Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χρήση χημικών σε βάρος των σχολικών φυλάκων από τα ΜΑΤ (VIDEO-ΦΩΤΟ) – Οι δηλώσεις των σχολικών φυλάκων και του Σπύρου Χαλβατζή – Οι ανακοίνωσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ



Οι δηλώσεις των σχολικών φυλάκων και του Σπύρου Χαλβατζή

12 οι προσαχθέντες εργαζόμενοι με τους 9 να έχουν έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Νέο κρούσμα τρομοκράτησης των εργαζομένων που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά από τη συγκυβέρνηση.
Χρήση χημικών σε βάρος των σχολικών φυλάκων που είναι συγκεντρωμένοι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο γυναίκες που δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από πλήρωμα ασθενοφόρου που κατέφτασε.
Η αστυνομία επιτέθηκε αλλεπάλληλες φορές σε βάρος των σχολικών φυλάκων που παραμένουν συγκεντρωμένοι από όλη τη χώρα μπροστά από το Υπουργείο επί της οδού Βασ. Σοφίας, ενώ νωρίτερα προχώρησε σε 3 ακόμη προσαγωγές εργαζομένων (4 άνδρες και 1 γυναίκα), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 12.

Νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι, επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την αστυνομία να απαντά με προσαγωγές 9 εργαζομένων στη ΓΑΔΑ, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους και να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο πλευρό τους βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Αρβανιτίδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Σπύρο Χαλβατζή, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους. Παράλληλα ο Σπύρος Χαλβατζής προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση στο υπ. Δημόσιας Τάξης καταγγέλοντας τα μέτρα καταστολής και χρήσης χημικών, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 12 εργαζομένων.
Οι 2.200 περίπου σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί εδώ και περίπου 6 μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας με το 75% του μισθού, εκφράζουν φόβους ότι με την παρέλευση του 8μηνου της ισχύος της διαθεσιμότητας θα απολυθούν. 

Πρόσφατα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να διασπάσει τον ενιαίο αγώνα τους και να τον εκτονώσει, ανέφερε ότι 300 σχολικοί φύλακες θα απορροφηθούν από το ΕΚΑΒ και άλλοι 100 για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην τύχη των υπολοίπων 1.800.
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
  • «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που στον αγώνα των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης και παλεύουν για να έχουν δουλειά, απάντησε με βία και καταστολή, τραυματίζοντας δύο εργαζόμενες και όχι μόνο. Συνέλαβαν 9 εργαζόμενους και τους οδηγούν στον Εισαγγελέα.
  • Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των σχολικών φυλάκων και απαιτεί να απελευθερωθούν τώρα οι συλληφθέντες, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους». 



ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση σχολικών φυλάκων
Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη

  • «Η επίθεση των ΜΑΤ στους σχολικούς φύλακες και οι πάνω από δέκα προσαγωγές συγκεντρωμένων συνιστούν μια ακόμα πράξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση σε βάρος εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά. Αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή πάνε χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική.
  • Το ΚΚΕ απαίτησε από την κυβέρνηση να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες σχολικοί φύλακες. Για το θέμα αυτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.