Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μέτοχοι, αμέτοχοι, συμμέτοχοι και λύθηκε το μυστήριον... ή Στην υγειά του ιμπεριαλισμού και των κορόιδων που πιστεύουν τον κάθε δημοκόπο και θεωρούν ότι τα πρόβατα δίνουν "αγώνες" δίπλα στους λύκους!!!

Λύθηκε το μυστήριον...

Lenin Reloaded


Στις 7 Νοέμβρη 2013, δημοσιεύτηκε εδώ (στο Lenin Reloaded) το κάτωθι άρθρο:
Τη Δευτέρα, 4 Νοέμβρη 2013 αναδημοσίευσα εδώ μια είδηση που αλίευσε το ιστολόγιο Red Attack, και η οποία αφορούσε τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάκη και Στρατούλη μαζί με επιχειρηματίες και εκπροσώπους της συγκυβέρνησης σε ένα σεμινάριο που γίνεται για στελέχη επιχειρήσεων από την εταιρεία Capital+Vision, ήτοι Κεφάλαιο και Όραμα.

Οι αναρτήσεις του Lenin Reloaded "αναμεταδίδονται" αυτόματα στο twitter. Έτυχε λοιπόν, για μία και μοναδική φορά ως τώρα, η ανάρτηση να φτάσει σε εξω-ΚΚΕ κύκλους και να τους προβληματίσει. Πιο συγκεκριμένα, έτυχε να φτάσει σε χρήστη του twitter που είναι ενεργός στο κίνημα των Σκουριών, και από κει, στο ιστολόγιο Anti-Gold Greece (Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων), το οποίο δημοσίευσε την είδηση που δημοσίευσε το Red Attack μέσω της δικής μου αναδημοσίευσης.

Λίγο μετά, το Left.gr ανήρτησε ανακοίνωση απόσυρσης της συμμετοχής των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απ' το συνέδριο. Αναπαράγω επακριβώς την δημοσίευση αυτή:
Η Eldorado Gold έφαγε "πόρτα" από Στρατούλη και Σταθάκη
Στρατούλης και Σταθήκης δεν πάνε σε συνέδριο λόγω χορηγίας της Eldorado Gold
Στα κρύα του λουτρού άφησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθακης και Δημήτρης Στρατούλης τους οργανωτές του συνεδρίου «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση». Αιτία; Η χορηγία της Eldorado Gold, της εταιρίας που έχει ξεσηκώσει την μήνη των κατοίκων της Χαλκιδικής για την εξόρυξη χρυσού που επιχειρεί σε περιοχή ιδαίτερου φυσικού κάλλους.
Αναλυτικά η επιστολή των δύο βουλευτών:
Αθήνα, 04.11.2013
Όπως γνωρίζετε, είχαμε ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκλησή σας να συμμετάσχουμε στο πολυσυνέδριό σας υπό τον τίτλο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση», σε δύο θεματικές συζητήσεις με αντικείμενα που αντιστοιχούν στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητές μας ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι χρυσός χορηγός του συνεδρίου σας είναι η εταιρεία «Eldorado Gold», και κατόπιν αυτού μας είναι πολιτικά αδύνατο να παραβρεθούμε.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκλησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για συμμετοχή μας σε συζητήσεις που θα διοργανώσετε στο μέλλον για θέματα αρμοδιότητά μας
Σταθάκης Γιώργος,
Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Στρατούλης Δημήτρης
Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Το ενδιαφέρον, βέβαια, της ανακοίνωσης είναι ότι ενώ ούτε η αρχική ανάρτηση του Red Attack ούτε και η αναδημοσίευση της είδησης από το Lenin Reloaded εστίασαν αποκλειστικά ή πρωταρχικά καν στην χορηγία της Eldorado Gold, αυτή ήταν η μοναδική αιτιολογία της απόσυρσης συμμετοχής στην ανακοίνωση, ωσάν τίποτε άλλο στην εκδήλωση (η παρουσία των Άδωνι Γεωργιάδη, Ελ. Βενιζέλου, Ν. Μηταράκη, Eduardo Moura, μεγαλοεπιχειρηματιών και εταιριών ως συμμετόχων και χορηγών, το κοινό απεύθυνσης, κλπ) να μην συνιστούσε πρόβλημα για τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (δεν συνιστά, διότι δεν πρόκειται για κόμμα ούτε "ριζοσπαστικής" ούτε "αριστεράς"· απλώς η ανακοίνωση  παραδέχεται η ίδια το ήδη γνωστόν, δηλαδή ότι δεν τρέχει μία με όλα τα υπόλοιπα).
Το "μυστήριο" της απόφασης απόσυρσης των ομιλητών είναι βέβαια εύκολο να λυθεί: προφανώς έγινε "εκ των ένδον" πέσιμο από το κομμάτι εκείνο των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται επίσης στις κινητοποιήσεις στις Σκουριές, κι έτσι η ανακοίνωση ευλόγως είχε ως στόχο να καθησυχάσει αυτούς και κανέναν άλλο (δεν βγήκε καμία ανακοίνωση για να καθησυχάσει οποιονδήποτε για τις νέες περιπέτειες με τα think tank του μονοπωλιακού κεφαλαίου στο Τέξας, πχ).

Μέτοχοι

Αμμέτοχοι

Συμμέτοχοι

Και η όαση (των Σταθάκηδων) από την αυριανή έρημο

Και επειδή το θέμα ήταν καθαρά να ησυχάσουν οι του SOS Χαλκιδική, είναι πολιτικά φυσιολογικός ο αλλιώς υπέρμετρα γελοίος ισχυρισμός ότι οι δύο βουλευτές πληροφορήθηκαν "σήμερα" (τη Δευτέρα) την χορηγία της Eldorado Gold, λες και ανταποκρίθηκαν θετικά σε ένα συνέδριο μιας εταιρείας με τίτλο "Κεφάλαιο και Όραμα" θεωρώντας ότι πρόκειται για συνέδριο μαρξισμού-λενινισμού, λες και δεν μπήκαν ούτε καν στο ίντερνετ για να πληροφορηθούν με ποιους και σε ποιους θα μιλήσουν, λες και δεν τα γνώριζαν όλα αυτά ήδη από την ίδια την εταιρεία, κλπ κλπ (ο "δαιμόνιος δημοσιογράφος" Κώστας Βαξεβάνης φρόντισε να εκτεθεί για άλλη μια φορά πλειοδοτώντας σε γελοιότητα την ανακοίνωση και τα περί "πόρτας" --σιγά μη σκιστεί το καλσόν-- αφού κάνει λόγο για άγνοια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα "ψιλά γράμματα" της εκδήλωσης, λες και υπήρχε οτιδήποτε στα "χοντρά γράμματα" της εκδήλωσης που δεν συνιστούσε σκάνδαλο για ένα κόμμα της φερόμενης ως "ριζοσπαστικής αριστεράς"...)
Παραμένει όμως άλυτο ένα δεύτερο μυστήριο. Λίγο μετά την τρε βαρυμάγκικη ανακοίνωση περί "πόρτας" στην εκδήλωση του Capital and Vision, αποσύρθηκε...η ίδια η ανακοίνωση από το διαδίκτυο. Βέβαια, αναγνώστης μας την αποθήκευσε εδώ, κι έτσι αυτό το οποίο θέλει να κρύψει ο πολλά βαρύς ΣΥΡΙΖΑ που "δεν είχε πληροφορηθεί" δεν κρύβεται. Αλλά μια επίσκεψη στο Left.gr με το αρχικό url αποκαλύπτει μόνο αυτό:
Η σελίδα του Capital and Vision για τους ομιλητές δείχνει ότι τα ονόματα των Σταθάκη και Στρατούλη έχουν αποσυρθεί, συνεπώς δεν μπορεί να είναι η αιτία της αιφνίδιας γαργάρας της βαριά ντελαμαγκέν ανακοίνωσης η αλλαγή απόφασης για τη συμμετοχή των δύο βουλευτών. Υπάρχει διαφορετικός λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε γνώμη για τα ψέματα που αράδιασε με τη μορφή ανακοίνωσης. Και ο λόγος αυτός δεν μπορεί να είναι η τσίπα, καθώς δείγματα τέτοιου πράγματος δεν έχει δώσει ποτέ. Έχουμε πολλάκις δημοσιεύσει άρθρα με κραυγαλέα ψεύδη από το Left.gr και την "Αυγή" που δεν διορθώθηκαν ποτέ (παράδειγμα 1, παράδειγμα 2), ούτε ίδρωσε κανενός το αυτί. Συνεπώς, υπάρχει άλλος λόγος για τη γαργάρα και την νέα "υπέρβαση" στις πρακτικές δημόσιας λογοδοσίας και στοιχειώδους δεοντολογίας του κόμματος των ανυπόληπτων, και ο λόγος αυτός αναμφισβήτητα έχει το δικό του, ξεχωριστό ενδιαφέρον...
-----
Το μυστήριο μάλλον λύθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ο κύριος Σταθάκης, ο οποίος μαζί με τον κύριο Στρατούλη δήλωνε, σε άρθρο που κατόπιν "εξαφανίστηκε", ότι "Σήμερα, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι χρυσός χορηγός του συνεδρίου σας είναι η εταιρεία «Eldorado Gold», και κατόπιν αυτού μας είναι πολιτικά αδύνατο να παραβρεθούμε", έλεγε ψέματα με ουρά, καθώς η Blackrock, στην οποία επένδυσε ένα μέρος του αξιοσέβαστου χαρτοφυλακίου του, είναι η σημαντικότερη μέτοχος της Eldorado Gold, με μέρισμα 17.76%. Η άλλη εταιρεία η οποία έχει μετοχές στην Eldorado Gold είναι η Fidelity Management με 2.82%. Στην Fidelity εργαζόταν ο κύριος Μηταράκης πριν γίνει ...υφυπουργός ανάπτυξης της ΝΔ. Ο κύριος Μηταράκης ήταν επίσης εκ των προσκεκλημένων της εκδήλωσης της Capital+Vision, μόνο που αυτός δεν έδωσε και σώου ότι δεν γνώριζε. Οι δεξιοί, ως απενεχοποιημένοι κεφαλαιοκράτες, έχουν μια εντιμότητα σε ό,τι αφορά το ποιον τους που δυστυχώς δεν απαντάται στην, πώς την είπαμε, "ριζοσπαστική αριστερά" (εδώ γελάμε).

Το LR χαίρεται για την διαλεύκανση του μυστηρίου της εξαφάνισης της ψευδούς και παραπλανητικής διάψευσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή τους στην υπόθεση "Συνέδριο Κεφάλαιο + Όραμα" για την "ανάπτυξη" και τη διαπλοκή τουλάχιστον ενός από αυτούς με την εταιρεία που έχει κάνει τις Σκουριές λαμπίκο· χαίρεται όμως ακόμα περισσότερο για τις απτές αποδείξεις της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο ζήτημα των ζωτικών αναγκών του τόπου μας και τους εύχεται καλοφάγωτα σε μια μελλοντική συγκυβέρνηση σωτηρίας του λαού. Στην υγειά του ιμπεριαλισμού και των κορόιδων που πιστεύουν τον κάθε δημοκόπο και θεωρούν ότι τα πρόβατα δίνουν "αγώνες" δίπλα στους λύκους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.