Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αλ. Παπαρήγα: Πολιτικά εξαιρετικά ρηχή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Μήπως ζει σε περιστερεώνα και αναρωτιέται για το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ; – Θέλουμε να αποσταθεροποιηθεί και να ανατραπεί ο τωρινός συσχετισμός δύναμης με λαϊκή αντεπίθεση (VIDEO)

Αλ. Παπαρήγα: Θέλουμε να αποσταθεροποιηθεί ο τωρινός συσχετισμός δύναμης (VIDEO)
Το ΚΚΕ το ενδιαφέρει να αποσταθεροποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο η κυβέρνηση, αξιοποιούμε και το βήμα της Βουλής για να μπουν εμπόδια, να αποσταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να ανατραπεί ο τωρινός συσχετισμός δύναμης με λαϊκή αντεπίθεση, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σύμβαση κατασκευής των υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ τόνισε ότι
  • Το Κόμμα ψηφίζει υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, χαρακτηρίζοντας ωστόσο πολιτικά εξαιρετικά ρηχή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζει σε περιστερεώνα να αναρωτιέται για το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και πρόσθεσε ότι είναι γνωστό ότι θέλει να κλείσει την αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα για να συγκεντρωθεί σε βόρειες χώρες της ΕΕ.
Απαιτείται, σημείωσε, σύγκρουση με την ΕΕ γι' αυτό το ΚΚΕ θέτει θέμα αποδέσμευσης.
Χαρακτήρισε τη σύμβαση του 2010 χειρότερη από τις προηγούμενες, ενώ αναφερόμενη στις εκκλήσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης προς το λαό να μην απεργεί, να έχει το κεφάλι κάτω για να μην αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα, σημείωσε πως
  • Επενδύσεις με σιγή νεκροταφείου θα γίνουν, αλλά ποτέ το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσει και υπογράμμισε ότι
  • Οι Έλληνες εφοπλιστές φτιάχνουν τα πλοία τους στην Κίνα, όχι για τα φτηνά μεροκάματα αλλά διότι θέλουν μερίδια από την παγκόσμια αγορά.
Επίσης αναφέρθηκε στη συνδικαλιστική αριστοκρατία, λέγοντας ότι:
  • Με τη βοήθειά της περνούσαν οι αντιλαϊκές αποφάσεις, κάτι που γίνεται και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.