνύοντας τη στρατηγική σύγκλιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με πλήθος παραδειγμάτων από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Θ. Παφίλης σημείωσε:  
  • «Η αντιπαράθεση είναι για διαφορετικό μείγμα με τα ίδια υλικά. Όποιος κάνει συμφωνίες, μιλάει στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και πάει στο Τέξας και κάνει δήλωση μετανοίας και υποταγής στον ιμπεριαλισμό, φωνάζει εδώ μέσα για να κρύψει αυτή του την υποχώρηση που δεν είναι υποχώρηση, είναι ενσωμάτωση πλήρης, είναι μια παγίδα για το λαό».
Σπ. Χαλβατζής: Η ταξικότητα του προϋπολογισμού εκφράζεται και στην τοπική διοίκηση



Στη συζήτηση της Παρασκευής τοποθετήθηκε και ο Σπύρος Χαλβατζής. Μιλώντας από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, ο βουλευτής είπε για τον προϋπολογισμό ότι είναι
  • «ταξικός, σκληρός και θα επιδεινώσει παραπέρα το εισόδημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας», οδηγεί σε παραπέρα δραστική συρρίκνωση «των λαϊκών εισοδημάτων, ενισχύει και στηρίζει ταυτόχρονα τα συμφέροντα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».
Αναφερόμενος ειδικά στην Τοπική Διοίκηση, σημείωσε ότι η ταξικότητα του κρατικού προϋπολογισμού εκφράζεται και μέσα από αυτόν τον τομέα, προσθέτοντας ότι
  • «η συρρίκνωση των κρατικών δαπανών οδηγεί, επίσης, στην όξυνση των προβλημάτων της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας, στη χειροτέρευση της κατάστασης που αφορά την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, με δραματικές συνέπειες». Υπενθύμισε συνολικά την πορεία της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται σε βάρος των δήμων με προγράμματα όπως ο «Καλλικράτης» και πριν ο «Καποδίστριας», με μέτρα που εφαρμόζονται με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις επιλογές των μονοπωλίων και έχουν ακολουθήσει κατά γράμμα στους δήμους όχι μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.